| Curious2 a întrebat:

Buna tuturor, voi in copilarie ati mancat pizza cu carnuri (pastrama, carnati, sunca presata); muraturi; torturi cu creme cumparate din magazin (plicuri inauntrul carora se gaseste un praf de o anumita culoare), spre exemplu, praful negru este specific cremei de ciocolata; turte facute din aluat si prajite in ulei, pudrate apoi cu zahar; fripturi din carne de porc?
Daca da, va rog / recomand sa renuntati la ele.
De ce? Pentru ca va afecteaza sanatatea.
Eu am mancat din toate cele de mai sus.
Intrebarea mea este : puteti renunta la ele?

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca mananc semipreparate sau fast food ma roade burta si nu ma simt bine, tot restaurantul unde se gateste bine e cel mai bun sau vecina care imi gateste si o platesc

| Freya1 a răspuns:

Prima pizza pe care am mancat-o eu a fost pe la 7, 8 ani cred.Tin minte ca sa nimerit sa fie cu ananas, ceia ce pentru noi era waw fiind prin 2002 cred.Beam lapte cu ciocolată la punga, budinci la plic, savarine pe la tot felul de cofetari si evident ca prăjituri cu crema din plicuri.Am băut si suc la plic ce se dizolva in apa si suc de la dozator cu 50 de bani.Am mâncat cipsuri pline cu ulei la punga mica (asa se gasea),mici pe la tot felul de tarabe plus acasa sau la grătare in familie, carne de porc fripta sau prăjită, parizer iar ca si fast food nu prea găseai altceva înafara de hot dog (un crenvusti intr-o franzela si încălzit la microunde) si lagos cu branza si smantana si sincer am fost mai sănătoasă decat acum cand mănânc toate porcariile.
Culmea ironiei ca in momentul in care am mers la tara si am inceput sa mănânc bio am facut intoleranta la lactoza de la laptele proaspăt, alergie la capsuni culese din grădina, toxiinfectie alimentară de la cârnați de casa si sarmale.
Morala e ca atunci cand esti mic esti mai imun la chestiile astea cu mâncarea (daca nu faci parte dintr-o generație mai noua), dar in acelaș timp poti sa trăiești bine mersi si sănătos daca stii sa păstrezi o limita a mancari sau din contra te alimenteze cat trebuie si cel mi important lucru e igiena si atenția. Daca esti curat si atent la cat e de proaspătă mâncare poti sa manânci aproape orce.
Eu mănânc mereu mâncare gătite de mine cu carne si legume verificate suficient de bine cat sa nu fie din vreun loc infect sau alterate iar din cand in cand ma mai răsfăț cu un fast food (e mâncarea mea preferata).Nu prea mananc de la nimeni pentru ca am eu un fix al meu si nu am depasit mai mult de 57 de km (si alea cand am fost intr-o perioada mai nasoala) dar in general ma mentin la 50, 52 având în vedere că am 1m50.

| LoveSleep a răspuns:

Nu putem. Tu poți sa renunti sa renunti la ele?

| Curious2 explică (pentru LoveSleep):

Cu ambitie si hatarare se poate.
Eu am reuzit. E greu sa faci selectia alimentelor.
Trebuie sa citesti etichetele, sa te informezi, sa citesti mult despre nutritie si sa ai si suficienti bani.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da. Nu.

| Curious2 explică (pentru supadeceapa):

Cum SUPICO?
Chiar tu?
Tu care studiezi medicina?
Tu ar trebui sa stii cel mai bine, draga mea. Ar trebui sa tii cat de daunatoare sunt mancarurile si alimentele, pe care le-am enumerat eu.
Poate stii si nu vrei sa renunti la ele. Dar de ce?
De ce nu vrei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ai scris inauntru-l?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil ca sa se mire prostii.

| Curious2 explică (pentru anonim_4396):

"inauntrul" e prepozitie, conform dex. Acum am vazut si eu. Eu l-am considerat pe "l" ca fiind pronume personal.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Deci te-ai mirat

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu m-am mirat, din moment ce tu ai intrebat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te-a făcut.Ha ha.

Pana nu imi dai funda nu avem ce discuta

Ok.