Mie mi-a fosteram intr-u restaurant din Franta iar un grup de baieti (langa masa unde stateam, erau eglezi) radeau de niste fete si spuneau ca-s siguri ca-s romance si imagineza-ti ca nu m-am simtit extraordinar desi nu trebuie sa generalizamapoi in Croatia iarasi vrobeau urat de romani pe o insula unde am fost si am evitat sa spunem ca suntem romani apoi au vazut pe timbrul de la pachetul de tigari ca-s din Romania; s-au prinsnu imi este rusine dar depinde in ce cerc de oameni te invarti cand esti in alta tara; in cel in care am fost eu oamenii nu m-au judecat dupa ce au facut altii ci dupa ce fac eu
Nu trebuie sa fim foarte mandri de asta pentru ca Romania este o tara cu multe bogatii.
Inca n-am mers in alta si nici nu am de gand. da' nu mi'ar fi rusine ca doar nu e vina mea ca's roman, nu?
Inca nu am trecut granitele, dar in vara asta o voi face :X:X.
Nu, nu imi va fi rusine. Sti cum spunea Eminescu :,, Cine-au indragit strainii, manca-i-ar inima cainii, manca-i-ar neamul pustia, si casa nemernicia. Motive sa ne plangem, am avea... dar mai bine ne abtinem deoarece ni s-a urcat cam mult la cap libertatea asta.
De ce sa imi fie rusine, sunt mandra ca m-am nascut si traiesc in Romania, nu este cum visam noi dar va fi daca vom pune toti umarul si o vom ajuta sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre.
Nu. Am fost in Franta si nu mi-a fost rusine deloc. Nici nu m-am gandit la lucrul acesta. Ba chiar am fost foarte mandru sa povestesc unele lucruri bune despre tara mea.
Nu mi-a fost rusine cand am fost in strainatate, chiar am facut si reclama pentru Romania.Multi straini nici nu stiu unde este Romania.
Am calatorit in starinatate si ma mandresc ca sunt roman, eu sunt eu, chiar daca nu avem o reputatie excelenta in fata starinilor dupa cele intamplate pana acum in Italia, Spania etc
Nu trebuie sa luam vina lor asupra noastra, oamenii nu se judeca dupa aparente.
Am avut senzatia asta auzind alti romani in Franta. Primii erau niste rromi grasi cu lanturi mari de aur care injurau in statia de metrou cum n-am mai auzit vreodata. Ceilalti care mi-au dat un fior neplacut erau niste pusti intr-un orasel mic care zbierau nestingheriti in statia de tramvai intamplari de la furat prin mijloace de transport in comun. I-am ocolit si am tacut din gura. In general nu caut sa intru in vorba cu romani in alte parti decat daca imi par oameni simpatici. Nu fac totusi discriminare etnica nici pentru alte natii, nici pentru ai mei. Prefer sa privesc oamenii ca indivizi si sa nu ii judec inainte sa ii cunosc. Unde este deja evident ii evit. Si in general ma gandesc ca ar trebui sa ma rusinez cu aspectele care depind de mine, fara sa imi asum etichete care nu imi apartin.
Nu bineanteles ca nu mi-e rusine ca sunt roman. chiar sunt mandra de asta. dar trebuie sa recunosc ca au fost unele situatii ca mi-a fost jena ca sunt romanca