Cheia rezolvarii problemei nu sta in impuls ci functie de conjuctura, sunt situatii in care pentru rezolvarea problemei trebuie gasiti mai intaii vinovatii si apoi rezolvarea ei, ( nu poti rezolva cazul unei crime cu "primul impuls" ci obligatoriu gasirea vinovatului) si cazurile minore, nesemnificative care cere doar rezolvarea problemei (ai lovit o babă cu bicicleta, sa zicem).
Natura umana este sa caute vinovatii si dupa aceea o rezolvare.
Grav este cand vinovat esti doar tu si cauti in continuare vinovatii...
Ce rost are sa caut vinovatii? Imi concentrez toate energiile in rezolvarea problemei (sau cel putin incerc).
Intotdeauna caut o rezolvare, si incerc sa nu ma agit: oricine ar fi vinovat trebuie gasita o solutie!
Primul impuls diferă de la o persoană la alta în funcție de mai mulți factori cum ar fi: educație, temperament, conjunctură, complexitatea problemei. Teoretic este ca în primul rând să găsim o soluție pentru rezolvarea problemei, apoi, cum am mai spus, în funcție de gravitatea faptei, trebuie găsită cauza (ca să eliminam posibilitatea apariției pe viitor a altor probleme).
O zi cu zâmbet să ai!
Viata m-a antrenat sa imi pastrez sangele rece in fata catastrofei,daca n-o pot evita. Drept pentru care,mai intai, incerc sa rezolv problema, cu cat mai repede cu atat mai bine.Si,daca mai e nevoie,am timp, pe urma, sa caut si vinovatii...
Cauti vinovatii doar daca este primul pas catre rezolvare. Daca vrei sa te opresti la a muta vina pe altii pentru a te absolvi tu, as zice sa treci direct catre rezolvare...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
1onur întreabă: