| syd2 a întrebat:

Ca perere aveti despre faptul ca INEGALITATEA intre popoare si natiuni este importanta?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| EvilMayDie64 a răspuns:

Unele popoare sau natiuni au stiut sa se foloseasca mai bine de resursele de care au dispus de-a lungul istoriei fata de altele. Fie ca a fost din punct de vedere economic, social sau militar, lucru care a dus la diferenta enorma dintre tarile dezvoltate sau care joaca un rol important in scena geopolitica (America, Rusia, China, Anglia, Franta, Germania, samd.) si tarile din lumea a treia. Inegalitatea asta, e un lucru caracteristic rasei umane. Tocmai din motivul asta, un concept precum comunismul nu a putut sa se impuna; ideologia care venea cu idei de egalitate sociala a fost distorsionata in asa fel incat cei care o foloseau sa poata obtine profit de pe urma ei. Cu alte cuvinte, egalitatea e o utopie; inegalitatea, oricat de nedreapta ar fi, e un fel de balanta, un echilibru...

13 răspunsuri:
| Classiffied a răspuns:

Am o parere buna.pui aceasta intrebare purtand numele unui cruciat.irony much?

| syd2 explică (pentru Classiffied):

Nu au nimic cruciadele aici, desi imi plac enorm.De altfel ca-s cel mai ironic om de pe lume purtand o poza din anime si numele unui cavaler belgian laughing

| Drimmero a răspuns:

Nu stiu cat de importanta este, dar cu siguranta exista. Unele state trebuie sa aiba statut de lider adevarat,, pe cand altele sunt doar 'servante'. E ca in viata, egalitatea nu exista, mereu vor exista favoriti si favorite, pentru ca nu se poate. Vei vedea tari precum Uganda, Togo sau Ghana sa aiba economia Germaniei, SUA sau Chinei? Nu...asa e facut sa fie, unii sa fie sus si altii jos.

| syd2 explică (pentru Drimmero):

Exact, insa de ce e asa? raspunsul e in valoare financiara si intelectuala. Tarile dezvoltate au minti lucide, ceea ce face ca capitalul lor sa creasca, de aici vine si influenta enorma pe care o au. Tarile care intamplina exodul mintilor ca Romania, nu vor ajunge niciodata la nivelul lor, dilema a istoriei, pentru ca inginerii si profesorii nostri excelenti ajung sa creasca ponderea influentei altor tari. E trist ca tara pe care o iubesc atat de mult nu va guverna niciodata acest continent.

| Drimmero a răspuns (pentru syd2):

Asa e de cand lumea ca tarile si popoarele sa se imparta in sefi si slugi.
Mentalitatea face diferenta, de aici pleaca totul, exista oameni destepti de peste tot, dar doar cateva tari sunt cu adevarat destepte.
Da,, istoria e un factor determinant, dar hai sa lasam in trecut ce a fost si sa ne axam pe prezent si viitor, pe multe tari sarace istoria inca nu le permite sa se dezvolte, vezi Africa, Asia, America de Sud care sunt salbatice.

Romania...e caz pierdut, nici nu o vei vedea sus, istoria inca o bantuie si nu are stofa de pasare Phoenix.

| SG1995 a răspuns (pentru syd2):

Uiți ceva statele din vest au avut imperii și au exploatat fraieri sute de ani.

| syd2 explică (pentru SG1995):

Pai si statele din est au avut imperii uriase spre exemplu ca Mongolia dar unde sunt astazi.

| Dismally a răspuns:

Este importanta in ce sens? Mie mi se pare normala: nu toti sunt la fel de inteligenti, de creativi; nu toti au norocul sa ocupe un teritoriu cu numeroase resurse naturale; nu toti au puterea sa-si protejeze teritoriul si sa ramana independenti.

| syd2 explică (pentru Dismally):

Adica daca n-ar fi inegalitatea intre popoare lumea ar fi un loc umplut de haos si decadenta.

| LePotato a răspuns:

Salut Dante,

In ultima saptamana am ascultat Beethoven non stop thinking
Mai canti la pian?

| syd2 explică (pentru LePotato):

Buna dragule.
Beethoven ah, compozitor serios, nu am cantat decat o sonata de el No 5 daca te intereseaza, dar pentru un ascultat productiv iti recomand acest canal de yt.
https://www.youtube.com/......tps?/watch
E un playlist de aur adica eu as da bani pentru el pe bune. Si sa te uiti in descrierea videoului, demult nu am mai intalnit un tezaur atat de bogat in lamurire si despicarea unor aspecte pana acum ascunse legate de tratarea sonatelor lui B. oricum in prezent, sunt atasat de renaissance, in particular am descoperit pe Orlando Gibbons si William Byrd, de altfel cautam de mult timp un stil cu armonii medievale dar sa sune nu ca barocul ci improvizatoric aproape. Iti dau si aici niste linkuri daca te intereseaza
https://www.youtube.com/watch?v=lYZkW9CSQpo
https://www.youtube.com/watch?v=NflGtpKVpjg&t=110s ( piesa asta chiar am invatat-o in tratare de pian, totusi nu stiu cum o vei privi in tratare la Harpischord, e mai incomod instrumentu pentru urechile unor persoane pe care le stiu :)) )
da si desigur niste " lute " pentru ca tot e aproape in stil improvizatoric daca ne referim la compozitori ca Dufault.
https://www.youtube.com/watch?v=ZRltMej-hSQ ( da, acest video de asemenea reprezinta un gem pentru care as da bani, evident pe care nu-i am la moment privind saracia relativa in care ma aflu )

Is fericit ca chiar te-ai sinchisit sa raspunzi aici :-*

| LePotato a răspuns (pentru syd2):

Https://www.youtube.com/watch?v=NflGtpKVpjg&t=110s - incomod? poate pentru un manelist :D
Cred ca Sonata No 27 - e favorita mea, de la Beethoven (cel putin acum).
Mulumesc de playlist-uri/piese!

| Steregoi a răspuns:

Toti oamenii mor.

Întrebări similare