Nu. Masa musculara se face natural. Insa, te vor ajuta mult shake-urile proteice, nu sunt,, prafuri" nesănătoase. Sunt o sursa bogate de proteine. Multe exercitii cu greutati si mese sanatoase, putin mai bogate in carbohidrați si proteine.
Nu se poate transforma grasimea in muschi și sa rămân tot la aceleași kg?
Grasimea nu se tranforma in muschi. Si nici vice versa. Sunt tesuturi diferite. In schimb, poti face recompozitie corporala. Asta inseamna sa dezvolti masa musculara, in timp ce arzi niste grasime, iar kg raman la fel. Practic, tu despre asta vorbesti, dar vorbesti gresit
Da. Sa fac exerciții și sa pun mușchii, arzând grasimea, iar greutatea sa fie aceeasi
N-are cum sa ramana greutatea la fel, muschii crezi ca sunt aer? sau mai stii la mintea ta si cerul cred ca e roz
Pentru asta iti trebuie cunostinte pe care nu le ai
Este roz cerul, nu știai?
Ziceam ca fie aceeași masa corporala, dar țesutul adipos sa fie transformat în masa musculară în același timp încât sa fie echivalente în proces, adică sa facă schimb între ele constant. Prea complicat pentru tine.
Cerul tau este roz, al meu e albastru, alegerea ta sa te minti singura si sa crezi ceea ce-ti convine.
tu vrei sa pastrezi masa musculara si sa transformi grasimea in masa musculara? sa transformi o celula intr-o alta celula, esti desteapta sa nu zic cum esti de fapt ca te superi.
esti tu prea complicata si grea de cap, sa nu zic inapta sa intelegi niste informatii basic. Yandre ti-a dat niste raspunsuri ok, dar n-ai bagat la cap
Asa e. E obositor sa fi complicat.
Mulțumesc oricum.
Nu. Suplimentele in mare parte sunt doar marketing. Nu te ajuta la nimic.
Sa pui masa musculara iti trebuie un antrenament bine pus la punct(intens), odihna, o alimentatie care sa nu te faca sa lesini/nici sa te lafai pana pui colacei pe tine. Si muuulta rabdare, daca nu te descurci poti sa tii iei antrenoare/a in primul an. Decat in suplimente Mai bine investesti bani in e-bookuri sau sedinte. Dar trebuie sa te asiguri ca e si bun, multi doar fac pe antrenorii si te pun sa faci burpiiuri prin Sala.
Mie nu mi prea place sa fac sport.nici nu prea am timp. Dar Eu trăiam pana acum cu 500 kcal pe zi, pana mi-a venit rau, am făcut asta ca să slăbesc. Și am pierdut mușchii mulți. Arat ca naiba. Și după ce mănânc și eu cât un om normal, hai, maxim 1100 kcal, a doua zi sunt mai grasa pe cantar!
Nu mai suport viata asta. Ce sa fac? Nu vreau sa mai trec prin ce stări am trecut și trec...
Arati fix cum ti-ai dorit si meriti pana la urma, un om cu cap stia ca e imposibil sa slabesti mancand 500-1100kcal pe zi,lasand faptul ca te joci cu sanatatea dar daca iti paradesti sistemul endocrin esti cam pa,iei toata viata medicamente.
un om normal nu mananca cat mananci tu,doar un om cu complexe,obsesii privind silueta si pana la urma prost apeleaza la metode idem ca ale tale.
degeaba vrei marea cu sarea daca esti nu pregatita sa lasi confortul si sa faci sport, cat despre timp, oricine isi doreste ceva isi face timp.
oricum, eu te vad un caz pierdut cu mentalitatea asta din toate punctele de vedere, ori iei o decizie si atitudine ori ramai batuta de soarta, sa-mi fie cu iertare daca te-ai supi
Corpul stocheaza mai mult glicogen si apa atunci cand mananci mai mult.de aia se vede pe cantar. Nu e grasime.
Nu mai spune ca arati ca naiba, esti tinerica si mananca mai mult sanatatea ta sta la mijloc.
Stiu ca e o presiune sa arati "perfect" mai ales in era asta a instagramului si tiktokului. Dar trebuie sa te compari numai cu tine, cata vreme ai slabit ai facut un progres, o experienta in plus nu a stricat acum e timpul sa te pui pe picioare.
