Creierul uman are doua moduri de lucru
constient =,modul manual in care inveti ceva, calculezi ceva
subconstient = modul automat in care repeti ceea ce cunosti,nu stai sa te gandesti ce inseama cuv x pentru ca procesul este automat, e astfel soferi fac automat totul totul, desigur ca apare oboseala, plictiseala de asta mai asculta muzica, vorbesc, iau pauze
Concentrarea nu ti-o pierzi la volan. Poti sa iti pierzi concentrarea si cand apesi butonul sa schimbi melodia de la radio. Depinde de la om la om, daca a mancat bine si nu a consumat alchool ar rezista lejer 2-3 ore de condus continuu, dupa ar trebui sa faca o pauza din cauza oboselii.
Eu am condus 6 ore fara oprire.
Si am condus cel mai mult intr zi 1700km.
Lucrurile astea tin insa de la persoana la persoana, de la sosea la sosea ca una e sa conduci pe autostrada in Germania alta pe dn in Romania.
Am rezistat 5h fara oprire. Puteam mai mult dar voiam sa fac odihna de 45min sa imi intind articulatiile. Traseu Spania - UK, nici nu aveam dureri de cúr sau spate. masina nemteasca aproape nou nouta (nu e mercedes nici bmw) am condus 10h in total si apoi m-am oprit la hotel. Asa fac bag 5h - 45min odihna - 5h si oprit.
Real si sincer maxim 4 ore in condiitia in care ai mancat si te-ai odihnit cum trebuie inainte, si bine inteles nu ai nici-o problema cu sanatatea.(chiar si o simpla raceala)