anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua.
Legat de obsesia compulsivă...
Am avut această problemă de când era mică, având obsesii pe băieți care durau ani de zile. Dar nu a fost nimic grav până acum.
Când sunt la vârsta de 19 ani și practic incep să conversez real cu cineva pe care plac.

Această persoană o știu de doi ani. Anul trecut nu mă cunoștea dar eu știam și unde locuiește și unde lucrează mama lui. (Ca sa înțelegeti nivelul) Iar când am avut ocazia să îi vorbesc am dat-o în bară. M-a jignit și m-a evitat. După câteva luni de atunci (aproape un an) eu încă îl consider atractiv și nu reușesc să văd pe nimeni așa.

E o problemă. Știu asta. Mi-am căutat obsesii care să înlocuiască asta. Am realizat că în trecut nu a fost atât de grav pentru că eu pe lângă faptul ca plăceam acel băiat, obsesia reală erau ori serialele, ori desene animate ori jocuri video.
Acum, de doi ani de fapt, nu mai găsesc atracție obsesivă in nimic altceva. Așa că încerc să creez o obsesie pentru țigări. Pe care nu le suport, nu îmi plac la gust, și totuși fumez să încerc să păcălesc ceva.

Am luat și calmante. Am fost dependentă, luam câte 4 pe zi câteodată. Cumva când am vorbit cu el am simțit că nu mai trebuie să iau calmante până m-a jignit.

Îl văd cum fuge de mine când mă vede. Se ascunde printre prietenii lui sau mărește pasul. Odată când am trecut pe aceași stradă, a luat-o printre blocuri și s-a intors din drum doar să nu se întâlnească cu mine.

Am toate motivele pentru care sa opresc asta si am incercat tot, chiar si metoda de ați repeta isteric chestii gen "Nu ii pasa de tine" "nu mai fa pe nebuna" "Ignora ignora" si altele

Daca mai este cineva care se regăsește, voi cum ați scăpat de asta? În contextul în care toată viața am funcționat având câte o obsesie pe ceva anume și nu reușesc să schimb odată asta.
Faptul că am bac ul e unul din motivele pentru care nu mai suport ce mi se întâmplă.

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Pai ai incercat niste activitati mai productive? Fumatul, ganditul fortat la ceva, pastilele, si alte chestii de genul, nu sunt preocupari care sa-ti aduca vreun beneficiu. Fa un sport, iesi mai des cu prietenii pe afara, ocupa-ti mintea cu ceva care te ajuta, nu cu chestii toxice.

| Miruna333 a răspuns:

Ai ales numai obsesii care iti dauneaza. Ce zici de ceva mai sanatos, de exemplu un hobby, care sa nu iti faca rau. Numai cu ajutorul unui psihoterapeut poti trece peste asta.

| JohnnydeFeer a răspuns:

Nu e ok ce faci, Trebuie sa devii o persoana mai ignoranta si sa nu mai faci obsesie din orice...