| Mindfulness a întrebat:

Buna ziua
Câți dintre voi v-ați plombat o măsea? Ce coroana v-ați ales? Coroana metalo-ceramica? Coroana integral-ceramica? Sau integral zirconiu?
Am înțeles ca la cea metalo-ceramica poți face alergii? Și că linia gingiei de la aliajul respectiv devine gri? Și că lăsa un gust metalic? Asta am citit la avantaje și dezavantajele coroanei metalo-ceramice. Voi ce ați ales?
Cat ați plătit sa plombați o masea cariata? Parca trebuie sa îți facă și tratament de canal? E obligatoriu?

11 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns:

Am ales zirconiu pentru ca medicul mi-a recomandat o ca fiind cea mai durabila si rezistenta.

Plomba in sine a fost vreo 250-300 lei iar coronita cam 1700 lei.

tratamentul de canal hotaraste medicul daca e cazul sa il faca sau nu

| Mindfulness explică (pentru goguPatent):

Am înțeles. Eu nu cred că am nevoie de coroniță, eu doar vreau sa salvez o măsea mai cariata, asta daca o sa zică el daca se mai poate plomba, salva. Mie îmi pune coroana și plomba mă gândesc doar.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Da, o sa ai un gust de metal o vreme. Eu zic sa pui ce e mai moca, ca medicul poate recomanda ce e mai scump, dar nu iti da bani de cheltuiala.

| Mindfulness explică (pentru UnchiulRamiz):

Cat timp se simte acel gust de metal? Dispare de tot după o vreme?
Aia de ceramica nu lasă gust metalic și nici alergii nu faci de la ea.
Tu poate ți-ai pus de alea complet de metal nu metalo ceramic!? Ți-ai făcut și tratament de canal dinainte?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Mindfulness):

Tratament de canal nu am facut. Cred ca complet de metal a pus. Nu mi-a zis ca pot face vreo alergie. Gustul dispare cu timpul, in vreo 2 saptamani sau mai devreme, cam asa ceva. Si cu o ploba dureaza sa te acomodezi, asa si cu o masea pusa.

| Mindfulness explică (pentru UnchiulRamiz):

Mersi frumos frate pentru răspunsuri happy ești un băiat cu caracter!

| J0B0MAT a răspuns:

Plomba e altceva, coroana e altceva.
Dacă măseaua nu e foarte grav afectată, îți curăță caria și pune plombă. Dacă e foarte grav cariată și nu a mai rămas mare lucru din ea, atunci îți pune coroană. Alea cu metal sunt cele mai ieftine și cele mai inestetice, restul sunt mai scumpe și mai estetice.
Prețurile diferă în funcție de problemă și de cabinet.În cel mai fericit caz scapi cu vreo 300 de lei, iar în cel mai rău, poți ajunge și pe la 3000.

| Mindfulness explică (pentru J0B0MAT):

A găsit una metalo-ceramica,e destul de ok,foarte puțin se vede metalul la baza, e foarte subțire, deci e ok happy e rezistenta, durabilă.
E grav afectată îți dai seama, daca îmi pune coroana mă gândesc că nu mai trebuie nimic sa pună? Nu mai pune și plomba? Eventual doar tratament de canal mă gândesc?

| J0B0MAT a răspuns (pentru Mindfulness):

Doar medicul îți poate spune ce trebuie făcut.Cel mai fericit caz e să rămâi doar cu plombă și cu nerv. Dacă nu mai are ce să îți salveze, o să îți explice despre coroane și îți alegi tu pe care o vrei, în funcție și de buget.Coroana nu ți-o pune pe loc, ea se face pe comandă, o să dureze și ai timp să te gândești.Dar trebuie să mergi la medic, nu îți mai face 1000 de scenarii înainte.

| Mindfulness explică (pentru J0B0MAT):

Nu e foarte scumpă coroana din ce am văzut. Sper sa nu dureze mai mult de o săptămânăhee hee
Pai am programare mâine, am rezolvat cu programarea.

| Mindfulness explică:

Toți ați dau răspunsuri utile, va mulțumesc tuturor.