| MM246 a întrebat:

Buna ziua am 16 ani am trait multi ani in strainatate si n-am reusit sa ma adaptez in aicea si chiar nu mai pot nici o secunde sa traiesc aicea si nu mai pot sta in orasul. Bine nu zic de rautate dar chiar urgent vreau sa fug din Romania dar nu avem bani acasa oare ce ar trebui sa fac? Macar pana in vacanta de vara sa reusesc sa plec. mai mult nu mai pot. mi frica de oameni in jurul meu

4 răspunsuri:
| Cătălin2025 a răspuns:

Eu m-am născut în România și am crescut aici. Da e o țară foarte urâtă și o ruină de la un cap la altul. Doar oamenii și limba este frumoasă în rest, rahate pe ea. Mai stai ceva timp și pleacă. Îți irosești timpul aici, crede-mă!

| DiaDiana111 a răspuns:

În primul rând trebuie să te gândești de ce ai dori să pleci, poate nu țara aceasta este motivul, ci oamenii sau mediul în care ești acum, dacă dorești să pleci din țară ar trebui să discuți cu familia.

| Cătălin2025 a răspuns (pentru DiaDiana111):

Poate stă într-un oraș ca Galați, Bârlad sau Alexandria … are tot dreptul să plece. Când tot îi aud pe unii. Că domne, ce s-a schimbat România! Ce bunăstare … Pe bune?! E o țară est europeană, fost comunistă. Dar nu gen Iugoslavia sau eu știu, China. Nu: Coreea de Nord! Ostilitate maxima, teroare, construcții faraonice și alte mizerii. Normal ca toate astea s-au reflectat și in comportamentul oamenilor. Eu stau la țară. De 26 de ani cat am, văd aceleași comportamente. Căruța și la câmp, munca: cu cât mai asiduă și cu profit spre deloc cu atât mai bine. Case dărăpănate. Etc, etc, etc. Nu se schimbă absolut nimic și nici nu se va schimba ceva. Punct! Eu încurajez pe toată lumea sa plece. Am vizitat peste 15 țări plus toată România. Unde ne-au condus alții acolo e bunăstare! Gen Transilvania și Bucovina. Restul călcate pe ea. Țara de 2 lei și atât!

| DiaDiana111 a răspuns (pentru Cătălin2025):

Eu nu i-am spus să nu plece sau să rămână, alegerea îi aparținea. Dar oriunde te-ai duce fiecare țară și oraș are avantaje și dezavantaje, dacă pleci în străinătate nu este neapărat rai. Totul ține de persoană, de ce are nevoie și ce dorește să realizeze.
Dacă plecăm toți din țară, atunci cine o va face să înflorească? E adevărat că nu o ducem prea bine, schimbări nu prea sunt, comunismul încă ne umbrește, dar cu timpul și cu mentalitatea tinerilor ce doresc să facă ceva pentru această țară se vor vedea schimbări.