| Park1Suin a întrebat:

Buna ziua dragi utilizatori TPU.Verisoara mea nu mai foloseste TPU-ul din cauza ca niste utilizatori au insultato foarte urat.Intrebarea mea este: De ce toata vremea aveti grija de gramatica si nu de raspunsul intrebarii.La urma urmei,e un site de intrebari,nu de gramatica!
Cu gramatica se descurca destul de bine, la scoala are mereu note pozitive la romana.De ce toate astea?
Oare nu va dati seama,ca din cauza unor asa utilizatori multi utilizatori pleaca de pe TPU?
Puteti sa ma blocati,sa ma raportati,mi-e totuna daca imi zboara contul de pe TPU, dar eu vreau sa stiu DE CE?

Răspuns Câştigător
| Cupcakestar a răspuns:

Hei!
Cel mai bine ar fi sa ii lasi pe astia sa vorbeasca si sa te corecteze, pentru ca ei nu isi dau seama ca prin rautatea cuvintelor lor fac o gramada de utilizatori sa paraseasca acest site!winking
Si ca raspuns la intrebarea ta:
Ar fi foarte bine sa scapam de multi utilizatori rautaciosi care ii fac pe altii sa plece de pe acest site(cum ai o multime de exemple si mai sus laughing)!
Oricum, cine stie cand TPU va fi un site in care oamenii sa puna intrebari, iar altii sa raspunda fara rautate!
Si m-am gandit la ceva:Atunci cand scrii ceva gresit intr-o intrebare/raspuns, cand vrei sa il publici iti apare un semn in care arata toata intrebarea ta in care cuvintele scris gresit sunt colorate cu portocaliu si din asta am tras 2 concluzii:
1.Ba adminii pagini nu au remarcat greseala(ceea ce e imposibil)
2.Ba,chiar tu ai vrut sa postezi intrebarea asta cu o greseli, poate ca sa vezi ce fel de raspunsuri vei primi!
Adica asta este parerea mea, nu stiu daca este corecta, dar daca stai bine sa te gandesti(ceea ce unii care au raspuns nu au facut-o) cam asta ar fi rezolvarea greselilor tale gramaticale!happy

51 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fiindca noi suntem romani si limba romana este o valoare pentru toti. Daca nu respecti gramatica, inseamna ca iti bati joc de limba romana si deci si de mine. De ce m-as obosi sa-i raspund unei asemenea persoane? De ce nu as batjocori-o si eu, asa cum imi batjocoreste ea limba? De ce nu as face-o sa se simta ultimul om pentru ca isi permite asa ceva? Oricat de prost ar fi un om, poate consulta DEX-ul si poate scrie corect. Din respect pentru cei care citesc si pentru el insusi. Dar daca el nu se respecta intr-atat incat sa scrie corect, e clar ca nu merita nici un strop de respect din partea mea. Oricum, nici el nu ma respecta suficient incat sa scrie corect in limba mea si isi bate joc de aceasta valoare a fiintei mele.
E foarte bine ca utilizatorii analfabeti pleaca de pe TPU. Asta creste valoarea siteului si ne apara pe noi de batjocorirea limbii noastre.
Citeste si tu ce ai scris mai sus (note pozitive, adica peste zero, insultat-o intr-un cuvant, virgule puse cu furca fara gandire, etc). Tie nu ti se face groaznoc de rusine ca faci asta, ca iti bati joc de tine si de noi toti?

| Park1Suin explică (pentru Brigaela):

Si asa scad utilizatorii, si TPU va avea o reclama rea.Vara mea nu e singura persooana care sa plans.Multe persoane s-au plans de corectitudinea dumneavoastra.

| Brigaela a răspuns (pentru Park1Suin):

