| EuGiulia a întrebat:

Buna! Va rog sa ma ajutati!sad
Eu am cele mai mari note din clasa si toate colegele ma barfesc si nu ma lasa in colectivul lor. Spun tot timpul ca sunt urata,proasta,handicapata, etc.
De cand am luat 100/100 de puncte la olimpiada de romana parca acun fac si mai rau.Cand ma ating de ele se sterg de mine si de astea.Ele fiind paralele.(scuzati-mi expresia)
Cu baietii care invata bine si sunt linistiti ma inteleg bine, dar cu ratatii aia care numai 4-5 in carnet toata ziua zic ca n-am haine originale,ca sunt handicapata,proasta,urata, ca si fetele.Au inceput sa-mi faca porecle.Si eu chiar cred ca sunt urata si chiar ma raneste faptul asta.Plang in fiecare noapte cand ma culc si stau pana la 1-2 noaptea pentru ca nu pot sa dorm.
Ce sa fac? Vreau sa mor...

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Copii la vârsta ta sunt foarte superficiali și asta îi face rautaciosi. Munca ta care acum pare un amuzament pentru ei va fi cheia succesului tau in viața.

| Freya1 a răspuns:

Ai note asa bune la școală, reușești sa înveți la atâtea materii și sa fi buna la ele și nu reușești încă sa ignori oameni răutăcioși și frustrați?

În primul rand încearcă sa iti faci prieteni din alta clasa sau in afara scolii dacă tot simți nevoia sa ai prieteni.Incearca sa nu le pui mai multa sare pe rana colegilor, si când spun asta ma refer sa ii ignori și sa îți vezi de treaba pentru ca mâine poimâine schimbi școală sau o termini și ai sa vezi ce inseamna viata, ce inseamna oameni cum trebuie, prietenii, aprecieri ca o sa le primești și tu.
Mai devreme sau mai târziu cineva tot îți va vedea potențialul (cred ca și ei și de aceia se oftica) și te va îndrăgi asa cum ești.Pana atunci tu învață, fa-ti un viitor ca nu îți vor pune ei pâine pe masa.

| VoidEternal a răspuns:

Le poți zice celor care îți vorbesc de sus că e păcat pentru ei că nu își pot cumpăra inteligență și bun simț cu banii (părinților) pe care îi dau pe haine de firma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îmi sună a invidie aici sau poate ceva le deranjează in atitudinea ta. Poate, fără să vrei, le inspiri vanitate și dârzenie iar comportamentul lor este un mecanism de apărare.
Mai exista posibilitatea sa te considere aroganta, căci poate nu ai socializat cu ele așa mult iar în concepția unora, dacă nu vorbești cu ei înseamnă că ești aroganta și nu îi suporți.
Încearcă să petreci timpul pauzelor cu colegi de la alte clase și concentreaza-te in continuare pe învățat. happy

| MihaBianca a răspuns:

În primul rând nu trebuie să mori. În al doilea rând acele persoane nu au nimic în cap și nici nu fac nimic cu viețile lor. Deci nu are rost să te descurajezi pentru ele. Dacă se rezumă doar la jigniri, atunci, deși știu că e greu, ar trebui să ignori pur și simplu pentru că nu ai de ce să bagi astfel de persoane în seamă. Nu câștigi nimic dacă intri în depresie din cauza lor. Zâmbește și dă-le peste nas. Și de mine se luau niște colegi când eram în liceu. Mi-au făcut mult lucruri urâte. Și eu am avut depresie din cauza bullyingului. Dar acum sunt fericită și învăț. Ai vreo pasiune sau ceva care să te facă să te detașezi de starea asta de tristețe? Sau ai încercat să vorbești cu cineva din familie sau cu un consilier școlar?

| EuGiulia explică (pentru MihaBianca):

Cu parintii, da.Dar ei spun ca sunt invidiosi pe mine si de astea.As putea incerca cu un consilier scolar totuși...
Imi place sa desnez si sa ascult muzica foarte mult...happy

| xkhldhoudody a răspuns:

Transfera te la o alta scoala. Decat sa stai intr-un colectiv vai de capul lui si sa ti se faca toate rautatile, mai bine te transferi.
Asta este, vei sta ceva timp sa te acomodezi cu noii colegi, dar usor usor iti vei face prieteni.
Numai bine!

| EuGiulia explică (pentru xkhldhoudody):

Eu vreau sa ma transfer intr-o scoala mai buna la o clasa de engleza intensiv.De asta invat ca sa pot sa scap de acest colectiv vai de capul lui, asa cum spuneti si dvs.Multumesc pentru sfat si o zi buna!