April
| April a întrebat:

Cand ajutati oamenii, o faceti din mila sau dintr-un sentiment al datoriei? Si in ce situatii va implicati, de obicei?

Răspuns Câştigător
| adriana_sw33ty_angy a răspuns:

Intodeauna mi-a placut sa ii ajut pe cei ce au avut nevoie de ajutorul meu, si atat cat am putut am ajutat. dar nu din "mila" sau cu sentimentul de "datorie", ci din compasiune si dragostea de oamenii.toti avem probleme mai mult sau mai putin, dar asta nu ar trebui sa "ne inchida" ochii si sa nu ii vedem pe cei cu care viata a fost foarte dura, acei oamenii care traiesc cu speranta ca intr-o zi un suflet cald si bun le va intinde o mana de ajutor fara a astepta o rasplata...este trist uneori sa vezii mame ce au cate 3 sau chiar 6 copii, dar care totusi se lupta sa le puna pe masa o bucata de paine chiar daca nu a mai ramas si pentru ele nici o frimitura, mame care isi iubesc si protejeaza copilasii si cu toata saracia in care traiesc nu ar accepta sa ii dea spre adoptie. trist, nu? aceste familii, si nu numai, au intr-adevar nevoie de o mana intinsa, si daca nu ii ajutam noi cei ce stim ca maine vom avea ce manca(ex), atunci cine sa ii ajute?! ajut pentru ca asta imi spune inima.pentru ca nu as putea sa "trec " pe langa acesti oamenii ce intr-adevar sufera, cu ochii inchisi...ar insemna sa am si inima inchisa. Exista acea vorba "dar din dar se face rai" care este atat de adevarata, ajutand, cu inimile curate si impacate ca un suflet este mai fericit astazi decat a fost ieri. datorita "noua", lumea ar putea sa devina mai buna, mai "sensibila" la tot ceea ce ne inconjoara, mai blanda si mult mai "curata" sufleteste.

10 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Din mila si ma gandesc ca poate o sa ma ajute si pe mine cineva cand imi va fi greu.Si mereu se intampla lucrurile asa si fiecare fapta buna este rasplatita mai devreme sau mai tarziu

| Bacemi a răspuns:

Atunci cand cineva are o problema, cred ca este de datoria mea sa il ajut daca pot. Nu o fac din mila. Oricand imi cere cineva sa il ajut o fac asa cum pot fara a astepta recunsotiinta sau vreo recompensa.

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Cel mai adesea e un amestec de sentimente: compasiune+generozitate+datorie+vinovăţie(ma simt aşa fiindcă eu dau banii pe tâmpenii iar alţii n-au ce mânca deşi nu eu sunt vinovatul direct şi principal)+empatie, deşi de cele mai multe ori ajut fără să-mi analizez motivele; ultima oară a fost un caz de care am aflat de la radio, aici era clar vorba de empatie fiindca persoana respectivă era de aceeaşi vârstă cu mine...

nony
| nony a răspuns:

La randul meu voi avea nevoie de sfaturi.As vrea sa se ofere macar 0. 1 % din cei peste 2500 care i-am ajutat.
Pe unii i-am incurcat, pe alti i-am jignit dar, ceea ce am stiut am oferit mai departe din toata inima.

| Vizitiul a răspuns:

Cand am timp liber prefer sa-l consum, ajutand persoanele nevoiase.

cami
| cami a răspuns:

O fac din dorinta de a fi de folos. Vreau sa ajut, sa raman in memoria respectivului. Ajut, atunci cand constat ca cel de langa mine este intr-o situatie dificila. Dar, nu pe oricine.

| xibalba a răspuns:

Eu vad ajutorul ca pe o datorie. Ma simt datoare sa il ajut pe cel de langa mine, daca pot. Bineinteles, asta cand nu dau de nesimtirea unora... In situatiile in care se merita sa ma implic.

| lora_9285 a răspuns:

Ajutorul meu il ofer pentru ca, asa simt, asa am fost invatata si cred ca am datoria de a ajuta. Si consider ca poate cel ajutat, la randul lui o sa ajute. Asa este posibil sa se formeze un lant al bunatatii si lumea sa devina mai buna.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici din mila, nici din datorie. Ajut din placere... urmaresc "clasamentul" lui Epicur. Vorbesc serios! big grin