| ElRadical a întrebat:

Buna ziua. Revin legat de întrebarea unei persoane de o moralitate îndoielnică care dorește cu înverșunare introducerea orelor de educație sexuală în școli. Cum poți fi de acord cu cineva care judecă subiectiv prin natura ei deși nu voi folosi un cuvânt pentru a nu -mi fi ștearsă întrebarea. Priviți un răspuns de-al ei:,,Personal, nu pot avea o relație sau să-mi imaginez ceva cu cineva până nu-l încerc în pat,, Cum poți pe pretinde că lupți pentru dreptate, pentru educație sexuală când tu încurajezi prin comportamentul tau one night standul? Și mai ales cum de ai adepți? Seara buna

7 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Ba odegaarde, vii cu trolleala de pe digi aici pe site?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Salutare,

Pentru inceput... mentionez nu o sa raspund sau sa comentez NIMIC legat de utilizatori si o raspund strict legat de intrebare in sine.

Cum ar putea fi cineva de acord cu cineva care judeca subiectiv (indiferent cine ar fi)? Este logic, moral si omeneste ca oamenii sa aiba preferinte, sa isi sustina parerea obiectiv sau subiectiv asupra unui lucru, si sa considere ca cineva are dreptate sau nu are, chiar daca persoana... are intr-adevar dreptate sau nu. Ma gandesc ca aici este clar.

A doua intrebare, legata de cineva care ar spune ca ar trebui prima data sa se ajunga la o relatie intima, ca ulterior sa fie si una... ca atare, intre doua persoane, da... in acest caz nu prea pare ok. In mod normal si logic, ar trebui sa fie invers. Insa, fiecare cu preferintele lui, nu ar trebui sa ne legam de acest aspect.

Si ultimul lucru, legat de ultimele intrebari sau observatii, un om poate in general sa fie o persoana care da niste sfaturi utile, care are un simt de lider adevarat (la modul general) si care sa starneasca o energie pozitiva in alte persoane. Si in acelasi timp, poate sa stea foarte prost cand vine vorba de a aplica aceste lucruri asupra propriei persoane. Se mai intampla.
Faptul ca asociam un anumit lucru, de o persoana, doar pentru ca ne legam de o parere subiectiva, se numeste o conceptie. Deci indiferent de cine ce a facut, oricine poate sa "lupte" pentru dreptate. Desi nu prea vad legatura cu dreptatea aici.

A... si inca o mica observatie, desi nu vreau sa aprofundez subiectul, daca tot intrebi de educatia s din scoli, am putea foarte usor sa schimbam numele in ceva care sa rimeze cu... invatarea si aducerea la aducerea la cunostinta asupra minorilor despre factorii de risc la care se supun atunci cand se ajunge la o relatie intima si cum ar putea sa se protejeze, avand in vedere cazurile de avorturi din tara, si intrebarile persoanelor despre asta.

Dupa varsta de 18 ani, sa presupunem ca omul ar putea sa traiasca cam pe la 80. O activitate sexuala ar putea sa o aiba cam pana la varsta de 60? Sa zicem (poate chiar mai mult big grin ) Asta ar fi cam 42 de ani. Pai ce sunt 42 de ani, in care cineva nu stie nimic legat de subiectul asta (dar practic ar avea sansa sa invete), pe langa 1 sau 2 ani, de invatat in scoala, cu posibilitatea sa nu fie marcata ca persoana, acei 42 de ani.
Poate pentru baieti este mai usor de spus, insa pentru fete este mai greu, pentru ca in general ele duc cea mai mare grija si lupta cand vine vorba de aceste lucruri (atunci cand intervin probleme).

O seara placuta in continuare! ^_^

| Holiday a răspuns:

Din pacate, analfabetismul functional nu-ti permite sa intelegi ca are perfecta dreptate. Educatia sexuala in scoala este mai mult decat necesara, lucru dovedit de altii de acum 40-50 de ani, in tari mult mai evoluate din toate punctele de vedere in raport cu Romania.
Testarea compatibilitatii dpdv sexual este de asemenea un lucru normal. Trebuie sa fii complet imbecil sa fii intr-o relatie cu cineva cu care nu esti compatibil. Mai mult decat atat, pana nu experimentezi, de fapt nici macar nu stii ce inseamna sa fii intr-adevar compatibil cu cineva. Pur si simplu nu ai termen de comparatie.

| Holiday a răspuns:

Poate a fost invers, te-ai gandit?! De fapt nu stiu, nu am dezbatut subiectul, dar daca esti curios intreb si iti povestesc.

| Hammurabi a răspuns:

"Personal, nu pot avea o relație sau să-mi imaginez ceva cu cineva până nu-l încerc în pat"

Singura vină pe care i-o pot găsi Anemonei e exprimarea cam grosieră și care poate fi interpretată greșit.
Așa cum ai făcut și tu.
De unde ai dedus că încurajează one night stand-ul?
Ea vorbea de relație. Relație în accepțiunea comună, nu înseamnă one night stand.

Pe de altă parte, ideea e foarte corectă.
Nepotrivirea sexuală în cadrul cuplului, e unul dintre cele mai comune motive ale despărțirii/divorțului. Deci?
Cum poți testa potrivirea/nepotrivirea sexuală?
Prin analize de sânge? laughing

Demonstrează tu că nu e corect ce spun și doar îi țin partea Anemonei.

| mastadont a răspuns:

Anemona are dreptate aici. O relație nu e și nu va fi nici-o dată completă, nu poți vorbi de iubire adevărată dacă tu nici măcar nu știi cum arată celălalt dezbrăcat. Sexul e o componentă necesară a oricărei relații, lipsa acestuia dăunează clar și relației și duce în final la despărțire.
Eu văd sexul ca pe motorul care ține relația în mers. Dacă se oprește acest motor, apar certuri, apare indiferența și în final înșelatul și ruperea relației. Dacă totul merge bine din acest punct de vedere însă, atunci relația poate ține o viață.
Nici eu nu aș putea avea o relație cu o femeie care nu vrea să facem sex pentru că, ar însemna, ca o mare parte din personalitatea, din caracterul ei să-mi rămână necunoscută.
Văd că mulți pe aici divinizează sexul, îl pun pe un piedestal și îl văd ca pe ceva incredibil, dar tot-o dată ca pe un lucru murdar, ca pe un tabu, ca pe ceva despre care nu avem voie să vorbim, să învățăm și să-l practicăm. De fapt, sexul este ceva normal, este cel mai vechi mod de a provoca și a primi plăcere, este, tot-o dată, o artă a corpului, o artă pe care o simți cu propriile simțuri și care te pătrunde până în profunzimile ființei tale dacă este făcut corect. Nu spuneau profesorii că repetiția e mama învățăturii? Așa e și cu sexul. Pe măsură ce o faci mai des, capeți mai multă experiență și știi ce trebuie făcut. Mi se pare și normal așadar ca, în școlile românești, să se predea o materie care ne învață să ne protejăm și să-l practicăm corect, ca să nu trebuiască să învățăm anumite lucruri pe propria piele și să regretăm amarnic mai târziu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pre putem sa spunem despre nimeni ca are o moralitate indoielnica sau nu daca nu cunoastem acea persoana.In primul rând pe un site de genul poti sa fi cine si ce vrei, iar in realitate sa fi cu totul altfel.Iar in al doi-lea rand mai exista si greseli de exprimare sau, inteles gresit.

Iar legat de educația sexuală, nu prea are treaba hâ cu ha cum se spune.