Campus - ai oportunitatea de a locui în aceeaşi cameră, sau în aceeaşi clădire cu alţi colegi, ceea ce pentru orice student constituie un avantaj după părerea mea. Altfel stau treburile atunci când vine vorba de o nelămurire la un seminar sau laborator, de o temă, etc. În schimb, dezavantaje sunt extrem de multe - factorul uman ( de cele mai multe ori întâlneşti tot felul de străini de curăţenie ), plini de ifose, şi aşa mai departe. De asemenea, nici condiţiile nu sunt extraordinare ( acum depinde şi de fiecare campus, sunt unele modernizate, altele mai puţin ).
Gazdă - argumentul pro ar fi probabil preţul relativ mai mic decât cel pe care ar trebui să-l suporţi în cazul în care vei închiria un apartament sau o cameră într-un apartament. Din nefericire, de cele mai multe ori la gazdă te loveşti de fel şi fel de situaţii - fie gazda e o persoană mai în vârstă, care vrea să ţii mereu lumina stinsă pentru a nu consuma curent, să nu stai mult în baie, să nu vii mai târziu de ora 21-22:00 acasă, etc., fie sunt tineri proaspăt căsătoriţi, cu copii, câini, pisici, iar din acest motiv în casă mereu e gălăgie, bucătăria e ocupată în cea mai mare parte din timp, etc. Ar fi OK în aparenţă să stai în gazdă, dar trebuie atenţie mare şi la cine o faci!
Apartament - aici e iarăşi e o sabie cu două tăişuri. Am stat şi în cămin, şi în gazdă, şi în apartament. Dă-mi voie să spun că în apartament a fost cel mai rău pentru mine. Bine, a fost întâmplarea mea, vorbesc doar de situaţia care mi s-a întâmplat. Eu stăteam singur în cameră, iar în celelalte locuiau două cupluri. Bucătăria era mereu ocupată, la orice oră din zi şi din noapte, baia la fel, nu puteam face un duş din cauza lor, gălăgie non-stop, găşti venite în vizită, muzică, scandal. Să nu mai spun că nu-mi aduceau niciodată facturile, şi aveam mereu incidente atunci când venea vorba de plata cheltuielilor lunare, ei cerându-mi fără dovezi nişte sume exagerate. De altfel, m-am şi despărţit cu scandal de acei indivizi, şi sper să nu am neplăcerea de a-i reîntâlni vreodată.
Ca un sfat prietenesc din partea mea, îţi recomand ca alături de o persoană cunoscută, în care să ai încredere, să închiriezi o garsonieră. Fiind două persoane, din start cheltuielile sunt mai mici decât într-un apartament, şi astfel eviţi şi prezenţa altor persoane, care te pot primi cu braţele deschise şi ulterior să-şi dea arama pe faţă, şi să se ajungă la nişte situaţii similare cu cele precizate de mine mai sus.
Mult succes!
Apartament.Asta daca vrei sa inveti serios. Daca n-au parinti bani (si nu esti din oras, si nu vrei sa ai un job part-time) ramane varianta campus sau gazda.
Aprtament e mult mai bun, si daca iti gasesti un prieten bun o sa stati impreuna si platiti chiria jumi-juma.
Campusul e cel mai indicat din urmatoarele motive:platesti putin(consumi curent cat vrei), stai cu alti colegi si multe party-uri.
Multumesc mult pentru interesul aratat si parerea oferita! Nu rar ma bucur de acestea. Raman recunoscator!
Pentru inceput, aleg campusul, voi scoate o medie mare si sper sa nimeresc printre altii asemenea mie si da, ai dreptate in toate privintele, am trecut si eu printr-o perioada aiurea la o gazda... imi pare rau pentru cum a descurs timpul acolo si, de curiozitate, cat ai stat?
Cu campusul castig cantina, prietenii, parcul, biblioteca si, pana la urma, o farama din viata de student si mi se par mai multe plusuri decat in cazul apartamentului care, pentru inceput, mi se pare o izolare pe care, in cazul in care nu voi putea trai la camin, o voi imparti cu un fost coleg si cel mai bun prieten care din start alege apartamentul.
O seara buna!
Apartementul e cea mai buna varianta. Pe scurt: gazda-eu nu as avea incredere in oricine, in plus te poate da afara oricand, iar campus-destrabalare, chiar daca esti cu tineri si pare atractiv.