| ancaanca2344 a întrebat:

Bună. Vreau și eu niște sfaturi cum să reușesc să mă integrez printre oameni si cum sa vorbesc cu ei ca să nu fie probleme, căci la chestia asta stau cel mai prost. Ideea e că eu in realitate de fel sunt mai prostănacă, foarte naivă și mai ales foarte grea de cap. Mai am și probleme de intelegere, iar dacă nu mi se explică intr-un fel in care să înțeleg eu, nu înțeleg absolut nimic. Gen eu daca pun întrebări, reușesc să fac conexiuni și sa înțeleg mai ok despre ce i vorba când mi se explică. Partea proastă e că chestia asta pe oameni pare să i deranjeze, adică nu știu li se pare ciudat ca lucruri care sunt pentru ei sunt ușoare, eu sa nu le Înțeleg aproape deloc, știi? Și li se pare ciudat asta pentru că ar zice că sunt fată mare, matură si cum doamne iartă mă nu înțeleg lucruri care sunt foarte ușoare, pentru vârsta mea. Și astfel imi pun etichete că nu știu, sunt neatentă sau dezinteresată, și nu-mi place lucrul ăsta, pentru că da nu-mi place nici să fac impresii proaste despre mine. Cu mine omul trebuie să aibă răbdare, și da, imi ia mult mai mult timp sa înțeleg lucruri chiar dacă fac aproape 20 de ani, dar asta nu pentru că vreau eu sa mi se întâmple, ci din cauza unei probleme medicale și lucrul ăsta mă face să mă simt foarte prost. Mereu sunt judecata pentru că asta pățesc de când mă știu gen să fiu mai grea de cap, de copil mic sunt așa, și nu știu ce răspuns aș putea da la chestia asta ca și ceilalți să înțeleagă cu adevărat prin ce trec. Nu vreau să spun nimănui ce am pentru că atunci m ar crede nebună și nu vreau nici să fugă lumea de mine... Cu integrarea la fel stau foarte prost, pentru că sunt și foarte sensibilă și la fel chiar și un ton mai răstit la mine sau exigent imi strică starea cu totul și mă face sa ma simt ca si cum nu mai vreau să exist, nu stiu cum sa explic asta, dar sper ca s o înțeles. Cum aș putea face să trec peste impasul ăsta și ce răspuns aș putea da altora ca sa ma creadă și să nu mai facă impresii proaste despre mine, dar in același timp fără să spun despre problema medicală de o am? De un astfel de răspuns aș avea nevoie mai ales și pentru că va urma să lucrez la un loc de muncă și nu vreau să mi pierd șansa asta din cauza problemei medicale ăsteia de o am eu, gen nu vreau să fac o impresie proastă despre mine. Da, știu că sunt praf la capitolul oameni și cum sa vorbesc cu ei din cauza că na sunt mai diferită, dar totuși vreau să rezolv asta că m-am săturat, sincersad

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Buna,dar observ că îți place să scrii mult, cu părinți vb? Cu frați?

| ancaanca2344 explică (pentru RAY):

Frați n am, sunt singură. Părinții - n au cu ce sa ma ajute. El bețiv - o ajuns rău, ea la fel are probleme. Nu mă pot baza pe niciunul din ei. Ce legătură are întrebarea asta cu ce am scris eu?

| RAY a răspuns (pentru ancaanca2344):

Nu te am citit sincer, dar consider că ai nevoie de ajutor

| ancaanca2344 explică (pentru RAY):

Adică?

| RAY a răspuns (pentru ancaanca2344):

Ai un job

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Toti suntem judecati, si nu avem neaparat experiente bune cu oamenii/socializarea.
De aia nu ne pasa - nu ai cum sa ii multumesti pe toti.
Trage pentru tine, fa-te independenta, lucreaza doar pentru confortul tau, si lasa turma sa te considere cum vrea ea.
Oamenii "ceilalti" nu conteaza. Fii amabila cand ai ocazia, in rest vezi-ti doar de tine.
Ca sa nu te judece oamenii, fugareste-i laughing
Aroganta ti-ar putea fi de ajutor, e foarte utila.

| LisaJulie a răspuns:

Ai crescut intr-un mediu defavorizat și asta a contribuit la problemele tale, cât timp ai fost la scoala ar fi trebuit sa vezi un terapeut sau un psiholog pentru ca psihologul scolii discuta cu problemele pe care le ai acasă și nu spune nimănui! In fine, tu ai spus ca ești intr-o relație cu cineva, cu el poți vorbi! Dacă ești intr-o relație cu el, el trebuie sa te înțeleaga

| Mindfulness a răspuns:

Și eu am problema asta,e greu sa scapi de așa ceva că tine de personalitate,care ea e nativa,te naști cu ea. Ești și introvertita,trebuie sa te accepți așa cum ești. Cine te place e ok cine nu,nu stai prin preajma lor, fugi de oamenii toxici. Un iubit îți trebuie ție și afecțiune, să știi că contezi pentru cineva, că însemni ceva pentru acel OM, că nu ești singură pe lume.

| ancaanca2344 explică (pentru Mindfulness):

La ce problemă te referi că ai?

| Mindfulness a răspuns (pentru ancaanca2344):

Destule. Nu mai contează, aici e vorba de tine. Încearcă să mergi minim 10 ședințe la psiholog, te va ajuta mult.

| ancaanca2344 explică (pentru Mindfulness):

Nu mi permit de așa ceva. Nu am bani

| Mindfulness a răspuns (pentru ancaanca2344):

Sfaturile nu o să te ajute, tu trebuie sa te ajuți. Ai traume de aia ești așa, vrei nu vrei doar un psiholog bun te poate pune in picioare, daca nu mergi așa o să fii și la 50 de ani când nu mai poți face nimic, atunci va fi deja prea târziu să mai faci ceva.

| MistarGoGu a răspuns:

Asta este in Romania educația si nivelul de acceptare al oamenilor cu probleme de intelegere! Toti au impresia ca spui 3 - 4 cuvinte si omul se prinde din zbor ce vrei sa zici!
Nu încerca o integrare " fortata " de ochii lumii!
Asa este societatea, lumea pusa pe alergătură pe facut bani cat mai MULTI si mai repede, nu mai avem timp de vorbit si de explicat!

| ancaanca2344 explică (pentru MistarGoGu):

La ce problemă te referi că ai?

Scuze, am dat răspunsul la celălalt comentariu. Acum am vazut

Pai si pana la urmă ce as putea face?

| MistarGoGu a răspuns (pentru ancaanca2344):

Sa iti faci un cerc mic de oameni cu care poti rezona! Nu stiu ce studii sau calificare ai dar incearca un colectiv restrâns 3-4 persoane maxim intr-un birou unde sa nu ai mare interacțiune cu lume grăbită!
Sau o ocupatie făcută de acasa pe calculator daca te pricepi la asta! Marea majoritate sunt niste toxici frustrați care daca s-au nascut normali, frumosi, deștepți sau sănătoși considera asta ceva normal si cuvenit lor!