Bună.
Erau mai civilizați, mai feriți de ochiul lumii, fără stresul din prezent, etc.
Pa, pa.
Era respect mai mult intre oameni, banul nu facea legea chiar asa ca acum.
copii erau educati de parinti si de scoala nu de internet, oamenii socializau nu pierdeau vremea pe net
Buna
fac parte din acea generatie din trecut, cred ca ar trebui mult timp si spatiu sa descriu cum era, ceia ce pot spune e ca omul stia de rusine/respect scoala era scoala, elevul stia de rusine, stie sa poarte respectul parintilor, al profesorilor, iar uniforma te facea mandru de ceia ce esti nu erau clasificari in special al hainelor, acum avem fite, lux, de rusine/simt nu se mai pune problema si etc..numai zic de violurile din scoli, se punea pret si respect pe cei care aveau liceu, de facultate nu mai zic...sunt multe de enumerat, acum locuri de munca..pauza..inainte te angajai unde doreai, daca nu te baga cu forta, acum pauza...deci calculati si judecati cand a fost mai bine?
O seara frumoasa sa ai
Buna!
Generatia asta un este diderita. ci merge pe un drum total gresit. Tehnologia si evolutia lucrurilor a afectat omenirea mai mult ca oricand.
Sunt multi parinti care nu-si educa copiii cum trebuie, acestia cresc mari si se iau dupa spiritul de turma, nu vor sa asculte un sfat care le zice ca gresesc.
Cred ca totul incepe la nivelul familiei, la felul cum sunt educati de mici viitorii "oameni mari".
Buna! Generatia actuala nu stie sa isi castige respectul, nici sa il ofere.Nu stie sa se comporte intr-o societate, este promovata frumusetea artificiala si nu inteligenta iar oamenii sunt condusi de mass-media.
Nu, nu mi se pare. Oameni idioţi au existat în orice generaţie, de la neanderthal până în prezent.
Faptul că cei care au copilărit acum 20 de ani au crescut şi îi gasesc pe ăştia din ziua de azi de-a dreptul retardaţi, nu schimbă cu nimic situaţia. Fiecare perioadă are proprii ei oameni cretini. Ar fi inutil să compari cretinii din 2010 cu ăia din 1990.
Nu-i suport pe cei care se cred mai buni decât cineva doar pentru că s-au născut cu câţiva ani înainte. Nici măcar nu-i meritul lor că au prins altă generaţie.
Da, e normal să ca unul care se juca în praf şi se băga sub maşini când avea 8 ani să se mire că în prezent unul de 8 ani are iphone şi ps3, dar la fel, poţi să compari unul care a copilărit în anii 90 cu unul care a copilărit în anii 40, şi tot aşa.
E trist pentru unii, care n-au absolut nicio realizare cu care să se mândrească decât faptul că pe vremea când era el mic exista mai mult respect. Da, şi eu am copilărit în anii '90, dar nu mă laud cu asta, pentru că am făcut şi chestii mult mai importante ce merită menţionate de atunci.
Lumea este în continuă mișcare, evoluează pe zi ce trece fie în bine fie în rău. Tot ce văd acum mai des este indiferența, invidia din inima oamenilor, foarte rar o persoană care știe aprecia valorile umane. Cred că dezvoltarea tehnologiei are o parte din vină, i-am împins pe oameni la sedentarism, mulți sunt obișnuiți să primească totul de-a gata și este și normal să nu mai aibă deloc respect pentru asta. Acum, cam doar persoanele care au fost învățate cu greul încă din copilărie sau care au dus lipsă de resurse materiale sau copii născuți orfani. Acest tip de persoane știu să aprecieze tot ceea ce primesc fiindcă au dus la un moment dat lipsă.
Din păcate mergem tot spre rău și nu cred că ar fi ceva care să oprească asta.
Mi-aș dori să se producă vreo schimbare, cât de mică în viața noastră.
bestialu96 întreabă:
SobolanLaBOT întreabă: