anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Când m-am născut, minunatul meu tată și-a lăsat rudele de la țară să mă boteze pentru că așa se făcea acolo de unde vine el. Așa m-am ales cu două prenume, pentru că erau doi moși și ambii voiau să mai rămână un tiz de al lor pe lume după ce crapă.
Sunteți gata?

Primul e Viorel.
Al doilea e Vasilică. Nici măcar Vasile, care măcar sună mai dârz așa, ci diminutivuțul Vasilică.

Vasilică-Viorel I don't want to see

Pe taică-miu al dracu îl cheamă simplu si masculin: Radu.

Noroc că toată viața cei care m-au știut de mic mi-au spus după numele de familie.

Nu am apucat încă să îmi creez legături permanente cu persoane noi, dar la un moment dat va trebui să o fac și-o să fiu nevoit să mă prezint cumva... și am de ales dintre alea două.

Aș vrea să le schimb la vară, dar nu sunt sigur încă... adică mereu am crezut că sunt niște prenume extrem de jenante care mă trag în jos, dar poate că am eu alte probleme mult mai profunde cu stima de sine și încerc să le scuz cumva...

În lunile precedente am auzit tot felul de bancuri cu Vasilica Dancilă și ca până și președintele spune cu un anumit ton deloc plăcut acest prenume. Ceea ce culmea, m-a făcut să mă simt mai bine. Adică poate că nu sunt eu nebun că nu îmi plac aceste prenume.

Odată mi-a făcut un prieten cunoștină cu soră-sa și când a fost rândul meu am înțepenit și n-am zis nimic. I don't want to see Noroc că nu a mai trebuit să o văd după.
Mna, am mai cunoscut lume, dar de obicei prin alți prieteni și când ajungeam față în față știau deja cum mă cheamă și scăpam de prezentare.

Îmi iubesc părinții, dar urăsc numele pe care mi le-au pus și mi-e oarecum nașpa să le schimb...
Dar mai bine parcă îi dezamăgesc o perioadă decât să fiu Viorel pentru tot restul vieții. Sau Vasilică.

O „problemă" ar mai fi că sunt și destul de înalt (1.82) ceea ce face să mă simt și mai ridicol cu asemenea prenume.

Mda, știu vorbesc mult, o să încerc să nu o mai lungesc...

Vi se pare normal să nu îmi placă aceste prenume, vi se pare normal să îmi fie rușine să mă prezint cu unul dintre aceste prenume?
Vi se pare normal să cred că e greu să te ia în serios lumea când te cheamă așa?

Vouă vi se par urâte, le-ați schimba, sau sunt doar eu cel care are o problemă cu ele și n-ar trebui să îmi fie rușine să dau mâna cu o fată și să ma prezint ca fiind Vasilică. Sau Viorel.
Eu cred că ar trebui să îmi fie, mi se par urâte și nepotrivite...
Voi ce ziceți?

11 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Eu zic ca atunci cand te prezinti sa o faci cu,, viorel". Nu e nu stiu ce nume de care sa razi. Eu unul nu as rade de cineva cu numele asta si nici nu as avea de ce. Pentru ca nu el l-a ales. Nu este ca un nickname pe un joc pe care da, ala chiar tu ti-l alegi.

Iar o sa faci 18 ani, o sa iti poti schimba numele.

| gemeni6226 a răspuns:

Eu zic ca Viorel e un nume ok am avut o colega care a avut sotul Viorel si sa nu spun cu cit drag spunea mereu acest prenume.Scurt si la obiect daca vreodata cineva te va iubi va adora prenumele pe care-l ai.Si unde lucrez eu am un coleg nou si prenumele pe care il am si care era mereu rostit cu severitate atit de tata cit si de raposatul meu sot il stie spune cu atita gingasie in glas, cum in viata mea nimeni niciodata nu mi-a rostit prenumele.

| Apokales a răspuns:

Cand te prezinti da mana si spune-le simplu Vio, pentru ca asa iti spun prietenii. Vio suna simplu si in opinia mea o sa te familiarizezi mai repede cu persoana pentru ca deja iti spune pe numele care-l folosesc prietenii tai.

| Dorotheea21 a răspuns:

Fa din cele doua prenume, renume, sau nu te mai gândi la ele.
Am auzit anul trecut la stiri numele Vasilică Dănileț, deci, curaj.batting eyelashes
Sandor Clegane nu este mai bun decat Viorel Vasilică.

| anonim_4396 explică (pentru Dorotheea21):

Pe ala de care au auzit tu il mai cheama si Cristi, deci are macar un prenume normal. Plus ca mai e si judecator, deci poarta capa cand munceste si are si ciocanel. E un fel de Thor.

Ba e mai mult misto Sandor Clegane. Sigur, daca vine si cu cicatricea si jumatatea de barba.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing Prezinta'te Radu Sandor Viorel.
Raspunsul tau m'a facut sa rad. E important, cred. happy

| anonim_4396 explică (pentru Dorotheea21):

Normal ca e important. Poti sa dai o tura pe pagina mea de raspunsuri dupa ce or sa apara si iti promit ca n-o sa fie degeaba.

Apropo, nu ma cheama asa si nimic din intrebarea asta sau cealalta nu are legatura cu mine. Sigur, aici as fi avut nevoie de niste raspunsuri care sa imi foloseasca la ceva, dar se pare ca nu ma invat minte de continui sa apelez la TPU. Cealalta intrebare e...dă forma.

Maine o sa apara probabil Cristina sa ma scoata in catuse de pe site pentru spam si e posibil sa lipsesc o perioada. Mi s-a mai intamplat, nu te ingrijora.

Sa ma astepti.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai grija!
Cu paragraful din mijloc, te sinucizi. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu știu de ce a apărut de două ori...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ștergeți una dintre ele.

| Andrei200202 a răspuns:

Viorel e un prenume ok, nimic iesit din comun. Vasilică ce-i drept e mai ciudat. Îți dau un sfat, când faci cu cineva cunoștință spune le să ți zică Vasi. Sună destul de bine dupa parerea mea.