Sub 1500kcal e periculos, nu te strica de cap te rog eu mult.
Am vazut raspunsurile tale precedente!
Poti sa faci sport la un nivel mai redus si sa cresti in timp, gaseste ceva care sa-ti placa. Cat ca e vorba numai de o plimbare prin parc sau cateva genuflexiuni.
Ajuta la starea ta de bine.
Eh.
Eu iau herbalife ul ala... și e cam infometare.
Dar sunt fara energie...
Cate calorii îmi trebuie? 167cm și 56 kg.
Ok ok, mersi... dar eu luând numai 600-700kcal zilnic., poate simți puțin, și acum sa ma duc către 1500 kcal, ar fi o ridicare uriașă pe cântar și nu vreau sa vad asta.
Dar, de câte calorii am nevoie?
Dacă voi manca, chiar dacă sănătos, voi creste în greutate. Pt ca eu m-am înfometat pana acum. Multe luni de zile. Nu vreau sa ma îngraș la loc, dar nici aa nu ma simt bine. Mi e frica
De cate simti ca ai nevoie si te simti bine.
Trebuie numai sa asculti de corpul tau.
Nu ai cum sa nu te ingrasi si sa pui masa musculara in acelasi timp constant Mai ales cu ce faci tu. Adauga un surplus mic in timp ce te duci la sala, stratul adipos arata altfel o data ce pui masa musculara.
Adica daca te ingrasi putin si te duci la sala 1-2-3 ani grasimea aia se distribuie uniform. Ai sa arati altfel.
Du-te spre 1400-1500 macar, dar nu 600 de kcal pe zi,daca mai faci si ceva miscare nu cred ca o sa iti dea tocmai tie "fente" cantatul.
barem daca tot esti obsedata de asta, fa-ti un test sa descoperi rata metabolica pe care o ai,prea scump nu e si cu siguranta e mai sanatos asa decat herbalife.
ce mananci sub rata ta metabolica slabesti,ce este peste te ingrasi asta in cazul tau, pentru ca muschii tai nu au fost supusi unui stres mecanic pentru a putea creste.
nu vrei sa te ingrasi dar nici asa nu ti-e bine, alege si tu ce e mai bine pentru tine, sanatatea sau niste kg in plus sau minus, presupun ca nu iti castigi existenta ca model sau practici sa te intereseze.
o vai, dar sa vezi ce frica o sa-ti fie in viitor cand stii ca ai avut puterea de a face ceva, remedia si tu ai ales sa-ti faci singura rau.
Nu sunt model...
Am 16ani, 1, 67 și 56 kg. Cred ca rata metabolica e 1500kcal. Nu știu. Azi mancai și ciocolata și cozonac, oricum
Ai văzut pe orice produs ca scrie,,,. nu știu cât din consumul de... 2000 kcal pentru un adult. Deci, 2000 kcal avem nevoie pe zi?
N-ai cum sa ai rata metabolica de 1500, nici daca ai probleme cu glanda tiroida.
eu zic ca undeva pe la 1700-1800 ai, cam asa estimez eu.
scuza-ma ca-ti zic, dar tu vrei sa slabesti mancand cozonac, ciocolata si cine mai stie ce? chiar si in portii mici?
tu poti sa fii slaba pe cantar sa zicem ca ai 50 de kg si nu stiu 60 cm in talie si slabesti a doua saptamana ajungi la 48 si iei 1-2cm in talie, asta ce-ti rezulta tie? ca ai luat grasime, si s-a depus pe andomen.
2k kcal pentru un om normal, nu unul sedentar, si 1000 kcal ale tale e foarte exagerat, daca faci praf sistemul endocrin iti vei dori sa ajungi slaba ca cine atie cum te poti ingrasa, studiaza sistemul endocrin si vrzi.
pe orice produs scrie si glucide din care zahar sau grasimi saturate, alege din alea cat mai curate si grasimi saturate cat mai putine, nu mai zic ca alea trans nu sunt trecute.
Pai eu nu mai vreau sa slăbesc. Vreau sa ma mențin.
Asa a zis și nutriționistul meu, sa am la menținere 1600 kcal, pana la 1800. Dar nu știu de unde sa iau aceste calorii.
