anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va place sa schiati sau sa va dati cu placa? Ce locuri recomandati? M-a luat un dor de munte si de placa, sa stau la o cabana cu semineu si sa beau un vin fiert! big grin (Abstractie Covid pentru ca stim toti care este situatia)

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Buna,eu prefer schiurile ca cu placa mi-am luat niste cazaturi ca in filmele cu prosti laughing
Uite aici o lista de statiuni si detalii:
https://travelminit.ro/ro/partii-statiuni-schi-romania
Mie personal, la statiunea Rânca mi-a placut cel mai mult, acolo am fost de mai multe ori si acolo am invatat sa schiez.Este foarte buna pentru incepatori.Important,au vin fiert,poti sa te dai cu schiuri,placa,sanie, celofan laughingpreturile nu stiu acum cum mai sunt, dar atunci erau decente, singura problema era cu transportul, era destul de dificil, lanturi de iarna obligatoriu.
https://blog.travelminit.ro/statiunea-montana-ranca/
Daca,in schimb iti doresti o partie mai mare,poate Ranca nu e ce cauti.
Ti-as recomanda Kalinderu,dar acolo nu m-as mai duce eu ca era sa-mi rup gatul laughing
Deci,depinde ce iti doresti,daca vrei sa inveti si sa te distrezi,du-te la Ranca sau Paltinis,daca ai o fire mai aventuriera si iubesti pericolul,adrenalina si esti amatoare de senzatii tari,cauta o partie prin judetul Prahova.
Trebuie sa te interesezi :
-ca ai cu ce sa ajungi acolo si ca e deschisa partia,mi s-a intamplat sa merg la Busteni si sa aflu ca erau inchise in perioada respectiva ca era risc de avalansa.
-ca preturile sunt bune pentru bugetul tau,aici intra cheltuielile de cazare, inchiriere echipament, transport, mancare
-ca ai cu cine sa te duci, e bine sa te duci in grup de minim 4, mai putini bani de cheltuit pe cazare si sa ai cu cine sa te distrezi.
E bine sa planifici din timp toate aspectele si sa-ti faci rezervare ca imediat se ocupa locurile cand vine sezonul.

| anonim_4396 explică (pentru StrongHeart):

Ahahaha laughing aventuri dinainte de covid! Este foarte ok site ul ala, pe Valea Prahovei le-am facut cam pe toate. Mi-a placut si Straja din judetul Hunedoara, cand am fost eu aveau niste preturi super decente in comparie cu Busteni sa spunem. Da, trebuie organizat din timp daca vrei sa stai mai multe zile, sau poti sa dai o fuga rapid, te dai cu placa, mananci zapada si te intorci. laughing

29 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu poti, virus alert

| anonim_4396 explică (pentru mgtow):

Da,tocmai de aceea am precizat in intrebare. big grin

| Drimmero a răspuns:

N-am schiat niciodata si nu m-am dat cu placa, as vrea sa invat, in viata trebuie sa faci cat mai multe si sa incerci senzatii tari, dar mi-e ca primul pom e al meu, am avut ocazie dar am avut retineri, imi aduc aminte de cazul Schumacher si na. Orice loc din carpatii nostri are minim o cabana de genul, nu-mi vine una in minte exact, cand imi amintesc o sa revin intrebarii, incerc sa imi aduc aminte pe unde am fost

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Asa este la inceput, si eu mi-am invinetit picioarele cand am incercat prima oara, dar dupa cateva excursii mai m-am redresat. Sunt amenajate destul de ok partiile, mai ales cele pentru incepatori asa ca nu o sa iei niciun brad in brate laughing Da, chiar am citit un articol acum cateva luni despre Schumacher si saracu nu prea mai are nicio sansa... Nu-i graba, daca iti aduci aminte, ne spui! big grin

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Si acum le ai cu asa ceva? De obicei cand ma duc la munte imi place sa ma aventurez cu gasca prin padure, sa urcam muntele, as vrea si cu cortul, e altceva cand esti in natura, poate as incerca in viata asta si sporturile de iarna. Iti zic locatii misto unde poti sa urci pe munte, mi-au placut Voineasa care e prin Valcea si zonele din imprejurime, Mehedinti care e un muzeu natural in aer liber, trebuie sa mergi acolo, nu vei regreta, in special in Orsova, am avut pe cineva acolo si am ramas surprins de cat de frumoasa e tara noastra cand am vazut unele zone rupte din Romania, Brasovul cu zonele ei, Bucegi, Valea Prahovei e arhi-cunoscuta si plimbata de mai toata lumea dar o trec, mi-a placut si Horezu si sunt mult mai multe pe care mi le voi reaminti, as zice multe dar e un amalgam. Cu trenul imi place cel mai mult sa ma plimb, sa fie o plimbare de genul, dimineata cu noaptea in cap, sa ajung cat mai devreme, o plimbare prin orasul respectiv, mers pe munte pana se inopteaza, inapoi la gara si acasa, asta daca e ceva spontan de o zi, daca e ceva planificat mi-ar placea sa stau minim 3-4 zile, in Voineasa am dat de o ferma-hotel, am mancat numai produse bio, au crescatorie acolo, mancam oua din curtea lor, legume de la ei, carne de la ei si le preparau atat de bine...am mancat o mamaliga cu smantana si o branza atat de buna de la ei de mi se face pofta si acum, seara ce stateam pe acolo apoi ma plimbam prin imprejurimi, luam statiunile la rand sa vad ce e pe acolo, e aproape de Transalpina care trebuie bifata macar o data in viata impreuna cu Transfagarasan, iar la Transfagarasan o oprire la Balea Lac si urcat putin pe munte, ai niste privelisti superbe acolo. Ma ia valul si scriu romane despre muntii Romaniei )))

Ce frumos! Da,sunt niste zone superbe in Romania, cateodata ma mai uit pe Youtube la niste tineri care fac numai drumetii de genul si stau mai ales cu cortul (din pacate nici eu nu nu am incercat pana acum, cred ca din comoditate si prea multe gaze). Imi aduc aminte de una din primele drumetii pe munte cand inca eram in liceu, am plecat o gasca mai mare si am fost la Cascada Urlatoare, am luat tot Busteniul la pas si a fost asa frumos. Mi s-a facut si foame acum ca ai spus de mancare! laughing Uite vezi, ma bucur ca nu sunt singura careia ii e dor de muntezeu. big grin

Romania ca Romania, sa vezi in Europa ce e, Slovenia e paradis, de Franta, Germania, Austria, Italia si etc n-are rost sa zic ceva, complimentele vin de la sine. Grecia e muntoasa si ea, acolo vezi marea de pe munte, niste peisaje de iti taie rasuflarea, ce a putut natura sa faca, dar sunt si in Romania peisaje de genul, trebuie doar sa stii sa le cauti. Inainte eram innebunit dupa mare dar mi s-a luat de ea, e acelasi cliseu, la munte parca ai mai multe de facut si peisajele sunt mult mai spectaculoase, dar cand marea si muntele sunt unul langa altul da un rezultat si mai spectaculos. Am si eu peripetii pe la munte, era o data sa ne manance cainii de la o stana sau cel putin asa ne-au dat impresia prima oara, 3 matahale venise direct la mine ca restul se bagase in spatele meu, ne inconjurase, daca nu era stapanul in preajma eram haliti, am fost primiti la stana respectiva si cainii devenise prietenosi, dar cea mai amuzanta peripetie a fost cand am mers in grup de mai multi, eu cu inca 2 ramasesem fara bilet de tren de intors, mersese unul din ei sa ne ia la toti 3 bilet si a utiat sa ceara dus-intors atunci cand luase din orasul nostru biletele, cate injuraturi si-a luat ala... deja ceilalti faceau misto de noi ca vom ramane pe peron intreaga seara pana deschide la casa sa luam de intors, ca sa ajungem la gara trebuia sa luam un microbuz, a avut si ala intarziere, mai era putin si inchidea si la casa de bilete, am ajuns la tanc, femeia de acolo se pregatea sa inchida, ne facusem deja planul de bataie, stateam toti 3 pregatiti sa iesim primii de acolo si sa o rupem la fuga, ceilalti erau fara stres ca aveau bilet, radeau de nu mai puteau, cum am coborat din microbuz, eu cu aia 2 am bagat fuga pana la gara care era aproape, am dat buzna la casa de bilete si ne-am rugat de angajata de acolo si am rugat-o foarte frumos, i-am explicat situatia, ne-a inteles dar ne-a luat putin la misto, ne-a intrebat daca ne-am luat pernele la noi sa dormim pe peron in gara ))) la tanc am aparut sa luam, nu glumesc, daca ratam oportunitatea dormeam toti 3 pe peron, innebuneam atatea ore in frig, fara mancare, ca din cate intelesesem deschidea pe la 6-7 dimineata abia si trenul era undeva la 8 seara cel de plecare, deci aproape 12 ore ca sa luam bilet+ pana sa vina trenul care mai venea tot pe atunci. Luam bilete, ne urcam in tren, mergem ce mergem si ma fura somnul dintr-o data, pe la jumatatea drumului defectiune tehnica, eram opriti pe camp in pustietate, a avut intarziere vreo 2 ore, m-au trezit aia 2 ca ceilalti coborase intre timp ca eram din orase diferite, initial am crezut ca am ajuns acasa dar de unde, ramasesem blocati acolo, mereu cand am mers pe undeva cu cei 2 s-a intamplat ceva, le-am zis ca data viitoare imi iau preventiv bandaje ceva la mine ca nu se stie ))) in ziua de azi dacem haz de necaz, din cauza unuia era sa ramanem 3 in gara, fac asa abstractie de situatie si ne vedeam stand pe rand de paza cat timp dormeau 2.

Ahaha,ce peripetii! laughing trebuia sa mergeti cu nasu' sau nu se mai practica? da, cel mai bine e sa fii pregatit...iti iei niste conserve, o patura, apa si supravietuiesti laughing) Mie mi s-a intamplat sa astept un zbor in aeroport undeva la 13 ore cred ca am stat, a fost una dintre cele mai scary experiente, pe langa faptul ca eram intr-o vacanta in alta tara, am primit un telefon ca s-a intamplat ceva grav si sa ajung in Romania, din pacate eram pe o insula si nu prea se gaseau zboruri, intr-un final am reusit sa ajung pe un aeroport din uk si urmatorul zbor spre Romania era in 12-13 ore.Nu aveam haine ca veneam de la mare, soare si plaja. Obosita si infrigurata am incercat sa dorm pe scaunele alea de metal, dar n-am avut nicio sansa.Era tarziu si mai totul era inchis in aeroport,la un moment dat vad o paturica aruncata pe jos mai mult, eram atat de disperata ca nu m-a interesat daca este a cuiva, boli, murdara, etclaughing) am luat-o si m-am invelit cu ea, deja incepeam sa ma simt mai bine. N-au durat 10 minute si vine un domn la mine si imi spune ca aia este patura lui,ca a mers doar pana la toaleta...n-am avut ce face si i-am dat-o inapoi, m-am simtit asa prost, dar mai mult suparata ca n-aveam si eu patura mea sad Am zis ca fac hipotermie in seara aia, deci se poate intampla. Mi-a placut foarte mult Spania, Portugalia, cateva regiuni din Olanda, cateva din Malta. Super frumos.

Am luat in calcul sa mergem si cu nasul dar era fifty-fifty aici, orice accepta, ii dadeam fiecare bani, faceam cheta, il cautam inainte sa intram in tren si ii explicam situatia si ii dadeam bani. Aici ori accepta, ori nu il gaseam in gara, ori intra din alta statie ca se poate si asta si daca ne prindeam fara bilet si ne amenda+ ne dadea jos din tren si cine stie unde ne lasa, ca deja se inserase si cine stie in ce camp opreau si nu mai ajungeam in seara aia nicaieri, ramaneam pe camp, nu aveam decat sa mergem toata seara pe jos pana la urmatoarea gara dar e greu, trebuia semnal constant pentru harta, nu mai circula nimic la ora aia pentru transport intre orase si ramaneam dracu pe acolo seara aia de nu stiam ce sa facem. Tu ai patit si mai nasol...atatea ore in aeroport in alta tara. Imi pare rau ca s-a intamplat ceva grav si ti-a distrus tot concediul si toata dispozitia, dar simpatica intamplarea cu patura totusi ))). Daca vrei sa mai povestesti te ascult, azi sunt pe vibe si am chef de povesti amuzante, astea raman pe viata intiparite.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cui nu ii place? Chiar daca m-am dat doar odata :/
Partea cu vinul fiert o fac oricand. Semineul... am o lampa in forma de luna, este cam acelasi lucru.

