Din respect si din politete cum scrie in codul bunelor maniere trebuie sa desfaci cadoul poate nu imediat dupa ce l-ai primit dar in orice caz trebuie deschis de fata cu persoana ca ti-l-a facut sau persoanele
Indiferent daca iti place sau nu, il vei desface in fata acelei persoane si intr-un mod politicos ii spui ca iti place chiar daca nu. E si acesta un semn de multumire pentru cadou.
Dupa mine daca este vorba de ziua ta, trebuie sa multumesti fiecaruia pe rand, apoi sa le iei pe toate si sa le deschizi multumind inca o data.
Daca primesti un cadou de la o singura persoana mai bine sa nu-l deschizi imediat
Eu asa fac. Asa mi se pare normal: asa ii si poti multumi pentru lucrul respectiv plus ca daca e ziua ta o sa primesti multe cadouri, vei uita de la cine, ce si cum, si iti va parea rau.
Mie imi face placere sa le deschid de fata cu cel care mi-l ofera si invers. Vreau sa vad reactia persoanei careia ii daruiesc ceva.
Bineinteles ca exista si dati in care nu iti place cadoul respectiv dar nu ai ce face. Multumesti frumos si treci mai departe, nu te arata prea entuziasmata dar nici dezamagita, gestul conteaza. Poate doar daca persoana respectiva iti este foarte apropiata atunci ii poti spune parerea sincera- daca ea insista : iti place? bla bla si daca iti spune ca il poti schimba.
Nu stiu ce scrie in codul bunelor maniere dar eu asta fac de obicei.
Hmm, cred ca depinde in mare parte de persoana de la care vine cadoul. Daca nu te cunoaste si il deschizi imediat, iti va face niste impresii... daca este o persoana care te cunoaste foarte bine, nu-l va lua prin surprindere niciun gest de-al tau. O persoana cu care nu prea ai interactionat, dar va mai cunoasteti ti-ar putea interpreta gestul de a desface cadoul de fata cu ea, o curiozitate.(in fond, prin acel cadou vezi si ce impresie si-a creat aceea pers). Un rol important il joaca si modul cum o faci, care difera de la persoana la persoana.
Eu nu deschid un cadou cand il primesc, dar nu arat dezinteres fata de el.
Neimportant întreabă: