Eu beau doar la ocazii, foarte rar. Dar, dupa cum se pare tu bei multa, de vrei sa te iei la intrecere! Ceea ce cred ca nu stii sunt efectele dezastruoase ce le are asupra organismului consumul de coca cola; Iata ce se inampla in corpul tau după ce bei o Cola:
- În primele 10 minute: 10 lingurițe de zahăr îți intră în organism (100% din cantitatea recomandată zilnic). Nu vomiți imediat din cauza abundenţei de dulce, pentru că acidul fosforic taie din greaţă.
- 20 de minute: zahărul din sânge cauzează un exces de insulină. Ficatul tău reacţionează la acest lucru transformând cât mai mult zahar în grăsime.
- 40 de minute: absorbția de cofeină este completă. Ţi se dilată pupilele, îţi creşte tensiunea şi ca răspuns, ficatul eliberează mai mult zahăr în sistemul circulator.
- 45 de minute: creierul tău începe să secrete dopamină, substanţă care stimulează centrii nervoși ai plăcerii.
- > 60 de minute: acidul fosforic unește calciul, magneziul şi zincul din intestinul subţire, provocând o creștere a metabolismului.
- > 60 de minute: Proprietățile diuretice ale cofeinei intră în joc (îţi vine să urinezi). Evacuezi calciul, magneziul şi zincul ce erau destinate oaselor, precum şi sodiu, electrolit si apă.
- > 60 de minute: pe măsură ce abrambureala din tine se calmează, vei avea o lipsă de zahăr. Ești iritabil, nervos şi/sau lipsit de vlagă. Practic ai eliminat toată apa din Cola şi odată cu ea, şi o mulţime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de organismul tău spre exemplu, în abilitatea de a te hidrata sau în întărirea oaselor şi dinţilor.
Toate acestea sunt urmate în orele viitoare de o lipsă de cofeină.
Uite la ce mai este "buna" coca-cola:
http://munteanul369.wordpress.com/......ebuintari/
http://www.tpu.ro/......a-avea-nu/
Nu beau. M-am lasat, era o vreme cand m-as fi mandrit cu asta ca si tine caci consumam aproape 2 litri pe zi, si imi cumparam aproape zilnic, era ceva de nelipsit din casa mea o sticla de cola. S-a lasat cu hiperactivitate si insomnie asa ca am lasat Coca Cola si cafeaua si m-am reprofilat pe sucuri naturale cum ar fi Santal sau Prigat.
AvalohAlyn întreabă:
MadaAwwr întreabă: