| WallzRUp a întrebat:

Bună ziua/seara.

E adevărat faptul că răutatea e sinceritate pură?

Oare e greșit faptul că am mult mai multă încredere în persoana care mă jignește/insultă decât în persoana care mă laudă, aplaudă, îmi oferă complimente?

Vă mulțumesc.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Incredere...

Trebuie sa fii sincer/a cu tine insuti/insati.
Trebuie sa stii cand ceva e lauda fara substanta si cand e un compliment sincer.

| StoicAnalysis a răspuns:

Rautatea e rautate. Ca e sincera sau nu, asta e alta treaba.

Increderea o pui in persoane care nu te inseala sau care nu crezi ca o sa te insele.

Exista in lumea asta :
persoane sincere care sunt rele ( multi )
persoane sincere care sunt bune ( putini )
persoane inselatoare si rele ( nu exista persoane inselatoare bune, asta-i clar )

Datoria ta e sa iti pui increderea in cineva care isi respecta promisiunile, chiar daca acel cineva te jigneste sau nu. Daca preferi oameni care sa-ti si faca complimente, sa stii ca ei se gasesc mai rar si vei da de multi oameni inselatori care se prefac ca sunt buni, pana sa dai de unul dintre cei care sunt putini.

| Miruna333 a răspuns:

Nu, rautatea este prostie pura, boala.
Una e critica constructiva, si alta este ca cineva sa te insulte. Ce,, incredere'' sa ai in acea persoana? A ajuns ceva rau in ziua de astazi ca o persoana sa iti laude reusitele si sa fie buna cu tine?

| WallzRUp explică (pentru Miruna333):

Un zâmbet de cele mai multe ori e fals.
Complimentele/laudele sunt de cele mai multe ori vorbe goale, probabil persoanele vor ceva de la tine.
Cu o jignire/insultă știi 100% cum stă treaba, știi că vine din suflet.

| Miruna333 a răspuns (pentru WallzRUp):

Este o mentalitate foarte gresita, care iti dauneaza mult

| Kufu95 a răspuns:

Dacă acele persoane spun lucruri răutăcioase despre tine, doar așa că le face bine și nu este ceva real, da, că unii au și ambiția să jignească și să insulte aiurea.