TPU are foarte multi utilizatori si in fiecare zi se inroleaza altii. Cei buni, chiar daca nu au avut sansa sa invete la vremea lor, lucreaza la asta si invata aici sa scrie corect. Si astfel, TPU isi indeplineste rolul de a-i educa. Cei ineducabili, pleaca, asta este, nimeni nu este de neinlocuit. Si intotdeauna e mai bine sa fii intr-un anturaj mai mic, dar de calitate. Faptul ca mii de oameni au inteles ca nu e normal sa fii analfabet si ca dictionarele exista sa le folosesti in fiecare zi, iar doar cativa se vaieta si se simt nedreptatiti, arata ca totusi asta este calea de urmat

| Cupcakestar a răspuns (pentru Brigaela):

Deci nu pot sa cred cum puteti sa ii sariti in cap ca a facut o greseala gramaticala si ca a spus "note pozitive"!
Fetita draga te crezi desteapta, dar daca nu intelegi la ce se referea cand a spus "note pozitive", atunci chiar nu esti!

| Brigaela a răspuns (pentru Cupcakestar):

Nu i-am sarit in cap, ci i-am spus. Esti constient ca cel mai mare rau pe care i-l poti face cuiva este sa nu ii atragi atentia cand greseste, fiindca omul nu se poate corecta.
Am inteles ce inseamna note pozitive, dar asta nu inseamna ca nu este o greseala si o barbarie si ca folosirea lui il face de ras pe cel care o face. Dar daca se corecteaza, mai are sanse. Daca nu-i spune nimeni ca greseste, este evident ca ea nu isi da seama fiindca nu are baza necesara, deci cum sa se corecteze?

Ok!
Dar "barbarie" nu mi se pare cuvantul potrivit in discutia asta!laughing

O,si apropo, cred ca trebuia sa spui "constienta" pentru ca sunt fata!laughing

| Brigaela a răspuns (pentru Cupcakestar):

Imi cer scuze, nu mi-am dat seama.

Nu-i nimic! Se mai intampla, nu?happy

| Shatzie a răspuns:

Pentru ca, aici, nu-si da nimeni osteneala sa descifreze postari agramate din care nici macar nu se intelege ce vrea ala de pune intrebarea.
In orice caz, schingiuirea limbii romane pare sa fie sportul preferat in familia ta.
"Insultato"? Intr-un cuvant? Sa mori tu?
Si..."note pozitive"? Ce-s alea?
Hai! Supara-te si nu mai intra nici tu pe TPU. Cu cat mai putini agramati, cu atat mai bine.
Ura si la gara!

| Park1Suin explică (pentru Shatzie):

Ba sa mori tu!
Da, sunt de aia care chiar posteaza o intrebare nedescifrabila, dar voi luati in calcul cele mai mici greselute.La intrebarea mea ai stat cumva 10 min ca sa descifrezi ce am scris?
Normal ca NU

| Cupcakestar a răspuns (pentru Shatzie):

Pff...Ce sa spun! Vorbea desteptul si nefacatorul de greseli! rolling eyes

| Park1Suin explică (pentru Cupcakestar):

Multumesc pentru acest raspuns.
Am o intrebare: Tie ce artisti japonezi iti plac?

| Cupcakestar a răspuns (pentru Park1Suin):

Pai sunt o gramada...laughing
In primul rand preferatii mei sunt cei de la The GazettE love struck
Apoi,desigur mai sunt o gramada de trupe cum ar fi:An Coffe,MoNoLith,Nightmare,am ascultat si de la Maximum The Hormone o melodie,dar nu prea sunt de mine laughing,adica ei chiar sunt genul ala de j-rockeri nebuni si asta este stilul care imi place,dar nu imi prea place vocea vocalistului(adica,cui ii place inseamna ca intelege ce vor sa spuna prin melodiile lor si oricum,versurile din j-rock sunt destul de greu de inteleshee hee
Asa ca solo,il iubesc love struck pe Miyavi,adica este... pur si somplu nu am cuvinte,decat de bine despre el!
Mai ascult si j-rockerite trupe de exemplubig grinoll$Box imi place foarte mult cum canta,sau DANCEROID,danseaza super bine deci li se potriveste perfect numele!
Si mai am si alte multe trupe cum ar fibig griniaura,AliceNine,mai era o trupa care imi placeau foarte mult Spiv States, dar s-au despartit crying!
Acum nu mai imi amintesc clar toate trupele, dar sunt o gramada!laughing
Si desigur, Yohio laughing Am un nume foarte dragut pentru el, dar o sa ti-l trimit pe privat!winking

| Shatzie a răspuns (pentru Cupcakestar):

Te rog sa-mi arati greselile pe care le-am facut in vreuna dintre postarile mele. Poate doar cand am reprodus dude agramate ca ale lui Yohio si ale altora ca ea!

