| vreauTotulSauNimic a întrebat:

Dupa cum am pus mai multe intrebari despre papagali, as mai vrea un sfat. M-am decis sa imi cumpar unul dar nu stiu de care pentru ca sunt mai multe specii : perus, nimfa... Si chiar nu am experienta in asa ceva si nu am habar de care sa imi iau. Va rog foarte mult sa imi dati sfaturi adevarate si in cunostiinta de cauza, sa nu o faceti doar pentru fundita. Oricum cel care mi se va parea cel mai bun si sincer raspuns va primi funda.

Si as mai vrea sa stiu si cum sa il ingrijesc acea specie. Adica de ce are nevoie, cum trebuie sa ma comport cu el si cam cat costa aproximativ. Va multumesc enorm de mult.

Răspuns Câştigător
| xoBridgetXO a răspuns:

Pai, eu am perus. E mai usor de ingrijit decat nimfa. Nimfa este iubitoare, pasnica, poate invata sa imite zgomote de diferite animale si de asemena poate invata sa vorbeasca. Dar ei ii trebuie un partener neaparat, iar asta necesita si mai mult spatiu. Pt. 2 nimfe e recomandat o colivie foarte mare, de marimea unei custi de caini. Costa in jur de 2-3 milioane. Si de ingrijit... ii trebuie mancare la discretie si apa [plata*]. Clorul nu le face bine. Si apa trebuie schimbata in fiecare zi.
Perusul.pai, el poate rezista si fara pereche.Doar daca il iei singur si colivia e plina de oglinzi, jucarii, zornaitoare, si le vorbesti mereu. El poate sta si intr-o colivie micuta. Dar nu foarte!hee hee. Si la fel ca si nimfele au nevoie de dragoste, si afectiune. Inclusiv de atentia ta.
Aaaa.Am uitat sa mentionez. Nimfa costa in jur de 70 lei chiar 80 iar perusul 50-60 happy :X Fa alegerea buna.

1 răspuns:
| dascalu_7622 a răspuns:

Perus