| chiftelutacrocanta a întrebat:

Cand ii zici unui om rau fara mila ca e animal se simte prost acel om in pielea unui animal sau are nevoie de un alt compliment ca sa se simta distrus psihic?

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Toţi suntem nişte animale. Nu văd nimic jignitor într-un adevăr, mai ales atât de frumos. Animalele, în marea sa majoritate, sunt nişte fiinţe fascinante.
Iar dacă vrei să redai mai exact caracteristicile unui sadist, psihopat, tiran, josnic, mai degrabă numeşte-l "monstru".
http://dexonline.ro/definitie/monstru
Nu jigni animalele, care nu merită jignite (dând cuvântului "animal" o conotaţie negativă)!

| Drimmero a răspuns:

E chiar trist ca exista prea multi psihopati pe lumea asta,, e ceva dereglare psihica la acei handicapati, eu nu pot sa-i numesc oameni, pentru ca nu-si merita statutul.
Animalele fata de om,, au sentimente mult mai afective si un animal nu te minte niciodata/

| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Animalele nu pot minti dar te musca daca nu le dai de mancare. Imagineaza-ti un leu pe post de animal de companie. Ce inseamna a fi om pentru tine?

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu compari felinele cu animalele de companie? are rost sa-ti dau raspuns? Leul e setat sa fie pradator... pe cand un caine poate sa fie educat, iar comportament unui caine reflecta stapanul.

Un caine infometat isi mananca stapanul mai devreme sau mai tarziu. Sa vorbim despre aparare? Mai devreme sau mai tarziu un caine sau o pisica isi baga coltii in tine daca lovesti animalul. Daca tot vorbim despre animale de companie. Ala bala portocala, o tinem pana maine asa. Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare mea. Oare nu stii raspunsul?

Ce inseamna un om pentru mine? Sa nu fie un salbatic abia coborat din copac, sa stie sa se comporte indiferent de situatie/

Ce raspuns de toata jena. Mai bine nu te intrebam.

Tu mai sus imi comparai leul cu cainele...

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu poti sa ii creezi unei persoane o stare pe care o vrei tu.
Adica... unele da. Dar pentru alte stari, alte ganduri e nevoie de mai mult. Nu puteam face asta ca oameni, dar e posibil. Daca cineva reuseste sa inteleaga o anumita persoana, modul de gandire, fiecare detaliu legat de el, le poate folosi pentru a i creea starea dorita. Daca stie ce l-ar deranja, si ce i-ar place cu exactitate, tinand cont de fiecare detaliu din mintea lui, poate sa ii creeze conditia necesara pentru o astfel de "problema".
Oricum, e mai complicat.
Nu, nu putem.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu cred ca ar simti nimic. Probabil ca nu i-ar pasa foarte mult si mai mult s-ar enerva pe tine ca ai avut tupeul sa ii spui asa ceva. Daca omul ala chiar este fara mila, e clar ca nu ii pasa de ceea ce simt ceilalti cand ii raneste direct si ca nu se simte, asa ca ce te face sa crezi ca l-ar atinge ceea ce spune altcineva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om fara mila nu e neaparat rau. Sunt 2 chestii foarte diferite. Avand 0 compasiune pentru cei din jur, iti dai seama ca nici cuvintele nu il misca cu nimic.

| August99 a răspuns:

Nu cred ca se simte asa prost.

Răspuns utilizator avertizat
| August99 a răspuns (pentru chiftelutacrocanta):

Nu cred ca s-ar schimba daca le-ai spune ca sunt animale.

| ALGator a răspuns (pentru chiftelutacrocanta):

Daca o luam putin mai sistematic.
Exista o tulburare studiata, APSD - Antisocial personality disorder is a serious mental health condition which affects an estimated 1-4% of the population.
https://en.wikipedia.org/wiki/Antisocial_personality_disorder
Deci intotdeauna va trebui sa contam pe un numar de semeni care vor fi capabili de comportament antisocial, in care intra si cruzimea.
Acest procent se mentine probabil si la animale. De exemplu cimpanzeii sunt si ei afectati de asta. Indivizii antisociali din turma sunt izolati, respinsi si daca nimeresc in afara turmei destul de repede mor.
O alta categorie de oameni capabili sa comita cruzimi si rele extreme sunt cei carora li s-a impus sau sugerat o cauza in care sa creada. Acestia merg pana in pinzele albe, dedindu-se la orice cruzimi fara ca in mod necesar sa sufere de APSD. Deci, daca se vrea se poate.