| MihaBianca a întrebat:

Când eram în clasa a 12 a o colegă m-a întrebat când vreau să mă mărit. Și am și avut o mică discuție în contradictoriu, dacă pot să îi spun așa, cu fostul domn profesor de fizică pentru că am zis că eu nu știu dacă vreau să fac copii și că mă gândesc și să nu fac. Nu mă grăbesc nici să mă mărit și nici să fac copii. Ba chiar pot să spun că iau în calcul și varianta de a nu face și sunt șanse mari să nu fac. Dar totuși am auzit mulți oameni spunând că femeile care nu vor copii sunt egoiste. Și nu mă interesează părerea altor, doar că mă pasionează subiectul așa că vreau să vă întreb ce credeți voi. Sunt egoiste femeile care nu vor copii?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un copil este o mare responsabilitate. Trebuie educat, hrănit și susținut. Nu oricine poate sau merita sa fie părinte.
Nu consider egoiste pe femeile care nu vor să facă copii, ci le consider mai mult independente, cu mare dorință de libertate, care nu vor să fie ținute pe loc de ceva.

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este și egoism. Nu toți oamenii trebuie să fie părinți și cred că e important să ne simțim cât de cât pregătiți și neapărat cu dorința asta imensă de a-i avea. În lipsa ei, mai bine mai stai. Ideea este că, la anii bătrâneții, te vei simți "goală de conținut" dacă n-ai copii și cu cât trece timpul e tot mai greu.

| MihaBianca explică (pentru Salontanul):

Sunt oameni în vârstă care nu au făcut copii și se simt bine. Oricum copii pleacă.

| mi25 a răspuns (pentru MihaBianca):

Depinde cat de in varsta. Cand ajungi sa nu poti nici macar sa-ti faci cumparaturi, este atat degreu. Am cunoscut persoane in varsta fara copii careplangeau in singuratatea lor, mai ales cand unul din soti a murit.

| Salontanul a răspuns (pentru MihaBianca):

Copilul meu si sotia lui au peste 40 de ani si nu mai pot face copii. Copii facuti dupa o anumita varsta au si probleme de sanatate. Copii pleaca dar iti mai dau un telefon, mai vin la sfarsit de saptamana sau in concediu. Eu stiu cum este.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, sunt egoiste, fiindca nu vor sa-si ia raspunderea unui copilas, vor totul pentru ele si restul nu conteaza.

Asemenea femei sunt reci si foarte calculate, facandu-si planuri stricte de viata, unde nu au niciodata de pierdut, de cedat in fata unui barbat sau sa nu obtina satisfactie, unde nu se vor insoti niciodata cu nimeni care nu-i va aduce un beneficii sau placere.

Multe din aceste femei sunt carieriste sadea, unde nu conteaza nimeni pe pamant decta viata lor, satisfactia personala si obtirea unui loc cand mai inalt in cariera ei. Ma refer la femeile destepte, ca alea proaste, ajung devreme depresiv, e ori fete batrane, pline de angoase, anxietati si paranoia.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Departe de egoism. E decizia fiecarei femei bazata pe n motive.

| dullcat a răspuns:

In niciun caz nu sunt egoiste.Egoism inseamna sa faci copii doar ca sa dai vina sau sa santajezi pe cineva la batranete ca i-ai dat viata si trebuie sa te ingrijeasca, ca acum e randul lui/ei.Iar romanii sunt faimosi pentru zicala,, sa aiba cine-ti da o cana cu apa''. Deci nu cred ca mai trebuie zis nimic.

| lauralaurette23 a răspuns:

Multe regreta decizia la batranete cand este deja prea tarziu. Dar, sunt si femei incopetente care abia au grija de ele insasi, ce sa mai vorbim de un copil...Atunci, da, e pertinenta decizia. Decat sa nu-ti iubesti copilul si sa-l terorizezi pentru ca faci copii doar asa ca sa ai si tu, iar e o decizie buna sa nu faci copii. Desi nu inteleg cum nu poti iubi un suflet atat de pur ca al unui copil si sa nu-ti doresti sa ai grija de el. Eu o sa fac copii, dar nu le condamn nici pe cele care nu-si doresc, doar ca nu pot intelege si simti ca ele.

| MihaBianca explică (pentru lauralaurette23):

Sunt și multe femei care regretă că au devenit mame. Și sunt și persoane foarte în vârstă care nu au copii și care sunt împăcate cu decizia. Nu trebuie să fii neapărat o femeie incompetentă ca să nu vrei un copil. La mine, de exemplu, nu asta ar fi problema. O să am un loc de muncă bun, doar că nu îmi doresc copii din alte motive.