| Dana1990 a întrebat:

Buna ziua.
Am spus niste vorbe foarte urate și m-am făcut de râs, nu știu cum să ies din asta acum și cum să trăiesc cu asta.
In timp ce vecina mea de jos își scotea țevile de la calorifere, am spus :"scârbă de babă" și m-a auzit, cred, prin găurile rămase după extragerea țevilor. Acum nu mă mai salută, nu se mai uita la mine.
Mă urăsc pentru asta, am avut o scăpare și îmi pare sincer rău. Nu pot sa ii spun nimic femeii, sa-mi cer scuze, pentru că mă fac mai tare de râs! Mi-e rușine și as vrea sa ies din asta! Ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Oamenii spun lucruri la nervi si batrana sigur stie asta, doar a trait o viata. Data viitoare fii mai politicoasa si intelegatoare, nimeni nu-si doreste sa fie injurat de vecini cand renoveaza prin case.Am si eu astfel de tevi pe care trebuie sa le scot fiindca nu mai sunt utilizate. Apoi, reactia doamnei mi se pare normala.Fie te duci sa-ti ceri scuze direct, fie treci peste acest incident fiindca e doar o vecina. Daca stai sa te gandesti obsesiv la asta fara sa faci nimic, nu e productiv deloc. Daca nu vrei sa-ti ceri scuze aia e, mergi mai departe. Ma indoiesc ca ziua ta devine mai buna cand te saluta vecinii pe hol. E doar o alta forma de interactiune care pentru unii e mecanica, pentru altii tine de bun simt, iar altora nici nu le pasa.

| Dana1990 explică (pentru dullcat):

Mulțumesc!

| Dana1990 explică (pentru dullcat):

Îmi place cum gândești, bravo, ești o persoană pozitivă și puternică!

| dullcat a răspuns (pentru Dana1990):

Multumesc.

8 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Pot să-ți spun doar ce aș face eu și cum aș încerca să mă scot.
Aș opri-o pe vecina și aș întreba-o la modul nevinovat "Doamnă, ce se întâmplă? sunteți supărată pe mine? că văd că mă tot evitați"
Iar dacă ea o să-ți spună că te-a auzit când i-ai zis "scârbă de babă" o să pari încurcată și că te străduiești să-ți aduci aminte și îi spui "Nu doamnă, ați interpretat greșit. Nu vorbeam de dvs. ci de o mătușă cu care m-am certat și eram supărată că... bla, bla, bla"

Așa ai o oarecare șansă ca ea să creadă, sau măcar va fi cât de cât "gâdilată" că i-ai dat atenție și te-ai străduit să-i dai o explicație.
rolling on the floor

| Dana1990 explică (pentru Hammurabi):

Apreciez, mulțumesc!

| simplaexistenta a răspuns:

Sa te muti. Glumesc.
Pai teoretic trebuie sa ii ceri scuze, nu fii speriata. Da de unde stie ea cu cine vorbeau? Sau e genul care asculta tot ce spun vecinii?
Nu te mai urî, ca nu-i bine.

| AdioTPU a răspuns:

E bine că ai conștientizat asta și că îți pare rău. Poți să o oprești pe aceea femeie, să-ți iei inima în dinți și să-i ceri scuze. Daca e înțelegătoare și toleranta va înțelege și te va ierta, mai devreme sau mai târziu, asta depinde de cat de ofensată s-a simțit.