| homosapiens a întrebat:

Bună ziua,

Îmi doresc să mă mut în Anglia pentru a lucra și a economisi bani, dar am câteva întrebări și pe care sper să mă puteți ajuta să le clarific.

Nu am fost niciodată în această țară, dar prietenul meu a lucrat în Londra după Brexit și are pre-settled status. Recent s-a întors în România și am locuit împreună pentru o perioadă, iar acum intenționează să se reîntoarcă în UK, iar de data aceasta vreau să-l urmez și eu. În România am un loc de muncă decent (am diploma de licență și un job la care câștig aproximativ 4k lei), dar simt că aș avea mai multe oportunități în Anglia, chiar și lucrând într-un domeniu necalificat.

Sunt realistă în privința așteptărilor mele, știu că engleza mea nu este foarte avansată și că probabil nu voi putea lucra în domeniul meu la început. În principiu, îmi doresc să economisesc niște bani pe care să îi pot investi ulterior în dezvoltarea mea profesională și personală. Mă gândesc să caut un loc de muncă într-un depozit sau într-un restaurant, chiar dacă nu am experiență.

Am așadar câteva întrebări legate de tot acest proces:
- Este nevoie să aplic pentru viză, cel mai probabil pentru una de muncă sezonieră?
- Ce pași ar trebui să urmez pentru a obține toate documentele necesare pentru a lucra legal acolo?
- Exista agenții care se ocupă cu plasarea forței de muncă în UK și care pot sa ofere sprijin în obținerea acestor documente?
- Cum aș putea să gestionez eventualele goluri din CV atunci când mă voi reîntoarce în țară și voi dori să aplic din nou în corporații?

Orice sfat sau informație din partea celor care au trecut printr-o experiență similară sau cunosc detalii despre subiect ar fi de mare ajutor pentru mine. Mulțumesc anticipat!

1 răspuns:
| Cinic a răspuns:

Cel mai important este chiria. O parnaie de camera te costa 500+£. Daca stai la casa cu mai multi românache, mai adaugi si gunoiul, apa si gazele! Asa ca fii pregatit sa scoti undeva pe la 700£ din buzunar. Mai trebuie sa stii ca o luna va trebuii sa stai pe camera pana îti va iesi permisul de munca. Cat despre Londra, este o groapa de gunoi si foarte periculoasa datorita baietilor care fac parte din religia pacii. Sa nu mai vorbim de betivi si drogati, asa ca ai grija pe unde mergi si ce prieteni îti faci.