La chestii mici ma raportez doar la mine. La chestii mari ma raportez la familie
Etica este o disciplina filosofica, se studiaza la facultate.
Eu unul sunt individualist etic, cam ca in Filosofia libertatii de Rudolf Steiner (dar fara bagajul lui de teorii oculte, clarvedere etc.).
Tu esti absolvent de filosofie.
Unde ai studiat filosofie?
La una dintre universitatile din Romania?
Da, la Universitatea din Bucuresti.
Ma raportez la omu' din cer,daca el nu ar face lucrul respectiv inseamna ca nu prea e ok ce vreau sa fac,exista si exceptii,de exemplu vinul e sangele Domnului si painea e trupul lui deci pofta buna la mancat si baut vin,dar daca te gandesti sa jefuiesti o banca si te intrebi e bine sau nu,te gandesti,oare iisus ar jefui o banca? cred ca nu, deci mai bine sa nu o fac, eu asa gandesc, altii ar fi in stare de orice, am vazut zilele astea la stiri un jaf a avut loc de 11 milioane de $ in Franta,hei,daca au furat de la bogati,sunt un fel de haiduci,nu?
E greu sa stabilesti ce e bine si ce nu,depinde de individ,dar eu cred ca trebuie sa existe o linie demarcatoare sau o bariera, o limita, care ti-o stabilesti tu si spui, ok pana aici, daca depasesc limita asta nu o sa fie bine.