Mi a zis ca la o gustare sa nu depășesc 150 kcal. Mesele mele sunt bogate și nu ating necesarul caloric.
Iti iei myfitnesspal si-ti monitorizezi kcal.
Nu e nevoie,si daca incerci sa pui steroizi daca esti fata si nu esti atenta cu side effecturile te poti fff bine transforma usor din femeie in barbat.
Prafuri sunt sanatoase, efectiv prafurile gen de la proteine sunt proteine din LAPTE pe care le iei din lapte, e totul safe, multi folosim prafurile ca sa luam mai multe proteine/zi si e mai ieftin decat sa tot cumperi pui pe long run.
Si poti pune lejer masa musculara fara prafuri/stero sau altele, un program bun de antrenament cu proteine suficiente e tot ce trebuie
Prafurile cu arome nu sunt sanatoase, majoritatea contin sucraloza si mai nou am vazut pe piata ca exista si o creatina ce are in componenta tartrazina + alte E-uri unele mai nocive altele nu
Toate sunt safe, sunt studiate, sunt pentru consumul alimentar e ok, nu sunt nocive precum crede lumea, jeez
Whey-ul daca il iei izolat te Costa cel Putin 130lei Lunar nu stiu ce e asa ieftin.
Cu banii aia daca te pui bine mananci de toate, nu numai proteine.
Au iesit multe studii la iveala ca nu e nevoie de asa multa proteina, deci majoritatea proteinei care nu se duce in muachi se transforma in glicogen cel Putin la naturali.
Ma,in general ai nev fie cut fie bulk de 1, 6-2g/kg deci ceva de genul merge si mai putin dar in general daca ai 70 de kg si vrei sa faci muschi eventual sa ai un aport catre 90 in sus pentru ca asa tii sinteza de proteine ridicata mai mult.
Eu folosesc cazeina la un kg e 50 de lei de unde o iau si d-asta zic ca e mai benefic,+ se abs fff greu si nu iti mai e foame mult timp facand o ideala pentru un cut.
Acum depinde si de pe ce site cumperi si tot, si da daca esti enhanced mult mai multe proteine se duc in muschi decat normal in loc de glicogen, dar numai daca lucrezi cum trebuie ca daca iei gear si nu faci nimic cu alim 0 tot degeaba.
Nu e nevoie de suplimente, doar de antrenament si sa mananci mai mult decat trebuie
Pao dacă mănânc mai mult decât trebuie, mă îngraș.
Daca-ti merge capul s-o dai pe cantar saptamanal ajustand kcal pe care le mananci cu 200-300 maxim 400 kcal peste kcal de mentire atunci nu te vei ingrasa, dar na unde nu-i cap, vai de picioare.
Adică?
Te cantaresti in fiecare saptamana, de L pana D, in functie de cum arata cantarul mai urci kcal pana reusesti sa iei in greutate sau ma rog masa musculara ce vrei tu sa faci, nu prea mult peste mententanta ca pui grasime destul de multa.
Adică eu după ce am slabit, acum sa ma îngraș la loc?!?! Doamne...
Eu vreau modelarea corpului.
Și dacă iau I greutate, de unde știu ca e masa musculara și nu e grasime? Ca dacă doar mănânc și nu fac sport.
In viata mai trebuie sa faci si alegeri destul de importante,ce vrei sa ai? sa arati precum un arac de pus in gradina\scobitoare sau sa ai parte de sanatate?
masa musculara se obtine tragand de fiare,mai sunt si alti factori care influenteaza dar din moment ce nu faci sport nu are rost sa discut despre asta.
cu cat iti creste forta mai mult cu atat iti dai seama ca pui masa musculara, din pacate masa musculara se castiga foarte greu anual, fac referinta la cea de calitate care se pierde foarte greu.
tu vrei sa ajungi in mormant, barem daca erai un model mai ziceam, dar asa sa faci sacrificii dintr-o obsesie de a ta spune ca ai nevoie de un nutrisionit si un psihiatru.
Pai mănânc zilnic 1000 kcal. Ma simt mai bine acum.
) tot ce am incercat noi sa iti explicam a fost degeaba? sincer acum, ne iei de prosti si tu esti aia desteapta?
Mariusalex236 întreabă: