| JustAlbert a întrebat:

Cand o sa realizeze omenirea ca de fapt nu exista niciun dumnezeu sau fiinta suprema? Cand o sa ne dam seama cu adevarat ca omul e doar o specie de animal si nimic mai mult? Cand o sa evoluam si noi ca societate si nu o sa mai consideram sexualitatea subiect tabu? Cand o sa ne desprindem si noi de traditiile si obiceiurile imbecile cu care ne-au indoctrinat parintii si societatea si o sa ne traim viata individual (fiecare pentru noi)? CAAAND?

20 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Cred ca fiecare avem dreptul a credeam in ce vrem si sa avem dreptul la propia opinie!
Cel mai probabil dorinta ta nu va fi indeplinita niciodata deoaece procentajul celor care cred in Dumnezeu /Alah ...etc fi mereu mai mare
Cum eu nu te obliga sa crezi in Dumnezeu, nici tu vei obliga un credincios sa fie ateu!
Asta se cheama libera alegere!

| JustAlbert explică (pentru Fatamuntilor):

Dupa mine ar fi: ateism sau moarte? happy

| mODIN a răspuns (pentru JustAlbert):

S-a incercat asta deja in comunism si uite ce bine a mers laughing

| Fatamuntilor a răspuns (pentru JustAlbert):

DELOC!
Am spus! fiecare poate sa creada in ce vrea! Sau nu.
DE murit murim oricum.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru mODIN):

Si da si nu!
stiu ca pana si liderii politici isi crestinau copii.Profesorii ne ziceu,, poate va prind la biserica.Cu toate asta se tineu slujbe, ma impartaseam in fiecare an si eram prezenta la slujba de inviere.
Dupa Revolutie unul din profesori a zis,, Credeti ca noi nu stiam ca mergeati la biserica?''
Pe unii dintre ei i-am vazut acolo la ceva ani dupa'89, dar cred ca era pentru prima data.

| J0B0MAT a răspuns:

Când o să se facă dovada clară și de necontestat a existenței universului în sine și a tuturor misterelor pe care nu le cunoaștem.

| mODIN a răspuns:

Daca asta iti doresti, incearca sa faci cumva sa distrugi toate institutiile care promoveaza gandirea. Universitati, biblioteci, cercuri de dezbater etc. Dupa ce scapi de ele si oamenii nu vor mai putea avea decat gandire binara, atunci o sa fim toti atei si vom trai toti individual. big grin

| simplaexistenta a răspuns:

Din partea mea, sper ca niciodată

| simplaexistenta a răspuns:

Mersi, la fel

| JustAlbert explică (pentru simplaexistenta):

Pai nici nu vr laughing) copiii is pentru aia care nu se distreaza in veata

Răspuns utilizator avertizat
| JustAlbert explică (pentru AlexFabian21):

Cred in minewinking mai trebuie sa cred in altcineva? laughing)) nu

Răspuns utilizator avertizat
| bermensch a răspuns (pentru AlexFabian21):

Ce aberații sunt acestea? Crede în tine? Scop în viață? Te afli într-o lume construită pe fapte și raționament, nu în basme lipsite de sens. Ideea că există o forță superioară care să ne ghideze este pur și simplu absurdă și fără fundament. Nu avem nevoie de povești fanteziste pentru a găsi sens în viață. Hai să renunțăm la iluzii și să ne concentrăm pe realitatea palpabilă.

| mODIN a răspuns (pentru bermensch):

"Te afli într-o lume construită pe fapte și raționament, nu în basme lipsite de sens" - vai de capul meu... esti complet paralel cu tot ce inseamna psihologie si filosofie...

Ideea ca exista o lume obiectiva pe care o putem cunoaste toti in acelasi fel prin "rationament" nu mai exista de 300 de ani. Bine ca ti-ai pus numele "Übermensch", termen inventat de Nietzsche, dar ai fix genul ala de gandire pe care el o critica cel mai aspru.

| mODIN a răspuns (pentru AlexFabian21):

Chiar nu cred ca ateii sunt capabili sa-si puna intrebari complexe de tipul "ce insemna viata?" laughing

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Esti mahnit total in urma a ceea ce crezi, pe ceea ce vezi.
Spune-mi si mie te rog, exact cum cunosti tu, de ce nu există Dumnezeu, poate ajung la aceeasi parere

| EliLeli a răspuns:

Acum. De ce nu o faci pur si simplu?

| MrTech1HD a răspuns:

Când o sa avem mai multe spitale si mai putine biserici! Acum e tocmai invers.

| mODIN a răspuns (pentru MrTech1HD):

Eu deviza asta "vrem spitale, nu catedrale" n-am inteles-o niciodata. Daca avem mai multe persoane religioase decat persoane bolnave, care e rostul?

Nimeni n-ar fi asa nebun cat sa sustina ca un birt aduce mai multa valoare decat o facultate, de exemplu. In schimb mi s-ar parea absurd sa zici ca vrei mai multe facultati decat baruri laughing