anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu personal am 2 defecte fizice majore: înălțimea(1.61m) și probleme cu vederea. Desigur mai sunt multe altele, dar sunt mărunțișuri.
În ideea in care mi-as dori sa am copii la un moment dat, am ajuns la concluzia ca ar fi bine daca as găsi o fată măcar de inaltimea mea sau ideal mai inalta. Daca ar avea si ea 1.50m mi-as condamna copiii sa fie scunzi asa ca mine. Sunt constient ca asta nu e ceva rau din punct de vedere al sanatatii in sine, dar stiu ce implicatii sociale poate avea o statura mică. Credeti ca gandesc corect? Si credeti ca e posibil sa fac asta? Ar dori vreo fata sa fie cu un baiat scund?
Stiu ca aspectul nu ar trebui sa conteze intr-o relatie, dar ma macina acest gând.

16 răspunsuri:
| DonEduardo a răspuns:

Ai nanism sau e naturala inaltimea ta mica?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DonEduardo):

Naturala. Am parinti de 1, 64 respectiv 1.55.

| DonEduardo a răspuns (pentru anonim_4396):

1) Daca e naturala, crede-ma sunt fete care te-ar putea place. Dar trebuie sa fii dragut si fizic si psihic, cred( nu sunt fata si nici transexual, asa ca nu pot spune cu certitudine cum gandesc fetele).
2) Placi o fata, ea te place pe tine, va casatoriti, faceti copii. Copiii se pot inalta cu sporturi ca baschet sau volei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este un impediment social în sine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sinceră să fiu, pentru unele fete contează mult înălțimea, ele dorind să fie cu cineva mai înalt sau măcar de aceeași înălțime cu ele...iar eu mă număr printre acestea.
Totuși, dacă aș întâlni un băiat creștin, puțin mai scund decât mine, dar în ochii căruia să văd bunătatea Lui Hristos, și care își dorește sincer ceva frumos împreună cu mine și pentru o viață (de căsătorie vorbesc), atunci l-aș accepta și l-aș iubi exact așa cum este.
Da, aspectul fizic contează, nu e nevoie să fim ipocriți... însă la un moment dat realizezi (sau ar fi bine să o faci) că un ambalaj mai amărât nu spune întotdeauna mare lucru despre cadoul din el.
Îmi amintesc de un verset care zice să căutăm mai întâi Împărăția Lui Dumnezeu și toate celelalte lucruri ni se vor da pe deasupra - aici intră și o soție bună. În altă parte scrie că dacă noi, care suntem răi, știm să dăm daruri bune copiilor noștri, cu atât mai mult Tatăl nostru cel ceresc va da lucruri bune celor ce I le cer.
Așadar și prin urmare happy tot ce trebuie să ne preocupe este relația noastră cu Dumnezeu, iar El Se va îngriji de tot și ne va da tot ce este mai bun pentru noi.
Pace! happy

| NotNamed a răspuns:

Parerea mea este ca nu gandesti totul din asamblu. Nu iti pui toate ideile pe un plan iar pentru fiecare sa gasesti o rezolvare sau mai multe. Vorbind subiectiv, nu înseamnă ca daca sunteti scunzi (tu si iubita) neaparat copilul vostru va iesi si el scund. Este de ajuns sa ai tu sau iubita sa aveti pe cineva primar din familie care sa fie inalt si atunci copilul poate ii semene. O alte rezolvare ar fi sa.l duci la diferite programe sportive de unde își poate marii inaltimea, de exemplu il duci la baschet de la vârste fragede. Crezi că baschetbalistii sunt super inalti ca asa i.a facut mama natura? Au practicat sportul de la vârste fragede si facand antrenamentele necesare s.au inaltat.

| Anuket a răspuns:

Nu știu măi, eu am 1.54 dar nu mi-am dorit niciodată să cresc în înălțime, iar cu colegii, prietenii e chiar bine. N-am văzut asta ca un complex niciodată. Acum doar unii mă mai alintă. Desigur, din perspectiva unei fete.
Găsești o fată mai înaltă dacă ești îngrijorat (sunt destule cupluri de felul acesta) și se rezolvă, dar cred că te frămânți prea mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Eu inca am problema asta de a nu fi luat in serios din cauza inaltimii. Nu am eu neaparat o problema cu asta, am trecut peste, dar ma gandeam pe viitor la copii. Dar cred ca ai dreptate, ma gandesc prea mult in avans, ce va fi va fi. Detalii. Merci mult!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

" Stiu ca aspectul nu ar trebui sa conteze intr-o relatie" Normal ca ar trebui sa conteze.Nu poti sa te trezesti zi de zi langa o persoana si sa te intrebi daca ai un cosmar. E nevoie de atractie pentru o relatie.
In toerie suna buna.In practica e mai dificl sa zicem sa gasesti o tipa de 1, 80 care sa stea cu tine.
Nu mai fi atat de altuist.Cum te-ai descurcat tu, se vor descurca si copiii tai.Sau ai noroc si o sa ai o fata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, corect. Multumesc.

| mgtow a răspuns:

Vei gasi daca stii sa aplici corect legea atractiei. Uita-te la documentaru ala si aplica teoria in realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lasa-mi-o mie frate pe una de 150cm daca ție nu îți place. laughingDin punctul meu de vedere o fata arata cu atât mai urât cu cât e mai înaltă. Dacă are peste 160cm și nu e dotată calumea arată ca dracu.
Personal nu prefer femeile mai înalte decât mine. Mă înspăimântă gazelele alea.
Nu exista defecte fizice majore, acceptate așa cum ești și lucrează cu ce ai, nimic nu e mai atractiv pentru una când unul își acceptă "defectele". Emani o aura mai atractiva asupra ta.

anonim_4396

Aaa, pai si mie imi plac cele scunde laughing Eu ziceam sa fac un sacrificiu ca sa nu fie si copiii mei minioni. Cam la asta ma refeream. Ca asa mie imi convine...

anonim_4396

Minioni pe dracu, daca și alea sunt minioane ce mai zici de pitice. laughing
Eu am 172 și nu le consider minioane. eu cred că societatea stigmatizează înălțimea. I-ate după cum consideri tu, da personal nu mă interesează dacă copilul meu are 140 sau 180cm.

| Drimmero a răspuns:

Defecte fizice majore faptul ca ai 1.61? iar pentru problemele de vedere exista ochelari.

Nu stapanesti proprietatea termenilor cum trebuie, defectele fizice sunt lipsa membrelor, mutilarea, nu stiu, absolut orice care iti strica din calitatea vietii si iti perturba normalitatea fizica. In primul rand trebuie sa iti doresti sa fii sanatos decat sa te preocupe ce le place fetelor, sunt N pareri. Acum mi-a picat fisa, parca aveai 16 ani, stai potol ca pana la 21-22 mai pui ceva pe tine la inaltime, macar 5 cm, adica acum esti in crestere.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DonEduardo):

Nanism este considerat daca ai sub 150 ca baiat. Inaltimea este foarte importanta in ochii fetelor. Daca esti scund sansele ti se reduc din start, dar asta nu inseamna ca el nu o sa aiba sanse. Dar in cazul meu ce parere ai : eu ca baiat matur am 1, 65cm cu tata de 1, 85~ si mama 1, 65. Din partea tatalui toti is inalti avand neamuri si de +190cm. Din partea mamei sunt mai mixi avand neamuri ai mai scunzi de ~1, 70 (ma refer la baieti)
Si pe mine m-a afectat inaltimea in dezvoltarea emotionala -> dar si asa multe fete m-ar accepta fizic insa din cauza ca sunt mai "ciudat rau" ma evita.