| Brendy2000 a întrebat:

Vreau sa mi dați o explicație pentru următorul citat:Când ai de ales ce trebuie sa faci în viață, alege mereu calea cea mai grea.

Răspuns Câştigător
| horansgang a răspuns:

E doar o frază, dar poţi desprinde mult înţelesuri şi mai multe alte înţelesuri din înţelesul precedent şi nu numai;

Şi ca să-ţi răspund la întrebare:

Căci, dragul/draga meu/mea Brendy, calea cea mai grea e mereu calea potrivită; de ce? Avem răspunsuri: 1) deoarece calea cea mai grea îţi ocupă timpul, te scapă de plictiseală şi cel mai important: atunci când alegi calea grea, câştigul e pe măsură! 2) Calea mai grea e calea potrivită deoarece înţelesul vieţii îl vei înţelege numai trecând prin ea cu sudoare şi, chiar dacă o să ai şi dezamăgiri, bucuriile vor veni şi ele, fiindcă calea grea înseamnă alegerea bună. Calea uşoară e calea diavolului. Calea uşoară e, evident, uşoară, dar ea are mereu trucurile ei. Nimic nu e uşor în viaţa asta, tinere/tinerico!

2 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

Ca sa vorbim asa in general pe subiect. e mult mai complexa treaba.
A alege doar calea cea mai grea nu e solutia.
Alegi calea grea cand esti lipsit de experienta. in cazul asta da. pentru ca trebuie sa inveti si sa intelegi.
Insa asta este la inceput. a alege mereu calea cea mai grea nu este mereu eficienta. Costa timp, sanatate, si poate si bani.
in opinia mea a alege mereu calea grea e o mentalitate gresita. de fapt e o problema pusa gresit. calea trebuie sa fie eficienta.

| jessikz0r a răspuns:

Comentariul de mai sus e trist.
hai sa iti spun babeste cum e cu caiile in viata.
Tu ai o singura viata, nu mai e alta sau nu stim daca mai e. Na, pai tu viata asta trebuie s-o epuizezi maxim, la fel cum fac astia cu petrolu si carbunele, sa storci tot din ea. Calea usoara este calea pe care o poate alege oricine, stai in casa trist la tv de cand te nasti pana mori, asta e un concept idiot, ales de lenesi si oameni ratati, care daca-i scoti afara nu-s in stare sa mearga pana la magazin, e pai tu trebuie sa iesi afara, sa le faci pe toate, sa faci tot ce se poate face, lucrurile cele mai grele, astea le si ti minte, Doamne ce pofta de viata mi-ai dat acum cu explicatia asta laughing) Fi energica si plina de viata, fa-le pe toate, asta inseamna sa alegi calea grea, Einstein n-a devenit asa popular c-o ales vreo cale simpla, s-a agitat ca sa aiba respectu de azi, bine exemple marcabile sunt cu caru... oameni care-au facut greu si nu s-au lasat. Oamenii lasi aleg calea usoara, aia nu te duce niciunde. eventual la o viata trista plina de negativism. Sper c-ai inteles ceva din ideea mea rezumativa despre viata, te pup! laughing)