Sa speram ca niciodata deoarece:
1.Lumea este satula de razboaie, mai ales dupa WWII, nimeni nu isi mai doreste o intamplare de genul.
2.Ar fi mult prea scump un astfel de razboi
3.Un astfel de razboi nu ar pune capat omeniri dar ar obligao sa o ia de la capat.
4.WWI si WWII erau doar niste jocuri decat ce ar putea produce WWIII, cele doua razboaie ar fi o singura balta de pe strada iar WWIII ar fi un ocean
Daca ar incheia un pact prin care sa nu se foloseasca arme nucleare, SUA cadea in fata aliantei Rusia+China.Fiecare tara ar putea deveni o putere mondiala daca ar fi in alianta cu rusia+china, chiar si Romania
Voarbele unui profet indian:"România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumi"."SUA, UE, NATO se vor prăbuşi. SUA au picioare de lut, fiindcă au fost consolidate pe false premise. Slăbiciunea lor va fi demonstrată în al III- lea război mondial, în urma căruia vor dispărea."
Daca se vor folosi arme nucleare nu vor mai exista tari, orase, aliante etc. ci doar niste asezari cu cateva zeci de oameni.
Sa speram ca nu o sa se intample sau daca se va isca un razboi va fi doar prin vorbe
Asta e strict parerea mea...
M-am plictisit de toată religia asta, sincer. Dar dacă voi vreți să discutați pe aici, treaba voastră, nu mă bag.
Mi se pare si normal sa te plictisesti. Oleaca de viata avem si noi si unii si-o pierd cu buru-buru. Sanatate si virtute, sa avem ce bea si *&^%, ca acusi se stinge becul si hasta la vista!
2. Bine
3. Schimbarea vremii in rău cu puterea gândului (și chiar nu mint)
4. Ok, am înțeles că spui, că vin de la mine, dar de ce apar ființele malefice care fac rău pe plan fizic și psihic, și îngerii care apără? Mă refer acum doar la mine. Și acum o alta chestie. Ce părere ai despre Iisus, despre a doua venire, că așa spun profețiile, tu ai crede, ai deveni credincios dacă L-ai vedea, sincer acum? Cine este acest Iisus despre care vorbesc toate popoarele, dacă nu fiul Domnului? De ce El a avut puterea de a face minuni și în același timp ne-a învățat și despre apocalipsa, antihrist, războiul de pe urmă și multe altele. În fiecare religie a lumii există câte un "zeu" care duce tot la Dumnezeul nostru. Ce părere ai despre zeii greciei antice, de giganții întâi ai omenirii? S-au descoperit schelete de giganți în primul rând. Părerea despre pădurea Hoia Baciu, despre ielele care te blestema dacă te văd? La japonezi, și la mexicani in special sunt tot felul de legende, fapte care se întâmplă și în ziua de astăzi, legate de întâlniri cu ființe mistice, călători în dimensiuni paralele etc. Acestea sunt ființe mistice, de ce ar fi totuși imposibilă existența Lui Dumnezeu, sincer și fără răutate? Chiar așa nu acorzi absolut de loc șansa Acestuia, nici macar 1%? Noi nu avem descoperită nici 50% din suprafața oceanului si spunem de existența Sa că este imposibila. Ce părere ai despre Atlantida sau tărâmul zeilor (zei pe bune), unde tărâmul era numai al lor, veneau și vizitau pământul, se stabiliseră și acolo? Despre potop, despre marea cea despicată de Moise, despre Învierea lui Iisus, despre arca care a fost găsită, despre savanții care cred în Dumnezeu, despre distrugerea Sodomei și Gomorei etc? Ce părere ai despre cam tot ce te-am întrebat, nu te întreb cu răutate, doar sunt curios sincer.
A doua venire, haha, amuzant. Nici prima nu e documentata mai deloc, si tu vorbesti de a doua. La citi se cred fii lui dumnezo' pe planeta in momentul asta, putem spune ca a venit si a doua oara. Padurea Baciu... anomalii electromagnetice, posibil ceva puternic radioactiv in zona respectiva. Existenta lui dumnezo' la cum e descris in biblie, zero absolut. Savantii care cred in el, sa fie sanatosi, e dreptul lor. Poti sa rupi integralele si sa crezi in ceva superior noua, de ce nu? Potopul si restul... amuzant.
Pai da citește, că așa ceva este documentat legat de potop etc. Pădurea Hoia Baciu - dispariții misterioase, OZN-URI, fantome, lipsa timpului etc. Totul este documentat, doar că nu ai citit tu atent, sau poate chiar deloc. Spun sau poate chiar deloc, deoarece ai dovedit că nu ai citit atent povestea cu Lot și fiicele sale, la altceva de ce sa nu fi la fel? Sunt dovezi 100% evidente, dar văd că tu și alții nici nu le băgați în seamă, doar negați existența la aproape tot ce am enumerat din ambiție, voi sunteți ateii convinși care nu ai nevoie de nicio dovadă, neaga totul instant, nici macar nu se mai uita la el, la fapt. Dacă nu credeți de acestea că sunt demonstrate deloc, și că sunt prostii, atunci de ce nu vă îndoiți și de convingerile voastre, cum că nu ar exista Dumnezeu, cum că ne tragem din maimuțe (tipic atriilor) etc? De ce nu vă îndoiți de absolut tot ce este documentat? De ce credeți că acelea ar fi dovezi adevărate, dacă tot vorbim despre asta, dacă voi vă îndoiți de noi?
Sint evenimente, dar nu dovezi! Si in Triunghiul Bermudelor avem evenimente, dar fara dovezi si mai ales nu s-a tras o concluzie stiintifica. Avem evenimente si ipoteze. P.S. Nu sunt adeptul teoriei evolutioniste a lui Darwin.
Ok. Acum serios, dacă nu crezi în teoria lui Darwin, în ce crezi, că în Dumnezeu nu? Nu îmi pot imagina. Crezi oare că noi suntem evoluați din bacterii sau cum crezi că am apărut ca și oameni?
Nope, sintem experimentul unei rase superioare. Sau poate ca la origini am fost si noi extrateresti. Sau sintem rezultatul incrucisarii unei rase extraterestre cu omul primitiv care era nu cu mult peste maimuta. Ca dovezi ca am tot fost vizitati de extraterestri vezi inclusiv legendele/scrierile sacre (ridicatul la cer al lui gizas - a venit o nava si l-a ridicat in stilul rapirilor, invierea - sa nu uitam ca nu a fost decapitat sau ars sau facut bucati, nanotehnologia noastra deja poate elimina tumori canceroase, deci invierea cuiva mort de o zi-doua nu ar fi mare lucru pentru o civilizatie superioara, chiar si conceptia lui - fecundare in vitro si insertia ovulului prin operatie laparoscopica, se poate face bine-mersi in ziua de azi, e chiar si serialul ala Jane the Virgin - nu are treaba cu religia, ci fix cu procedura medicala descrisa de mine), nu mai zic de desenele de pe piramidele egiptene. Cred ca exista un echilibru universal, impersonal si impartial. Problema creatiei universului si a vietii IN UNIVERS nu mi-o pun, ca sintem efectiv prea mici pentru asta. Mai avem multe de descoperit pe pamint si despre noi pana sa ne scoatem nasul in afara si sa ne gindim la originea universului si a vietii intergalactice. Sper sa prind momentul in care va fi recunoscut oficial contactul cu extraterestii, fiindca am putine indoieli cum ca asta se tot intampla de la inceputurile istoriei scrise si inca de dinainte...
Sunt de acord cum, ca ne viziteaza de la inceputul lumii, cu restul cam nu. Uite, bun, hai sa presupunem (doar presupunem) ca pe noi ne-au creat extraterestrii, dar pe acestia oare cine i-a creat? Ca ai spus ca nu crezi in teoria evolutionista, prin urmare nici in Big Bang. Acum logic, nu crezi, ca Dumnezeu a creat Universul, ca El a creat toate acestea, inclusiv pe extraterestri? Cum ar fi putut un extraterestru sa fie creat, daca nu cu ajutorul lui Dumnezeu? Tu sti ce inseamna Dumnezeu de fapt?
Cum ziceam, deja originea vietii in univers si a universului mi se par intrebari mult prea mari pentru noi in momentul de fata. Daca universul a fost creat cu tot ce e prin el de o entitate, entitatii aleia sigur nu ii pasa ce mincam in zilele de post, daca muncim duminica, sau daca sintem gay. Nu crezi?
Eu cred că Îi pasă, din mai multe motive, unul fiind facerea chipului după asemănarea Sa. Ne mai dovedește că Îi pasă, deoarece a dat pe Unicul Său fiu spre a noastră mântuire. Ne-a avertizat practic că va fi rău în lume dacă nu Îl vom asculta, omul este vinovat, nu cel care a avertizat. Ne-a lăsat cu liber arbitru, dreptul de a alege, noi am ales răul, deci, noi suntem vinovați, nu Acesta. Duminica se stă / nu se duce la muncă în cinstea Acestuia, că sunt alții care se duc, nu acuz, fiecare face ce vrea. El nu a avut nimic cu noi, noi am căzut de bună voie în păcat, nu este El de vina pentru acțiunile noastre, ne-a dat conștiința să diferențiem răul de bine. Tot noi suntem cei care construim societatea în ziua de astăzi, ce vină are El, că noi facem tâmpenii? Îi pasă de păcate în primul rând, spun asta pentru că ai pomenit de cele 2 orașe distruse. Aceste fapte sunt scârboase înaintea Sa, și nici nu vor intra aceștia în Împărăția Sa care le practică (scrie in Biblie la mai multe capitole și versete). A distrus acele orașe pentru încetarea răspândirii păcatelor, și a acelor concepții. Poate te întrebi de ce nu mai distruge sau face nimic? Ei bine, afla că o să acționeze cat de curând, că sunt atâtea profeții Biblice care se împlinesc și sunt deja în curs de împlinire. Va mai fi un " al doilea potop ", stai liniștit. Un exemplu bun ar fi tensiunile dintre marile puteri din ziua de astăzi, acțiunile Rusiei, înarmarea nucleară a statelor. Dacă se dorește atât de mult bine, de ce se mai fabrica atâtea arme nucleare, de ce se mai fac atâtea pregătiri de război, de ce nu poate înceta totul pur și simplu daca ne credem așa de civilizați? O să vezi tu în curând câte se vor întâmpla, spuse de la profeții din antichitate, cei străini și cei români. Toate aceste profeții duc către un singur punct și anume autodistrugerea, distrugerea in masă a populației. Și da, cred aceste fapte, în extratereștrii etc. Părerea ta despre ce am scris?
Stai breh usurel! Facerea chipului dupa asemanarea... asta e povestea din biblie si alte scrieri de genul. Chipul dupa asemanarea se pupa MULT mai bine cu teoria mea in care noi sintem de origine extraterestra non-divina. Daca sintem dupa chipul si asemanarea, atunci dumnezeul asta al tau e paros, are organe sexuale (oare e barbat sau femeie si de ce?), si sistem digestiv. Ce maninca dumnezeu asta, cine il tunde, ce babardeste? De aici vin o gramada de intrebari fara raspuns. Tu absolut tot ce raspunzi bazezi pe povestile din biblie. Fa abstractie de ea si incearca sa ai putina logica! P.S. Istoria e ciclica. O civilizatie superioara ar putea "prezice" povestile din biblie chiar mai bine, de unde da, sa zicem ca ar fi "de inspiratie divina" in multe sensuri. Tu poti "prezice" ca un copil va ajunge la pubertate, va avea o criza existentiala adolescentina, va avea eventual copii la rindul lui, etc - corect? In aceeasi maniera "creatorii" nostri puteau "prezice" ca vom ajunge sa ne ciomagim cu arme de distrugere in masa si asa mai departe.
Mă bazez pe Biblie, dar și pe alte scrieri la ceea ce răspund (la religie bineînțeles). Da, nu știm noi prea multe despre Dumnezeu, dar eu cred că vom afla dacă meritam asta, îți dai seama. Putea prezice ce se va întâmpla, dar Ne lăsase cu dreptul de a alege binele sau răul. Acum dacă Intervenea de fiecare data, spuneam că Ne manipulează și că nu putem crea o societate independentă. Așa că omul a fost lăsat să facă ce vrea. Oamenii de exemplu, o spun ca să înțelegi, nu crează roboții după chipul lor (robotul Sofia de exemplu)? De ce acest Dumnezeu, stăpân al întregului univers nu ar fi putut face la fel? Acesta are corpul făcut în așa fel să arate bine, noi suntem rezultatul încrucișării a doua sexe diferite, la noi pot apărea greșeli genetice (boli, parul pe absolut tot corpul - și pe față etc).
Te uiti in jur si nu poti concluziona, logic si lasind prostiile, nimic altceva decat ca acest stapin al intregului univers e un dement de un sadism extrem. Lasam prostiile cu alesul binelui si raului. Tu daca iti cumperi un ciine si o pisica, daca se iau la bataie ii lasi sa se omoare, sau intervii si ii desparti? In biblie si alte scrieri de genul scuzele pentru mizeria in care se zbate rasa umana sunt potrivite extrem de bine. Poti sa iti opresti filtrul logic si sa le inghiti, sau poti sa gindesti si nu ai cum sa tolerezi un astfel de dumnezeu. Bine, inteleg deismul, dar sub nici o forma pe cei care imbratiseaza monstrul din biblie.
Una este animalul cu o gândire limitată și omul cu o gândire rațională. Un exemplu bun ar fi ca animalul nu a creat nimic, și că omul a ajuns a stăpâni pământul, a crea invenții extraordinare, pe când, animalul nu a făcut nimic. Mai bine dădeai exemple de oameni nu de animale. Și apropo, Dumnezeu pedepsește după moartea fizică, doar ne-a avertizat despre asta. Uite, și da zicem că opresc gândirea mea și mă mut la a ta, ce am rezolvat cu asta? Oricum nimeni nu poate învinge pe Dumnezeu, deci... omul nu Îl poate învinge garantat. Nu câștigi nimic dacă ești împotriva Sa, mai mult rău îți faci. Eu nu sunt împotriva Sa, că nu mi-a făcut nimic rău, sunt pentru El. Mie mi-a demonstrat că este pentru oameni, dacă oamenii nu îl ascultă și comit imoralități este problemă lor. Dumnezeu nu vrea ceva imoral, dacă comitem așa ceva pedepsește. Omul a făcut păcatul, Dumnezeu a sancționat. Tu din câte îmi povestești, omul nu are greșeli, nu este nimic greșit în a fi imoral (furat, violat, omorât etc), tu susți acestea, că dacă ai fi fost împotriva lor, ai fi fost pentru Dumnezeu. Sper că înțelegi, că Dumnezeu nu are vină în acestea, ci omul, nu? Citește Biblia pe propria piele, mai ales Geneza, că durează cel mult o ora, asta când ai timp, și o să fi convins că Dumnezeu nu are nimic cu omul (după ce citești). Citește și vei fi de acord cu mine, nu mai asculta pe altul care nu știe, că eu știu, că am citit. Fi și tu așa ca mine, citit la capitolul Geneză măcar, și eu cred că vei fi ca mine. Chiar vreau să citești, că de acolo din Geneza se desprinde comportamentul lui Dumnezeu, o să aflii garantat că nu este un monstru, ci că este un creator cu valori morale superioare omului de rând, și puterii de înțelegere a omului. Eu sunt pentru El. Nu Îl judeca înainte să treci tu prin situație și să aflii cum Este de fapt, că alții pot sa te inducă in eroare, tu trebuie să aflii pe pielea ta. Deci, nu mai acuza, dacă nu ai citit Geneza măcar, măcar atât.
Castorii faceau baraje cu mult inaintea omului, apropos de animalu' care nu a creat nimic. Esti teroare, sa mor eu. Daca te lasi de gindirea ta si te multi la a mea, nu iti mai faci probleme ca te chinuie careva dupa ce crapi daca nu pupi crucea popii si nu te inchini prin fata bisericii. Sint impotriva indobitocirii prin religie, nu impotriva unui dumnezeu inexistent. Legat de lipsa lui de vina...sa fim seriosi. Daca eu ii dau copilului un cutit si il trimit cu el la joaca, nu e vina mea daca incepe sa ii cresteze pe ceilalti copii? P.S. Am citit biblia pe la vreo 12 ani. M-am cracanat de ris. Acum chiar nu am atita rabdare, pentru ca ma enervez cand citesc chestii care imi jignesc inteligenta.
Nu Dumnezeu a dat "cuțitul" în mână, ci îngerii cazuți. Vezi, se vede că nu mai ți minte nimic din Biblie, poate nici atunci nu ai citit cu atenție. Castorul și ce dacă a făcut baraje înaintea omului, el ca specie mai mult de atât nici nu a evoluat, nu a făcut saltul tehnologic de exemplu. Alt exemplu și exemple care nu duc nicăieri. Tu negi existența lui Dumnezeu din ambiție, chiar și dacă ar fi adevărat așa ceva, chiar de L-ai vedea în fața ochilor după moarte de exemplu, tot nu ai crede că Există (exemplu). Da, și pentru tine presupunem că, viața după moarte chiar există. Fară "presupunem" nu ești de acord cu așa ceva. Cu ce mă îndobitocește credința pe mine și pe ceilalți, aceasta nu influențează negativ viața mea personala, ba chiar din contră, crează o moralitate superioară față de un ateu de exemplu. De exemplu, noi spunem ceva fără interes de scandal, voi direct săriți cu gura și cu jignirile din aceasta. Nu influențează negativ credința în niciun fel, nici nu vad cum de ar putea să facă așa ceva (credința ortodoxă). Acestea sunt doar ideile tale greșite despre lume, și doar niste teoria ale conspirației care întăresc lepădarea de credința / adept al ateismului. Voi sunteți spălați pe creier nu noi, prin așa zisese "informații științifice". Nu ai căutat și nici nu vei căuta niciodată pe Dumnezeu din cauza încăpățânării tale, doar ai citi Biblia la o vârstă când nici nu înțelegeau ce este aia viață, și de atunci ai inceput să crezi doar informațiile eronate. Spiritul de turmă mai este o alta caracteristica a omului din ziua de astăzi, pe lângă alte calități negative. Biblia nu învață absolut nimic rău, doar îl condamnă pe aceste acțiuni imorale, dar dacă tu nu citești cu atenție, ce să înțelegi. Și vezi că tot tu ai o tenta de jignire din ambiție asupra mea și a noastră? Fă-ți un update în ale credinței.
Ingerii cazuti, haha. Pai pe aia cine i-a facut? Tata lor! Nu neg breh din nici o ambitie. Tu vezi elefantul roz de pe perete? Spune-ti de o mie de ori ca e acolo un elefant roz! Intreaba de acum timp de un an toate persoanele care iti treg pragul daca e un elefant roz pe perete si sa iti raspunda toate ca da, e, citamai elefantul roz pe perete. MORALITATE SUPERIOARA? Ca tu te temi de o poveste sa faci niste chestii? Asta e superior aici? Faptul ca de la dumnezo' asta ajungeti sa considerati ca e ok sa curga bani in visteria bisericii in loc sa avem scoli si spitale? P.S. Nu mai fa atitea presupuneri. Habar nu ai cate si ce citisem eu pana la varsta aia. Nu aveam internet si nici teveu de pierdut timpul cu pisici si catei.
Cine a spus că fac toate acestea din frică? La ce ai spus : „Ingerii cazuti, haha. Pai pe aia cine i-a facut? Tata lor!", se vede că nu ai înțeles nimic din Geneza, și că nu vrei să accepți adevărul sub nicio forma. Acolo nici nu spune așa ceva, numai interpretările tale total pe din afară a ceea ce ai citit. Fă o reanalizare acesteia de curând, că mintea se mai schimba de la 12 ani. Ia dă-mi mie citat, și să îl analizăm amândoi, că nu reiese că Domnul i-a făcut răi. Dacă ai curaj sa dai citat ești tare, dar oricum o sa vezi că te înșeli și dacă dai. Ești un ateu înrăit care pur și simplu neaga totul din ambiție. Dacă dai tu citat e minune de sus , dacă nu, demonstrezi că ești ateu înrăit. Eu am ascultat absolut tot ceea ce ai spus, am analizat, acum e rândul tău să dai citat unde scrie că ceea ce a creat Dumnezeu este rău, scos din fabrica practic, nu că a devenit așa pe parcurs. Dacă îmi dai tu așa ceva, îți dau câți bani vrei tu, să îmi lași contul sau ce vrei.
