Cred ca te nasti asa din pacate. Geniu inseamna sa vezi ceea ce le scapa celor mai multi. De cele mai multe ori sa fii vizionar, sa fii inaintea vremii tale. Genialitatea inainte de toate este o pasiune arzanda catre un domeniu de interes macar, daca nu pentru viata in sine. Un geniu e mai interesat de ce lasa in urma generatiilor care urmeaza pentru a fi facut sa se opreasca din nebuniile lui de cei care impartasesc cu el un spatiu fizico-temporal.
Tine de cat de repede memorezi ceva in memoria de lunga durata,ma intelegi? si cat de creativ esti,inteligent etc de ce fizica neaparat? uni iubesc biologia, chimia, matematica, man fi mai divers, doar beta au lumea lor mica minuscula, devino open mind
Nu cred. Adica poti sa fi geniu si in alte domenii, nu numai fizica si din astea, parerea mea.
Nu stiu pentru altii, dar pentru mine un geniu este aceea persoana care stie ce sa faca si cum, in orice situatie. Acea persoana care poate sa se descurce mereu, care prevede ce o sa se intample in continuare pe baza a ceea ce stie deja. Un geniu stie cum sa intelegea o persoana si stie cum sa "o ia" ca sa obtina exact ce vrea de la ea, si sa i schimbe deciziile cum vrea ea.
Si faptul ca ai anumite cunostinte intr-un anumit domeniu te face oarecum geniu, dar in sensul de persoana desteapta, si doar atat, geniu la matematica sa zicem. Dar un geniu adevarat are mai multe calitati decat sa stie sa rezolve o problema complicata la mate pe care altii nu o stiu.
Asta e parerea mea
Vreau sa vad si alte pareri
In primul rand ca sa fii un geniu trebuie sa ai un IQ peste medie. Adica da, trebuie sa te nasti asa, nu poti deveni un geniu pe parcursul vietii Nu toate geniile au fost bune la fizica, de fapt unele genii chiar au fost corigente la scoala, cum ar fi Mihai Eminescu. O persoana poate fii un geniu in matematica, muzica, chimie, geografie, limbi straine. Deoarece este mult mai destept decat ceilalti are anumite trasaturi care nu sunt comune, ori au o memorie iesita din comun, ori pot face calcule foarte rapid in minte, pot rezolva probleme sau pot gasi foarte rapid solutii in diverse situatii care pentru un om normal pot fi foarte dificile. Din pacate insa, geniile nu pot fii intelese si indiferent cat ne-am chinui noi, nu vom reusi sa ne dam seama cum ''functioneaza'' mintea lor. Din cauza ca geniile iesa din sfera obisnuitului si din cauza ca lumea e destul de inapoiata mintal pentru a-i considera ciudati desi ei ne-au imbunatatit viata, acestia sunt exclusi de societate si inclusi in categoria persoanelor cu probleme mintale.