| didiDia a întrebat:

TPU, Eu am avut si inca am o curiozitate destul de mare si poate voi mi-o puteti lamuri. De ce profesorii cer elevilor sa scrie asa multe compuneri? Ce sens/scop au compunerile si ce castiga un elev in urma scrierii acestora? Nu luam in considerare cazul in care iei nota pe asa ceva. Cu ce il vor ajuta compunerile in viata pe el? As intelege daca ar fi vorba doar de invatat sa scrii corect in romana/engleza etc. si sa iti exprimi punctul de vedere aducand argumente(eu cel putin am avut multe compuneri argumentative de scris la engleza). Insa pe de alta parte am avut de scris si multe compuneri(majoritatea) cu un titlu extrem de abstract/bizar/care ma scotea din sarite. Vom avea noi nevoie vreodata macar de vreo idee expusa intr-o compunere din aia, indiferent ca a fost una in care ai inventat un intreg text/scenariu sau ai descris un loc/o persoana sau ca ai avut de argument pro sau contra unei idei? Si mai mult, de ce au ajuns sa ceara compuneri pana si profesorii care nu predau nici limba romana, nici vreo limba straina? De unde si de ce obsesia asta cu scris compuneri cand de fapt daca mergi intr-o alta tara, ai de-a face mai intai cu partea de vorbit si auzit(in engleza li se zice speaking si listening comprehension). Multumesc.

Răspuns Câştigător
| ?ret a răspuns:

Înveți să te exprimi liber și să dezvolți idei, să exersezi scrierea corectă gramatical și lizibilitatea scrisului.Asta te ajută enorm în comunicare.

| didiDia explică (pentru ?ret):

Sunt de acord cu ce ai scris, mai putin cu exprimatul liber. Ce vrei sa spui prin asta? Pentru mine exprimatul liber inseamna sa vorbesti in fata unui auditoriu fara sa ai vreo foaie in fata din care sa te mai inspiri din cand in cand.

3 răspunsuri:
| ?ret a răspuns:

Și pentru a vorbi în public trebuie să ai idee cam ce zici pentru ca auditoriul să fie receptiv. Dacă îți dai drumul creativității pe hârtie, îți e mult mai ușor apoi să te exprimi cu voce tare, întrucât există o strânsă legătură între ce spui și ce gândești, ceea ce scrii...Asta e părerea mea.

| grgdlk a răspuns:

Pai asa iti dezvolti vocabularul, iti antrenezi creierul, si nu trebuie sa dai in viata vreodata exact peste subiectul compunerii tale, scrrind compuneri iti antrenezi memoria, imaginatia, etc etc etc, nici mie nu mi placeau alealaughing oricum nu sunt fara rost sa stii