| chiftelutacrocanta a întrebat:

Cand cineva iti face ceva rau,te dezamageste,te fura,te minte sau isi bate joc de tine,simti ca vrei sa te razbuni pe el intr-un fel sau altul? De ce? Pentru ce simtim nevoia sa ne razbunam pe cei care ne fac rau? In primul rand,de ce nu incercam sa intelegem situatia celui care ne-a facut rau? Poate asa a fost sa fie,poate omul nu a avut de ales. Apoi,de ce vrem sa sa facem dreptate? Pentru ca sa nu parem josnici? A ierta e un lucru josnic? Adica daca eu am dreptate si x nu are dreptate, inseamna ca x e mai n
bun ca mine? Daca ierti pe cineva care te-a furat ii dai dreptate?

2 răspunsuri:
| teddybearhaveanapple a răspuns:

In nici-un caz! Este bine sa ierti cateodata. Dai dovada de bunatate si mila fata de persoana care te-a suparat. In primul rand, intreaba-o/intreaba-l pe respectiva/respectivul de ce te-a furat, sigur are un motiv. Daca a facut-o din rautate, nu mai are rost sa stai de vorba cu ea/el insa, tot poti incerca s-o/sa-l ierti. Eu consider asta un exercitiu pentru suflet: instant te vei simtii mai usurata. Daca a facut-o pe moment si ii pare rau, atunci, poti trece cu vederea intamplarea. NU TE LASA PRADA URII SI EVITA SA TE RAZBUNI, DEOARECE, ARATI CA ESTI MAI JOSNICA/JOSNIC DECAT 'X'.
Sper ca te-am ajutat!

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Eu las totul in voia lucrurilor, dar sincer pentru mine sa iert e josnic cand persoana nu cere iertarea.