anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ati trai cu cineva fara sa faceti nunta? Adica inseamna ceva actele sau puteti sa va faceti un viitor langa cineva, sa traiti in aceiasi casa sa aveti copii?

9 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu vad de ce nu, pana la urma doua persoane care se iubesc ar trebui sa se inteleaga la fel si inainte si dupa casatorie, deci... asta nu ar trebui sa schimbe prea multe, doar in acte.
In rest conteaza ca cele doua persoane sa ramana impreuna mereu si sa se inteleaga ^_^

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As putea, dar ar trebui sa am si un motiv.In mod normal as opta pentru casatorie-acte.

| RKBlue a răspuns:

Eu nici nu am dreptul la casatorie civila in tara asta...
Deci da,as putea.
Oricum,din ce am vazut,cuplurile(chiar si cu copii) care nu sunt casatorite,sunt de multe ori mai fericite(stiu cupkuri din acestea nu doar in Romania).Nu se inseala,se cearta mai rar...
Cred ca e vorba ca nu exista aceeasi presiune din partea familiei(cand esti casatorit incep sa te faca cu capul in legatura cu copiii, cu alte probleme, etc)
De aceea, un parteneriat civil ar rezolva foarte multe probleme si la noi.Dar, daca crestinii nu vor.Che sa faci? ¯\_(ツ)_/¯

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, cu actele - căsătorie legală, legea, justiția protejează acest trai împreună.

| marevna13 a răspuns:

As trai, dar numai daca as sti ca el VREA sa se casatoreasca cu mine, dar pentru mine nu sunt importante actele. Eu oricum consider ca mariajul cu acte e depasit si va disparea probabil intr-o suta de ani. Daca insa el nu vrea sa se casatoreasca, nu, nu cred ca as sta.

| mgtow a răspuns:

Da, la comun acord accepta unele

suntserios
| suntserios a răspuns:

Imi e indiferent.
as face acte pentru copii sa fie legal mai usor

| Dandinelle a răspuns:

Uneori actele înseamnă presiunea socială, culturală uneori doar bănuți/ taxe mai puține etc.

| LilWatamaloon a răspuns:

Daca te referi la o nunta religioasa, acest lucru nu ar trebui sa te opreasca, mai ales ca traim intr-un timp in care relatiile dintre oameni ar trebui sa fie pretuite tot mai mult si oamenii sa fie incurajati sa aiba acest tip de conexiune. Religia este ceva rigid si oamenii nu se mai pot identifica cu ea cum faceau in urma cu mult timp. Daca te referi la o nunta civila, actele reprezinta un avantaj la locul de munca sau alte asemenea. Chiar si atunci, o casatorie legala nu este necesara daca cele doua persoane se iubesc si coopereaza in tot ceea ce isi propun.