| UngureanuLavinia a întrebat:

Bună! Vă rog să mă lămuriți cu o problemă. În săptămâna 24-30 imi iau 4 zile de concediu cu weekend liber. Pe 24 am înțeles că mi se dă liber pentru că este o zi care se plătește dublu și nu are angajatorul voie să dea concediu. Angajatorul mi-a spus că nu voi avea cel de-al doilea liber pentru că sunt în concediu. Întrebările mele sunt: nu trebuie să primesc încă un liber? Sâmbăta și duminica nu sunt liberele de la concediu?

Răspuns Câştigător
| Dragobeta a răspuns:

Doar cand lucrezi se plateste/liber dublu. Tu fiind in concediu, se calculeaza ca zi normala.
Pentru concediu numeri totul ca fiind zile lucratoare, inclusiv sambata si duminica pentru ca voi in mod normal le lucrati.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Sâmbăta și duminica nu sunt liberele de la concediu?"

in contractul tău zice că ai... zile de concediu calendaristice sau lucrătoare?

| UngureanuLavinia explică (pentru sierra1):

Nu știu care este diferența dintre cele două. Revin cu un răspuns după ce voi verifica contractul.

| Dragobeta a răspuns:

Spune-ne care este programul de lucru. La voi se lucreaza si in weekend sau nu? 24 e liber prin lege? Nu stiam.

| UngureanuLavinia explică (pentru Dragobeta):

Da. Se lucrează în weekend. Este program normal de 8 h/zi. La privat.

| UngureanuLavinia explică (pentru Dragobeta):

Mulțumesc! Acum am înțeles.

| Dragobeta a răspuns (pentru UngureanuLavinia):

Doar cand lucrezi se plateste/liber dublu. Tu fiind in concediu, se calculeaza ca zi normala.
Pentru concediu numeri totul ca fiind zile lucratoare, inclusiv sambata si duminica pentru ca voi in mod normal le lucrati.