Nu i-a facut rai, insa STIA ca vor decadea. Ce vrei mai mult de atit? Amuzant paradoxul cu citatul. Vezi ca totusi ai un elefant roz pe perete. Daca negi asta, esti unul care neaga elefantul roz de pe perete. Inrait.
Și ce dacă știa că vor cădea, asta a fost alegerea lor, nu este El vinovat pentru alegerile lor. Dacă era să nu ai dreptul de a alege, ce mai spuneai? Orice aș spune tot rău l-ai vedea pe Dumnezeu, datorită încăpățânării tale. Parcă zici că El te-a terminat pe viață de aduci atâta blasfemie Lui. Am spus sa dai citat și ai dat, deci tot că mine a fost într-un final, nu ca tine. Așa mai ești și la alte subiecte Biblice, neștiutor și rău cu gura. El a dat, noi am ales, nu este El vinovat de acțiunile noastre, că doar ne-a dat minte ca să o folosim. El are proprie voință, la fel și noi. Se pare că tu nu înțelegi ce este aceea proprie voință, că dacă ai înțelege nu ai mai blasfemia atât pe Domnul. Dacă de exemplu, copilul tau ajunge rău, deși tu i-ai dat o educație bună, ești tu de vina pentru asta? Copilul tau a ales că sa fie așa, cum tu ai ales sa fi ateu. Vezi, propria voință. Răspunde că nu este nimic ofensator, doar discuție.
Blasfemie, lol. Amuzant. Uite ce ti-as raspunde eu acum - si incerc de ceva vreme sa o fac - exprimat intr-un mod destul de clar. https://www.youtube.com/watch?v=j0kCAPljSzA
Asta este felul Dumnezeului nostru de a fi, asta nu înseamnă că este un "farsor". Datorită căderii în păcat se întâmplă tot răul în lume. Dacă nu mă crezi citește, nu numai Biblia, dar și în alte religii ca hinduismul de exemplu.
Dumnezeul tau, nu al nostru. Revenim la caderea in pacat care a fost permisa de catre el. Si tu zici ca ne-a dat liberul arbitru, si prelungim discutia pana la a saptea venire a lui Cristos si tot nicaieri nu ajungem. Sa inteleg ca esti de acord si cu pacatul stramosesc, o alta mizerie sinistra a crestinismului - ar fi culmea sa nu fii, dar poti sa ma surprinzi.
Nu prea înțeleg la ce aș putea să fiu de acord cu păcatul strămoșesc, dar o să spun ceva legat de subiect. Uite ce a spus Domnul, nu reiese deloc ca această cădere a fost permisă de către El, ba din contră, uite :
★„15. Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească.
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!"
Alt capitol și verset legat tot de cădere :
★„10. Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns".
11. Şi i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?"
De unde reiese că Dumnezeu este rău, când El ne-a spus clar să nu mâncăm din pom? Dacă prin spusa
„esti de acord si cu pacatul strămoșesc" te referi dacă sunt de acord cu Dumnezeu, atunci da, sunt de acord cu El și cu acțiunile sale, pentru că nu văd absolut nimic greșit în asta și nu vad urma de violența fara avertisment dat de El. Tu ce vezi greșit la El, că eu chiar nu te înțeleg? Dacă vezi ceva greșit, dă-mi și mie un exemplu care sa mă facă să cred ca tine, dacă tu chiar spui că Dumnezeu este rău. Dă-mi măcar un exemplu, cel mai bun pe care îl ști tu cu argumente solide și eu le voi analiza în amănunt și voi vedea daca chiar așa este.
Ai putea sa fii de acord ca da, copiii se nasc pacatosi sau ca da, faptul ca se nasc pacatosi fiindca parintii lor bla bla e o prostie sinistra. Legat de citatele tale: 17 denota ca dumnezo' asta e un mincinos ordinar! Hai, zi-mi ca "vei muri negresit" era de fapt o metafora!
"Dacă vezi ceva greșit, dă-mi și mie un exemplu care sa mă facă să cred ca tine, dacă tu chiar spui că Dumnezeu este rău." Sodoma si Gomorra, potopul, amenintarea cu apocalipsa. Suficiente?
Nu era o metafora, ci un avertisment. Deci Dumnezeul nu este rău, ci omul că nu a ascultat. Se înțelege altceva cumva?