Dar da, partea cu muntele nu se compara. Poate o sa il mai cuceresc inca odata cand o sa fie unda verde (cica).

| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

Nu toata lumea e adepta sporturilor montane. Noroc cu lampa aia! laughing
Sa speram ca o sa putem sa ne bucuram de muntezeu curand.

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai nu ca imi place, doar ca nu prea am avut eu ocazia sa merg. Sau mai bine zis, altele ocazii au fost prioritare big grin
Si... eu cred ca nu ne opreste nimeni sa mergem acolo, ce este drept singuri (numai sa nu se gandeasca toata lumea la aceasta varianta, asa ca shhh).

| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

Da,ai dreptate. Uite, pana acum aproape un an nu ma vedeam facand foarte multe chestii singura, nici daca ma plateai (vorba aia), nu m-as fi dus singura intr-un loc, excursie, plimbare, orice. Am prins curaj ce pot sa spun. laughing

| Catrice a răspuns:

(abstracție covid și lipsa zăpezii) ori mergi in Alpi, ori ramai la munții noștri...asta depinde de ce buget aihee hee

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Asa este laughing anul asta, nicaieri, iar bugetul variaza si el, dar pentru ce iti place sa faci, se gasesc bani. Nu am fost niciodata in Alpi totusi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma dau cu sula

| Jus7t a răspuns:

Https://m.youtube.com/watch?v=lkqDdfg2hXM
Am dat ieri parcă un răspuns la caterincă și i-am spus cuiva să își cumpere schiuri și acum văd schiuri pe TPU, cred că e adevărat ce zic ăia cu "You can manifest whatever you want", deciziile altora nu contează deloc, foarte inteligenți.
Mie îmi place să mă dau cu sania... în picioare pe sanie, pe două..ca pe niște schiuri.

| anonim_4396 explică (pentru Jus7t):

BoJack Horseman! ahahaha
Da, depinde de oameni aici, sunt cam sceptica de fel. Daca poti influenta atat de mult deciziile oamenilor, ar trebui sa fii miliardar acum... Ai grija sa nu te lovesti, altfel cine o sa se mai bucure de ironia ta? laughing

| Jus7t a răspuns (pentru anonim_4396):

Mr Peanutbutter laughing
Până la urmă poate ajung cumva miliardar, fac o mică schimbare în bine în lumea asta și apoi mor liniștit.

Https://www.youtube.com/watch?v=LVPNXsc4wsQ
Mr Peanutbutter, you forgot your jelly!
Sa speram ca o sa fim si noi martori. Succes.

Mă grăbeam, aveam de făcut chestii...ilegale thinking
https://m.youtube.com/watch?v=fMqxjHHuvLM

Ah,I see! Poate cu asta schimbi lumea, mai stii? laughing (just kiddin' )

O să plantez câțiva copaci și gata, mai mult nu merită.

| StefanChriss a răspuns:

Cea mai buna statiune montana in apropiere de zona de vest s-v a tarii, cu un raport calitate pret deosebit este Kopaonik, in Serbia. O mare varietate de partii, bine intretinute, multe baruri si restaurante situate chiar langa baza partiilor si multe magazine cu echipament de inchiriat de calitate.

| anonim_4396 explică (pentru StefanChriss):

Buna. Multumesc mult, m-am uitat pe harta si la cateva imagini, pare foarte bine amenajat si vad ca au ceva trasee. Awesome!

| StefanChriss a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, au peste 20 de partii, de toate gradele, cu peste 25 de ascensoare, inclusiv cateva partii nocturne. Cea mai lunga partie de 3, 5km. Daca esti amatoare de sporturi de iarna (nu doar vin fiert in fata semineului laughing ) chiar merita sa incerci statiunea. big grin

| anonim_4396 explică (pentru StefanChriss):

Super! Mersi mult pentru informatii. Aia era relaxare de dupa, cand nu mai iti simti genunchii. laughing