Tu chiar crezi ca acum o sa incep sa caut greseli gramaticale in raspunsurile si intrebarile tale?
NU!happy
Pentru ca nu vreau sa mai corectez pe inca cineva, deoarece nu ma simt bine cand fac asta!

Hei!
Cel mai bine ar fi sa ii lasi pe astia sa vorbeasca si sa te corecteze, pentru ca ei nu isi dau seama ca prin rautatea cuvintelor lor fac o gramada de utilizatori sa paraseasca acest site!winking
Si ca raspuns la intrebarea ta:
Ar fi foarte bine sa scapam de multi utilizatori rautaciosi care ii fac pe altii sa plece de pe acest site(cum ai o multime de exemple si mai sus laughing)!
Oricum, cine stie cand TPU va fi un site in care oamenii sa puna intrebari, iar altii sa raspunda fara rautate!
Si m-am gandit la ceva:Atunci cand scrii ceva gresit intr-o intrebare/raspuns, cand vrei sa il publici iti apare un semn in care arata toata intrebarea ta in care cuvintele scris gresit sunt colorate cu portocaliu si din asta am tras 2 concluzii:
1.Ba adminii pagini nu au remarcat greseala(ceea ce e imposibil)
2.Ba,chiar tu ai vrut sa postezi intrebarea asta cu o greseli, poate ca sa vezi ce fel de raspunsuri vei primi!
Adica asta este parerea mea, nu stiu daca este corecta, dar daca stai bine sa te gandesti(ceea ce unii care au raspuns nu au facut-o) cam asta ar fi rezolvarea greselilor tale gramaticale!happy

| anonimg a răspuns:

Administratorii site-ului spun asa:
"... Iata ce nu permitem noi pe TPU.ro:
- postarile care nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii". Sursa: http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente#41
Probabil ca unii utilizatori au raportat ceea ce a scris verisoara ta din pricina ca nu a scris gramatical.
Eu am terminal scoala cu mult timp in urma; dar cu toate acestea ma silesc sa scriu corect. Altfel voi fi sanctionat ca si la scoala.
Nu stiu daca am vazut postarile verisoarei tale; stiu doar ca am vazut multi utilizatori care se faceau greu de inteles datorita greselilor gramaticale. Mentionez ca niciodata nu am raportat un asemenea utilizator; ci doar o data am facut acest lucru in urma isultarii grave dintre 2 utilizatori.

| Crucified a răspuns:

Întrebarea este la fel de proastă ca gramatica ta şi a verişoarei tale.
Note pozitive? Există cumva note negative ca de genu: -9?
Oare site-ul ăsta e făcut ca să ne dăm noi seama că din cauza unor utilizatori plecăm? Poate şi eu o să mă satur de site-ul ăsta, că nu mai am mult până ce voi fi suspendată pe termen nelimitat, sau cine ştie... Iar dacă am chef, fac alt cont.
Şi eu mai corectez lumea când face o greşeală gramaticală, iar asta nu înseamnă că vreau să demonstrez persoanelor cât de deşteaptă m-a făcut mama. Aşa că pa.

| Park1Suin explică (pentru Crucified):

Tu nu vrei sa corectezi o greseala, tu doar cauti greseli! Ai mai multe raspunsuri cu gramatica ta decat raspunsuri normale la intrebari, e adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezi ca ii pasa cuiva de vara-ta sau de altcineva? Macar de-ar pleca toti prostii de pe TPU.
P.S. "Note pozitive"? Srios? Exista note gen: -5, -2, -10?

| Cupcakestar a răspuns (pentru anonim_4396):

App,notele -5,-2,-10 sunt numere negative, cele pozitive sunt 5, 2, 10!

