Da mergi pe stradă și o să vezi o mulțime de țigani fără picioare, sau cerșetori cu genunchii întorși sau mâini de t-rex. Ia-i în brațe pe toți să le arăti ce om bun ești tu și cât de frumos socializezi cu handicapații. Apoi, simte-te bine cu tine și un om mai bun, că ți-ai făcut prieteni handicapați pe care toată lumea îi marginalizează. Doar ăsta e scopul, nu? Să te simți tu mai împlinit și mai plin de milă decât media.
Sfat: prin gări sau pe lângă biserici găsești mai mulți. Sau 3 în 1. Boschetar, cerșetor și cu handicap.
Nu cred ca era nevoie sa imi mai confirmi inca o data ca sunt si multi oameni care fac discriminari. Asa cum esti si tu... Imi pare oarecum rau ca logica ta te-a cam parasit, probabil si din cauza orei tarzii la care ai scris, si n-ai inteles esenta mesajului si nici ceea ce caut eu.
Dacă n-am dezvoltat o pasiune pentru oamenii cu handicap înseamnă că m-a părăsit logica?
Da, așa-i, nu-mi plac. Și nu mă poate obliga nimeni să-mi placă. Ce-i greșit în asta?
Nu te poate obliga nimeni nimic. Pana la urma nici mie nu-mi plac oamenii fara suflet... Macar eu am un motiv bine intemeiat pentru asta... Iar acele persoane n-au ales ele sa fie asa, in schimb tu esti responsabil pentru ceea ce esti.
Sunt responsabil pentru că nu-mi place și nu vreau să am treabăcu o anumită categorie de oameni?
Și mai exact, cum sunt responsabil? Nu cred că am cunoscut până acum termenul ăsta.
Tu multi termeni nu cunosti, din pacate...
Mi-e bine așa. Iar altor termeni le uit intenționat definiția.
In general, oamenii cu astfel de "lucruri" incearca sa le ascunda, nu sa le arate celor din jur si sa fie oameni normali, ducand o viata cat mai normala. Daca tu ai sa vorbesti cu o astfel de persoana despre aceste lucuri, este posibil sa-i faci mai mult rau acelei persoane si chiar sa-ti faci si tie. Oamenii, au tendinta de-a critica ceea ce nu le place sau ceea ce nu inteleg, fara sa cunoasca cauza acelor lucuri.
Prietenii, trebuie sa fie acele persoane care tin la tine pentru ceea ce esti, nu pentru mila sau compasiune. Orice om, are atat defecte cat si calitati.