anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Când eram în perioada liceului, aveam un coleg de liceu, într-o altă clasă, mai mic cu 2 ani decât mine, care era nepotul primarului de la acea vreme, un primar corupt, incult, cu atitudine arogantă, sfidătoare și despotică.
Acest nepot avea un comportament obraznic, atât față de colegi cât și față de profesori.
Chiulea de la ore, deranja orele altor clase, era tupeist, sarcastic, bădăran. Profesorii însă se comportau cu menajamente față de el.
Primarul venea pe la liceu periodic ca să-i pună vorba buna nepotului ca să-l treacă profesorii clasa și să nu-l lase repetent sau să-l exmatriculeze.


De ce teama aceasta a profesorilor și lipsa de atitudine față de acel elev?
Ok. Era nepotul primarului, dar ce legătură avea asta cu job-ul lor?
Le putea face primarul ceva ca sa fie excluși din învățământ?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Asta pentru ca un primar al unui oras, comunitate etc are conexiuni mai ample decat am crede! el este pe factori politici pus, in politica se perinda si oameni foarte puternici care au influenta, pe langa acesti oameni cu influenta exista o alta categorie de oameni care trag sfori, altii cu foarte multa putere si multi bani care au pile etc
Este o retea organizata din oameni cu putere, de aceea unii considera ca nu este intelept sa te faci dusman cu ei!

2 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Primarul vorbea la inspectorat si da, putea face rau.
Oricum nu i facea nici un bine nepotului sau.
Si pentru profesori era un compromis, dar pana la urma asta i viata.
Nu este vina lor ca nepotul nu avea educatie, fiecare-si asuma alegerile.Ma refer la primar, ca copilul facea ce era invatat. Rezultatele s au vazut mai tarziu probabil.

| simplaexistenta a răspuns:

Mda, iti dai seama ca, cu cateva vorbe din partea cuiva mai apropiat primarului, puteau fi dati afara in secunda 2. Lipsa de atitudine se datorează probabil faptului ca erau constienti cat de. "important" era acel copil, si indiferent de explicatiile aduse cu privire la faptul ca il lăsau repetent, tot copilul castiga. Asta e viata: te nasti in familie cu "rang mare", scapi usor de multe in viata; te nasti intr-o familie oarecare, trebuie sa muncesti pentru a deveni ceva
Deseori, copiii/tinerii nascuti in familiile mai bogate/importante (asa-zis, importante) sunt lasati sa treacă anul de frica parintilor.