| Park1Suin a întrebat:

Buna ziua dragi utilizatori TPU.Verisoara mea nu mai foloseste TPU-ul din cauza ca niste utilizatori au insultato foarte urat.Intrebarea mea este: De ce toata vremea aveti grija de gramatica si nu de raspunsul intrebarii.La urma urmei,e un site de intrebari,nu de gramatica!
Cu gramatica se descurca destul de bine, la scoala are mereu note pozitive la romana.De ce toate astea?
Oare nu va dati seama,ca din cauza unor asa utilizatori multi utilizatori pleaca de pe TPU?
Puteti sa ma blocati,sa ma raportati,mi-e totuna daca imi zboara contul de pe TPU, dar eu vreau sa stiu DE CE?

Răspuns Câştigător
| Cupcakestar a răspuns:

Hei!
Cel mai bine ar fi sa ii lasi pe astia sa vorbeasca si sa te corecteze, pentru ca ei nu isi dau seama ca prin rautatea cuvintelor lor fac o gramada de utilizatori sa paraseasca acest site!winking
Si ca raspuns la intrebarea ta:
Ar fi foarte bine sa scapam de multi utilizatori rautaciosi care ii fac pe altii sa plece de pe acest site(cum ai o multime de exemple si mai sus laughing)!
Oricum, cine stie cand TPU va fi un site in care oamenii sa puna intrebari, iar altii sa raspunda fara rautate!
Si m-am gandit la ceva:Atunci cand scrii ceva gresit intr-o intrebare/raspuns, cand vrei sa il publici iti apare un semn in care arata toata intrebarea ta in care cuvintele scris gresit sunt colorate cu portocaliu si din asta am tras 2 concluzii:
1.Ba adminii pagini nu au remarcat greseala(ceea ce e imposibil)
2.Ba,chiar tu ai vrut sa postezi intrebarea asta cu o greseli, poate ca sa vezi ce fel de raspunsuri vei primi!
Adica asta este parerea mea, nu stiu daca este corecta, dar daca stai bine sa te gandesti(ceea ce unii care au raspuns nu au facut-o) cam asta ar fi rezolvarea greselilor tale gramaticale!happy

51 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Cupcakestar):

Imi cer scuze, nu mi-am dat seama.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine crezi că are nevoie de agramați pe TPU? Calitatea, apoi cantitatea.
Când intri să postezi aici, când citesc și persoane cu o anumită cultură întrebarea și vor să te ajute, acordă-le un minimum de respect. Așa te respecți și pe tine, îți respecți imaginea, arăți că nu ai trecut de ciclul primar fără să știi chestii elementare.
Un text scris prost enervează, așa că reacțiile vor apărea.

| S3S3an a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa inteleg ca tu ai fii bucuroasa sa primesti un 2 intrucit pentru tine e o nota pozitiva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru S3S3an):

Tot ce e peste 0 e pozitiv, chiar e asa greu de inteles?
P.S. Bucuros*

Se intelege ca esti din acei tipi care sunt numai cu vorba

anonim_4396

Numai bine!
P.S. Cei inteligenti cedeaza primii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat timp cat tu ai o problema si cauti o rezolvare singurul efort pe care esti obligat sa-l faci, prin regulament, e sa tastezi corect, daca tu nu tu nu iti dai interesul pentru o problema care e a ta, de ce crezi ca o alta persoana care nici nu te cunoaste si-ar da interesul?

anonim_4396

Tu ești verișoara din întrebare?

Of doamne, DE CE crezi asta? Si ca sa iti raspund NU, poti chiar sa o intrebi pe cea care a pus intrebarea.

anonim_4396

Fie cum spui tu în legătură cu cine ești.
Ideea e că ea se referă la valoarea numărului.
Există o axă.
-... -5_-4_-3_-2_-1_0_1_2_3_4_5 +...
Tot ce e după 0 e pozitiv, nu există note negative. Există doar note bune și note proaste. Nu are importanță că primești doi doar pentru că are valoare pozitivă întrucât și unu e la fel, nu există note negative, comentariul tău e nonsens.

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai avea dreptate şi tu, şi alţii, de cuvântul "pozitiv" nu ar avea şi alte sensuri, printre care "bun".
http://dexonline.ro/definitie/pozitiv

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Probabil, doar că e strict matematic. Se referea la un număr, nota este un număr.
E ca și când aș spune eu mâncare făcută rece. Se înțelege că e gătită la o temperatură scăzută, dar voiam să spun că nu s-a pus pasiune în realizarea ei.
Ține de interpretare și de cum folosești cuvintele, tehnic e corect. Chiar, subiectul întrebării...

NOname

Într-adevăr, ţine de interpretare, dar este evident că această copilă a folosit "pozitiv-negativ" în sens de "bun-rău", nu "cu plus-cu minus" şi a încasat critici dure semi-degeaba.

"A evalua pozitiv" - "a oferi recenzii pozitive" - "a nota pozitiv"...
Cam aceasta a fost ideea.

| Park1Suin explică (pentru anonim_4396):

Si acum ce o sa faci? O s-o parasti la cei de pe TPU, pentru ca numai la asta sunteti voi buni!
Intr-o familie, toti sunt uniti, toti se ajuta.TPU-ul s-a schimbat RADICAL!
Probabil ca acum imi vei explica ce este un radical.Eu mai mult nu scriu.Asta e tot ce-am avut de scris...

anonim_4396

Eu cred că e doar un motiv adițional față de aroganța întrebării.
Cât despre a doua copilă, a făcut praf orice conexiune logică.

NOname

Da, probabil atitudinea ei provocatoare a făcut pe mulţi să-i sară la gât, găsindu-i greşeli şi acolo unde nu erau, încriminându-se astfel singuri.
E amuzantă şi psihologia asta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Park1Suin):

Eu am o familie acasă, nu pe TPU.
Dacă prietena sau prietenul meu greșește, îl voi atenționa să lase atitudinea aia de toată murdăria. Cred că persoană mai francă decât mine rar o să găsești, așa că gândește-te cum mă port cu un străin de care nici nu-s legată emoțional. Mi se pare că, trecând cu vederea ce te deranjează sau bârfind fără ca persoana aia să știe ce crezi tu de fapt, ești doar fals.
Asta nu înseamnă că nu ajut acea persoană.
Doar că, vezi tu, pe TPU nu ești obligat, să ceri fără să oferi respect la schimb mi se pare o cruntă aroganță.
Știu la ce faci aluzie cu acel radical, dar renunță. Sunt două lucruri diferite.

anonim_4396

Cred că ai editat după ce am dat răspunsul, și da, în cazul ăsta cred că ai dreptate thinking
Totuși depinde și de interpretare și de exprimare, dar mai ales de prima.

| Shatzie a răspuns (pentru Cupcakestar):

Te rog sa-mi arati greselile pe care le-am facut in vreuna dintre postarile mele. Poate doar cand am reprodus dude agramate ca ale lui Yohio si ale altora ca ea!

| Cupcakestar a răspuns (pentru Brigaela):

Nu-i nimic! Se mai intampla, nu?happy

| Cupcakestar a răspuns (pentru Shatzie):

Tu chiar crezi ca acum o sa incep sa caut greseli gramaticale in raspunsurile si intrebarile tale?
NU!happy
Pentru ca nu vreau sa mai corectez pe inca cineva, deoarece nu ma simt bine cand fac asta!