anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua, mai exista cineva in situatia in care sa nu isi gaseasca locul in societate? Mai exista cineva care sa isi doreasca sa isi depaseasca conditia sociala si sa nu reuseasca, sa aiba mai multi bani, o viata mai buna? Stau cu parintii, nu am prietena, nu am stabilitate si am inceput sa am ura pe societatea in care traim pentru ca nu te ajuta cu nimic si eu nu am primit niciun ajutor si sunt pe cont propriu si nu stiu cum sa ma descurc sau ce sa fac mai departe, iar timpul trece si apoi ma trezesc la o anumita varsta ca nu am realizat nimic. Este si mai mare frustrarea daca ai un hobby te apuci sa inveti ceva si apoi sa te trezesti ca nu te ajuta cu nimic sau ca nu esti suficient de bun in asta deci ai pierdut timpul sau ca ceea ce ai facut nu este apreciat. Uneori simt ca nu mai vreau sa mai aud nimeni, nu mai vreau sa mai stiu nimic, nu mai imi pasa de nimic, doar ma ocup in a invata si a studia si a face si a evolua in programare dar uneori ma gandesc ca daca esuez atunci ce voi face, ar trebui sa consult un psihiatru poate m-ar ajuta cumva?

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Pai si ceilalti cum au reusit? Ce, i-a ajutat societatea? Au invatat ceva si apoi au muncit.
Si toti au stat cu parintii.

Problema esti tu desi nu ai fi vinovat, nu societatea! Ori nu vrei sa inveti ci doar ai impresia ca ai facut-o, ori nu poti, iar daca nu poti, aia este, iti accepti conditia si stai asa, ce sa faci, iei un job de conditia ta.
Daca nu ai avut destula vointa sa inveti serios dar poti, apuca-te serios ca si altii, ca 90 % vad ca au reusit.

De ex apuca-te de programare, ca se cauta, au nevoie mereu de programatori si juniori adica incepatori. Cine s-a apucat, a gasit repede de lucru si pe bani frumosi.
Ce sa-ti faca psihiatru? Ala te ajuta daca ai o boala psihica, nu altfel.
O sa te puna sa te pregatesti intr-un domeniu, asta o sa-ti zica, sau daca nu poti, sa-ti accepti conditia.

Răspuns utilizator avertizat