Te simti bine cand te corecteaza cineva?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cupcakestar):

Exact asta doream sa subliniez, nu ai cum sa zici ca ai note pozitive din moment ce cele negative nu exista.

Daca nu intelegi mai bine taci.

Ea se referea la "note positive" adica note bune!
Parca nu ai fi citit nimic la viata ta!

...si plus de ce sa tac? Adica nu mi-am facut cont de TPU sa vad cum ii batjocoresti tu pe alti, iar eu sa nu am nimic de spus in chestia asta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cupcakestar):

Notele bune sunt note bune, notele pozitive sunt toate notele. E o diferenta.

Vorbeste cand ai dreptate, aici nu ai ce sa imi reprosezi.

Ok.Poate la ea la scoala asa se spune"note pozitive"!

| S3S3an a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa inteleg ca tu ai fii bucuroasa sa primesti un 2 intrucit pentru tine e o nota pozitiva.

| anonim_4396 a răspuns (pentru S3S3an):

Tot ce e peste 0 e pozitiv, chiar e asa greu de inteles?
P.S. Bucuros*

Se intelege ca esti din acei tipi care sunt numai cu vorba

Numai bine!
P.S. Cei inteligenti cedeaza primii.

Tu ești verișoara din întrebare?

Of doamne, DE CE crezi asta? Si ca sa iti raspund NU, poti chiar sa o intrebi pe cea care a pus intrebarea.

Fie cum spui tu în legătură cu cine ești.
Ideea e că ea se referă la valoarea numărului.
Există o axă.
-... -5_-4_-3_-2_-1_0_1_2_3_4_5 +...
Tot ce e după 0 e pozitiv, nu există note negative. Există doar note bune și note proaste. Nu are importanță că primești doi doar pentru că are valoare pozitivă întrucât și unu e la fel, nu există note negative, comentariul tău e nonsens.

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai avea dreptate şi tu, şi alţii, de cuvântul "pozitiv" nu ar avea şi alte sensuri, printre care "bun".
http://dexonline.ro/definitie/pozitiv

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Probabil, doar că e strict matematic. Se referea la un număr, nota este un număr.
E ca și când aș spune eu mâncare făcută rece. Se înțelege că e gătită la o temperatură scăzută, dar voiam să spun că nu s-a pus pasiune în realizarea ei.
Ține de interpretare și de cum folosești cuvintele, tehnic e corect. Chiar, subiectul întrebării...

Într-adevăr, ţine de interpretare, dar este evident că această copilă a folosit "pozitiv-negativ" în sens de "bun-rău", nu "cu plus-cu minus" şi a încasat critici dure semi-degeaba.

"A evalua pozitiv" - "a oferi recenzii pozitive" - "a nota pozitiv"...
Cam aceasta a fost ideea.

| Park1Suin explică (pentru anonim_4396):

Si acum ce o sa faci? O s-o parasti la cei de pe TPU, pentru ca numai la asta sunteti voi buni!
Intr-o familie, toti sunt uniti, toti se ajuta.TPU-ul s-a schimbat RADICAL!
Probabil ca acum imi vei explica ce este un radical.Eu mai mult nu scriu.Asta e tot ce-am avut de scris...

Eu cred că e doar un motiv adițional față de aroganța întrebării.
Cât despre a doua copilă, a făcut praf orice conexiune logică.

Da, probabil atitudinea ei provocatoare a făcut pe mulţi să-i sară la gât, găsindu-i greşeli şi acolo unde nu erau, încriminându-se astfel singuri.
E amuzantă şi psihologia asta...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Park1Suin):

Eu am o familie acasă, nu pe TPU.
Dacă prietena sau prietenul meu greșește, îl voi atenționa să lase atitudinea aia de toată murdăria. Cred că persoană mai francă decât mine rar o să găsești, așa că gândește-te cum mă port cu un străin de care nici nu-s legată emoțional. Mi se pare că, trecând cu vederea ce te deranjează sau bârfind fără ca persoana aia să știe ce crezi tu de fapt, ești doar fals.
Asta nu înseamnă că nu ajut acea persoană.
Doar că, vezi tu, pe TPU nu ești obligat, să ceri fără să oferi respect la schimb mi se pare o cruntă aroganță.
Știu la ce faci aluzie cu acel radical, dar renunță. Sunt două lucruri diferite.

