| Dana3 a întrebat:

Bună ziua! In spatele casei mele este făcută o fantana publica, din ce am înțeles ca nu se știe cine a făcut-o și ca aparține primăriei. Sincer habar nu am. Ideea este alta. Vecinul are acces la ea, făcută exact lângă gardul lui și o folosește ca și fantana personala având 2 pompe în fantana respectiva. Este legal pentru sancționare? Menționez ca eu am fantana mea în curte. Deci sursa de apa am. Dar ma deranjează spunând la toți vecini ca eu vreau sa închid fantana publica și as vrea sa ma pun proprietar. Nici gând de asa ceva. Multumesc!

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Normal nu este legal dar atata vreme cat nu-l reclama nimeni la primarie este normal sa-si faca traiul mai bun! Acum intrebarea e alta: daca tu ai fantana ta, pe tine de ce te deranjeaza ce face el?
Daca nu ai fi spus asa ceva cuiva nu ar fi zis asta! Deci Nu fi rea caci Dumnezeu pedepseste rautatile, poate nu chiar acum dar nimic nu trece nepedepsit daca faci un astfel de rau... Daca ai ajunge sa scoata pompele din fantana ia-i pedepsi in primul rand familia, mai putin pe el... iar asta ar fi un pacat grav!

| Dana3 explică (pentru lpavel):

Unde scrie ca e păcat? M-am justificat, nu vreau sa fac rău, pana la urma nu o folosește decât el. Despre ce pedepsire vorbim? Pentru ca nu i-am făcut rău niciodată, de aceea mi-a venit politia la poarta pentru un gard făcut pe hotar, fiind chemat topograful și plătit din banii mei. Plus 1 leu pentru un gard care și el trebuia sa asiste, nu mai vorbim de anexele făcute în hotar, apoi tot el face gălăgie. Ziceți acum, tot eu sunt rea? Adică pentru mine exista lege și pentru el nu. Mulțumesc de răspuns dar sa fim cinstiți. O zi buna!

| lpavel a răspuns (pentru Dana3):

Dupa cum am zis: daca iei masuri sa scoata pompa din fantana asta e interzis dar nu de lege ci de poruncile lui Dumnezeu! Daca nu ai facut nimic normal ca nu te pedepseste pentru nimic...
Cat despre vecin, daca el iti face rele va raspunde pentru faptele lui, tu nu fi ca el, fi mai buna iar relele vecinului mai devreme sau mai tarziu se vor intoarce impotriva lui! Eu doar mi-am zis parerea, tu faci cum vrei!