| razadeluna a întrebat:

Bunele maniere : este intotdeauna obligatoriu sa ne descaltam cand mergem la cineva in vizita? sau nu neaparat?

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sigur ca da, daca ai venit prin noroaie de la grajd, unde tocmai ai ranit balegarul, te descalti, ca, la tara, asa se obisnuieste.
In lumea civilizata, insa, e de un prost gust infiorator sa stai in ciorapi atunci cand mergi intr-o vizita si vii de pe o strada asfaltata sau, si mai mult, dintr-o masina unde, de obicei, n-ai noroiul pana la gat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este obligatoriu sa NU te descalti. Este extrem de politicos sa te descalti intr-o casa straina si nu este permis decat la rude foarte apropiate.

| Barajag a răspuns:

Consider ca e bine sa te descalti, insa am avut ocazia ca unui musafir sa-i miroasa picioarele si atunci ce faci? Stai toata seara sa mananci in miros de levantica?laughing

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Consider ca civilizat este sa faci gestul de a te descalta, iar daca gazda iti spune sa nu te descalti, n-o faci!
La o ocazie deosebita, unde invitatii sunt eleganti, cred ca este nepotrivit sa te descalti, dar la prieteni, in familie este de dorit s-o faci, simtindu-te bine ca toti ceilalti!

| smaranta a răspuns:

Nu este obligatoriu, obiceiul asta se practica mai mult la noi pentru ca stam rau cu drumurile, in tarile civilizate nu se face sa te descalti cand mergi in vizita la cineva, dar acolo trotuarul e la fel de curat ca si in casa.

| anna01 a răspuns:

Cand vii de afara, este obligatoriu, dar de exemplu daca esti invitat la o petrecere mai intima, un fel de masa in familie si ai o tinuta mai aranjata, eu nu m-as descalta, as strica toata tinuta. Iar nu ma descalt daca ma duc la un vecin si am papuci de casa, se subintelege ca-s curati, totusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi se pare ca este ceva absolut normal sa te descalti cand intri la cineva in casa. Nu tine neaparat de bunele maniere, dar tine de respect.

| osencutza a răspuns:

Sincer cred ca tine de bunul simt al fiecaruia cel putin sa punem aceasta intrebare cand mergem la cineva! La mine de exemplu acum e neaparata nevoie de asta pentru ca am un bebe de `7 luni si merge de_a busilea pe jos asa ca nu tare imi convine sa vn lumea de afara si sa intre incaltat pentru ca nu pot sa fiu cu peria si buretyele dupa fiecare sa ramana curat ca bebe sa poata sa se joace! asa ca trebuie sa luam in calcul si alte aspecte cand mergem in vizita la cineva

Întrebări similare