| Celcestietot a întrebat:

Buna tuturor! Ce v-a determinat sa etichetati o persoana ca fiind plictisitoare? Va rog sa detaliati putin! big grin

17 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Faptul că mă plictiseam în prezenta persoanei respective.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Un om care intră in detalii nesemnificative, vorbește prea mult (... și fără rost) despre subiecte neinteresante pentru interlocutor.

Un om pasiv, inactiv, care tace prea mult in prezența unui om exuberant și vesel (dacă amândoi tac, e jale, poți spune că ai dat de doi depresivi, ori de două persoane care nu au nimic în comun)

Un om care repetă la infinit, aceeași poveste or vorbeste tot despre un singur subiect.

Ți-a zis cineva că ești plictisitor?hee hee

| Celcestietot explică (pentru floresdemayo):

Bun raspunsul! Mda, mi-a dat cineva recent de inteles ca sunt plictisitor, ceea ce nu mi s-a mai intamplat de ani de zile crying

| TheStrategist a răspuns (pentru floresdemayo):

Dacă vorbește mai puțin nu înseamnă neapărat că e plictisitor. În general acei oameni sunt destul de inteligenți și ascultă mai mult decât vorbesc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

Era o fata care te-o catalogat drept fiind plictisitor? happy Dacă era băiat, dă-l în colo, era vreun frustrat probabil, sau nu te suporta de fel și găsește mijloace sa te jignească într-un mod mai "diplomatic "

| floresdemayo a răspuns (pentru TheStrategist):

Ba da, cel foarte tăcut poate fi considerat, la un moment dat, plictisitor de catre interlocutor, dacă acesta are un temperament mai energic.

Cine vorbeste mult nu e neaparat mai destept. Dar nici cel care vorbeste putin nu isi arata inteligenta tăcând. Uneori poți tăcea și dacă nu ai replici.

| Mosotti a răspuns (pentru floresdemayo):

Nu poti generaliza, ce inseamna "Detalii nesemnificative?", "vorbeste prea mult si fara rost".
Ce inseamna detalii nesemnificative si ca vb prea mult?
E relativ, conteaza cum esti tu, asa cum am zis, daca nu iti place ce discuta, normal ca pare ca plictiseste, deci totul tine de compatibilitate.

Ca daca iti place subiectul, orice detaliu nu e doar important dar si interesant, si niciodata nu e prea mult de discutat, ca dovada ca citesti o carte de 1000 pagini da? Nu ti se mai pare mult si detalii nesemnificative, deci e f clar, dar doar daca te intereseaza subiectul.

Aia cu repetatul la infinit acelasi lucru aceleiasi persoane e o tampenie, nu punem cazul asta in calcul.

| floresdemayo a răspuns (pentru Mosotti):

Masotti,

Am răspuns strict din punctul meu de vedere.
Nu am generalizat. Nu am vorbit in numele nimănui.

Nu ne aflăm intotdeauna in compania unor persoane cu care suntem compatibili, trebuie să respectăm și prezența celorlalți in jurul nostru. Iar când nu ne plac discutiile in care suntem angrenati, să ne retragem elegant și să-i lăsăm cu părerile lor.

Masotti zice: "Aia cu repetatul la infinit acelasi lucru aceleiasi persoane e o tampenie"

E un adevăr, nu o tâmpenie.
Atunci cand o persoană iti repeta, ora de ora, aceeasi poveste, pe care tu o cunoști, iar mâine o ia din nou de la capăt. Nu e un om plictisitor? Pentru mine, da.

| Mosotti a răspuns (pentru floresdemayo):

Eu am generalizat, ca oricui nu ii place subiectul cutare, daca cineva abordeaza acele subiecte, celalalt vede ca e plictisitoare treaba.
Sau subiectele cutare, ca pot fi mai multe, sau activitatile cutare.
Totul este sa fie acei oameni cat de cat compatibili sa faca si sa discute amandoi ce au comun, si sa faca si sa discute chestiile necomune separat.

Aia cu repetatul am zis ca e o tampenie in sens ca e o tampenie sa repete mereu acelasi lucru, normal ca e un adevar.

| Mosotti a răspuns:

Pai e f simplu, consideri pe cineva plictisitor daca nu te atrage ce discuta si ce face, adica daca nu sunteti compatibili.
Te plictiseste sa faci sau sa discuti ceva ce nu te atrage deloc.

Ca daca una sta acasa si se uita la TV si discuta de mancare iar mie imi place, nu e plictisitoare deloc.
Daca cuiva nu ii place sa stea in casa la TV si nu ii place sa faca sau sa discute de mancare, sigur ca o sa considere pe celalalt plictisitor.

| J0B0MAT a răspuns:

Dacă stau să mă gândesc bine, nu cred că am etichetat nicio persoană ca fiind plictisitoare.

| StrongHeart a răspuns:

Parca sunt lipsiti de continut, nu stiu, parca nu sunt complet conectati la realitatea inconjuratoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine, o persoana plictisitoare e acea persoana care repeta aceleasi subiecte, fraze, idei, ca un robot, care nu are initiativa si nu ofera suspans in relatiile sociale, care nu are subiecte interesante de discutie si care e prea timid si sfios sa initieze o conversatie.

| TheStrategist a răspuns:

Pe mine mă plictisesc persoanele care vorbesc foarte mult și de fapt nu reușesc să spună nimic clar. Pe cei care vorbesc mult îi plictisesc cei tăcuți de cele mai multe ori.

| AndreeaDeea221998 a răspuns:

Bună! Nu am pretenții la toată lumea sa aibă haz, sa știe să facă glume de calitate și sa își dea seama și când eu glumesc. Nu după asta cataloghez. În schimb, dacă persoana respectivă este limitata în subiecte și ajungem sa vorbim pe subiectul "x" de 3 ori, iar eu încerc sa mai schimb sa spunem și aduc un subiect "y" iar pers respectiva face ce face și se duce tot la "x", e clar. Cam asta înseamnă pentru mine plictisitor big grin.

| Celcestietot explică (pentru AndreeaDeea221998):

Stii de ce mi-ai amintit tu vorbind despre persoana respectiva? De,, Castravetele'', cu Florin Piersic! laughing

| AndreeaDeea221998 a răspuns (pentru Celcestietot):

Cata dreptate ai laughing nu m-aș fi gândit la asta laughing. Și acum imaginează-ți sa stai cu o persoana de vorba care face asa laughing colegii lui, au învățat totul despre castravete de la el de câte ori a repetat laughing. Îți dai seama sa porți o conversație, aceeași conversație și sa știi fiecare cuvințel care urmează? Pentru mine asta înseamnă persoana limitata. Sunt calma de fel, dar când se repeta ceva de prea multe ori, închei conversația repede ca să nu mă enervez laughing.
Referitor la faptul ca o persoana te-a făcut sa te simți plictisitor, e posibil nici sa nu fie vina ta! Sunt persoane care dacă au chef de vorba, te cauta și turuie într-una tot ce le trece lor prin cap (bineînțeles ca în momentul în care vrei și tu sa deschizi gura îți spune ca are ceva de făcut și încheie conversația laughing ) iar când cauți tu persoana respectiva ca vrei sa vorbești, îți răspunde asa în dorul lenii. Eu zic să nu bagi în seama părerea unei singure persoane. Lasă persoana respectiva o vreme fără sa ii vorbești, apoi o sa caute prietenie cu japca cu tine. Ăștia sunt oamenii!