| SamsungElectronics a întrebat:

Bună ziua!

Nu înțeleg, de ce multă lume mă ia cu mă? Pur și simplu mă enervează și nu îmi place, pentru mine este neplăcut să îmi zică cineva, de exemplu ce faci mă.

Ceva sfaturi?

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Idioti, limba romana are niste tampenii care nu se gasesc in alte tari, ma, ba, fa. Sau mai e chestia cu dvs doamna domnul, pe cand in america se vorbeste doar cu you adica (tu) mai usor si suna politicos constant, sa nu mai zic de ghilimele si diacritice care sant lipsite de rost. Cu sau fara ele intelege omul ce zici, numai ca sant muti tampiti si panarame care stiu sa zica ca esti analfabet functional (si ei nu au hartie igienica cu miros de vanilie) sa se stearga la fund, cumpara de aia ieftina reciclata laughing

| sierra1 a răspuns:

Aha, dar domnia voastră, câți anișori are?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acea multă lume este lumea în care trăiești. Schimbă lumea cu alta.

| LPCTSTR a răspuns:

Ignori. Nici eu nu suport sa vad oameni lipsiti de judecata si/sau ratiune, sau sa vad/traiesc printre habotnici fanatici, insa trebuie sa-i suport ca-i mai usor sa ii eviti decat sa-i confrunti.

Cu cat nu te gandesti mai mult la asta, cu atat mai repede te obisnuiesti sa le ignori comportamentul.

| sierra1 a răspuns (pentru LPCTSTR):

" mscorlibDOTdll: oameni lipsiti de judecata si/sau ratiune, sau sa vad/traiesc printre habotnici fanatici"

nu știu ce are... (citește: replica) cu prefectura

| mi25 a răspuns:

Indiferent cati ani are interlocutorul, apelativul "mă" denota lipsa de respect. Lipsa de respect vine din lipsa de cultura.

| Andrei0003 a răspuns:

Stimate domn, cu umilință doresc să vă comunic că în 2022, apelativul,, mă" nu mai are caracter licențios, ci se folosește pentru a marca o relație apropiată/ de prietenie/ de afecțiune/ de încredere.

| pombar a răspuns:

Dreseaza-l

| Deliadorut a răspuns:

Este lipsa de educație! Dacă nu le spui că te deranjează vor continua să ții se adreseze așa! Cei 7 ani de acasă își spun cuvântul. Este lipsa de respect sa te adresezi așa une-i persoane!

| minatudorrr a răspuns:

Spune le acelor persoane care ti vorbesc cu ma sa nu ti mai zica asa si ca nu ti place, fii direct dar spune calm