Cred că ai editat după ce am dat răspunsul, și da, în cazul ăsta cred că ai dreptate thinking
Totuși depinde și de interpretare și de exprimare, dar mai ales de prima.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine crezi că are nevoie de agramați pe TPU? Calitatea, apoi cantitatea.
Când intri să postezi aici, când citesc și persoane cu o anumită cultură întrebarea și vor să te ajute, acordă-le un minimum de respect. Așa te respecți și pe tine, îți respecți imaginea, arăți că nu ai trecut de ciclul primar fără să știi chestii elementare.
Un text scris prost enervează, așa că reacțiile vor apărea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat timp cat tu ai o problema si cauti o rezolvare singurul efort pe care esti obligat sa-l faci, prin regulament, e sa tastezi corect, daca tu nu tu nu iti dai interesul pentru o problema care e a ta, de ce crezi ca o alta persoana care nici nu te cunoaste si-ar da interesul?

| vangaelis a răspuns:

De exemplu sunt unii la care intrebarea lor nu are nici o noima, este scris haotic, cuvinte legate, litere lipsa de nu intelegi ce vrea sa intrebe.

| Park1Suin explică (pentru vangaelis):

Dar unii exagereaza complet! Se uita si la cea mai mica greseala.E normal, spune-mi?

| vangaelis a răspuns (pentru Park1Suin):

Cand mananca cineva o litera nu este o mare problema dar cand o fraza contine o exprimare deficitara si ambigua normal ca atragi atentia. Bineinteles, unii mai exagereaza cu corectatul dar vezi tu Yohio, dar de cele mai multe ori cam o merita.

| Laura927 a răspuns:

Nu stiu exact care e treaba cu gramatica asta aici, si mie mi-s-a mai spus ceva de genu
-Mai bine invata sa scrii!
Eu cred ca fiind regula faptul ca trebuie sa scrii corect gramatical, nu gasesc altceva mai bun sa iti scrie decat sa se lege de gramatica ta.laughing
Acum nici nu fa greseli prea mari si leaga-te si tu de ei, zi-le:
-imi cer scuze ca scrisul meu este atat de prost si nu il poti intelege.
Si o sa se simta prost ca s-au legat de tine...laughing
PS nu fa nici tu greseli catastrofice!

| Park1Suin explică:

Sa stiti ca atunci cand ma refer la note pozitive, ma refer la 10 si 9.
Daca am zis note pozitive, voi o luati la propriu.Nu ati mai auzit acest termen, note pozitive?
Eu peste tot l-am auzit.Notele negative sunt 6, 7...

| Park1Suin explică (pentru Park1Suin):

Si ca sa nu-mi sariti in cap ca sa-mi ziceti ca nu stiu matematica, o stiu.Stiu ce-i ala numar negativ.Mai sus ma refer la NOTELE negative, nu la numere. Face-ti diferenta.

| BlueViP a răspuns:

Pentru ca TPU spune clar sa verifici daca si scris bine si pentru ca iti da sansa sa corectezi.

| ionutz03 a răspuns:

Sa iti dau un exemplu:
Daca cineva pe strada (un necunoscut) doreste o informatie si ti se adreseaza mai restit de parca ai fi obligat sa ii raspunzi nu ai tendinta sa ii raspunzi la fel sau deloc? In schimb daca vorbeste foarte frumos si politicos, numai de drag ii raspunzi.
Cam acelasi lucru se aplica si aici...scrii corect si pui o intrebare buna o sa primesti si raspunsuri pe masura, dar daca nu stii nici macar sa scrii de ce ai avea pretentii sa ti se raspunda?
Oriunde te-ai duce, daca vorbesti corect si stii sa vorbesti esti apreciat.

A gresi e omenesc, dar a persevera in greseli e cam neplacut.