| ge0rgianna a întrebat:

va rogggg am si eu nevoie de ajutor! am de facut un eseu intitulat "conflictul dintre generatii" si nu ni s a dat nici un plan sa ne ghidam dupa el.imi puteti da idei va rog depre ce sa scriu in el? va multumesc happy

Răspuns Câştigător
| lostcontrol12 a răspuns:

Cah, l-am facut si noi la scoala, si a pus note foarte mici chiar daca nu ne daduse macar niste idei sau un plan. mie mi se pare ca acest conflict nu se va termina niciodata, este o probleam fara rezolvare.Delincventa juvenila, cresterea ratei prostitutiei, abandonul scolar, avorturile in randul tinerelor sau nebunia drogurilor sunt rezultate „firesti" ale acestui haos generalizat, sunt o cruda realitate. Parintii tinerilor adolescenti de astazi, cunoscand toate aceste pericole latente, nu stiu ce sa faca mai intai pentru a-si proteja copiii.
Tinerii de azi au o mai mare disponibilitate spre nou, si, atat timp cat parintii nu vor pricepe ce-i un modem, un mIRC, un download, un skater, un ring-tone sau un A6, dialogul se leaga greu. Ei arata compasiune „babacilor", nu mai iau in seama ce spun acestia, ii gasesc cicalitori, nedrepti, rai… Adolescentii vor sa fie intelesi inainte de a fi judecati si sa li se acorde mai mult credit.
Cum sa-ti faci din parinti niste prieteni? Castigandu-le increderea! Aratandu-le ca esti matur si responsabil… Treaba aceasta cere timp si efort. Pentru asta e nevoie de fapte, de dovezi. Si de eforturi sustinute.

Nu de putine ori am constatat ca parintii nostri nu stiu mai nimic despre noi. Ce dorim, ce aspiratii avem, ce ne place si ce nu ne place, ce si cum gandim sau chiar nici ce se intampla cu ei. Daca prin tact si deschidere nu stim sa-i tinem aproape de noi, intr-o zi nu ne va ramane decat sa constatam ca i-am pierdut uneori definitiv! Si atunci va fi... ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi!

0 răspunsuri: