Probabil la toamna, dar in nici un caz prea curand, cand numarul contaminatilor creste foarte mult, pe zi ce trece.
Se va extinde si perioada de urgenta, probabil pentru inca 2-3 luni.
Vor repeta anul precis, din toamna. Pana nu avem vaccin nu putem opri raspandirea, sa fie clar, iar pana in 2021 nu se va face. Au zis ca SUA ar face in toamna un tratament macar, dar in toamna.
Da, asa se pare, ca se va repeta anul scolar.
Din pacate, pandemia asta este in plin avant in Romania si pare sa nu se termine prea curand, atata timp cat lumea nu vrea sa inteleaga, ca statul in casa ii va scapa de virus si de condamnarea la moarte.
Lasa ma ca se gandesc si ei la copii "nu respectam ca sa mai stea si aia acasa", haha. Si scoala asta prea ii freca inutil cu multe pe copii, multe materii inutile, a prins bine un reset din asta.
Ce le trebuie lor geometrie in viata?! Probleme grele sunt. Doar aia care se fac profi de mate sau ingineri, in rest nu e nevoie.
Si multe altele.
Este foarte bine ca se gandesc la copii si-i protejeaza, fortandu-i sa stea in casa.
Australia este nebuna, inca are scolile, gradinitele si caminele deschise, spunand sa trimitem copii la scoala, ca-i safe. Cred ca-i unica tare din lume, care tine inca scolile deschise si nu inteleg de ce, cand sunt deja copilasi morti din cauza virusului si contaminarea se face parinte-copil, copilul merge la scoala si transmite altui copil, care duce acasa, la familia lui.
Asadar, Romania chiar face foarte bine, ca tine copii in casa si scolile inchise, protejandu-i.
Cat despre materiile inutile de la scoala... se impun ca copilul sa invete bazele, sa aiba habar, ca in caz de vor sa ajunga profesional ceva, sa aiba o sansa si o baza a materiei respective.
In copilarie nimeni nu vrea sa invete suplimentar, asadar se impune cu forta o anumita structura de invatare, unde sunt obligatorii bazele la anumiet obiecte. Ce-i drept, este si alegerea copilului sau a parintelui, sa mearga la un liceu cu matematica mai multa, sau mai putina, in functie de cat este copilul de dotat si ce viitor isi doreste.
Pai Australia are cam 2350 cazuri de infectari si nu vrea sa distruga economia, tacit a lasat slectia naturala sa faca curatenie, ca din 1000 copii, probabil daca mor 2-3-4, si raman cei sanatosi si rezistenti, asa si la oamenii maturi probabil, ca altfel nu imi explic de ce face asa.
Adica sacrifica 4-5 % vs 90 % daca pica economia.
Si suedia nu face la fel? La fel face, Anglia vroia la fel dar a renuntat la idee.
Ala al angliei zicea "aia e, mai mor ceva zeci de mii, si trecem peste asta", cand avea ideea sa faca asa la liber.
Cu materiile asa este, dar la multe nu-s doar bazele.
Sunt peste 6000 de cazuri de infectati acum si 59 de morti (la data de 12.04. 2020)
Asa au raportat australienii la statistica lumii:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Nu cred ca se repeta anul școlar, deoarece mai facem școală de acasă, plus ca 75 la suta din materie deja sa parcurs și nu vad nici eu de ce am repara un an! Ar fi un haos pentru toată lumea mai alea pentru cei cu examene sunt cei mai afectați. (Conform cu ce a spus ministrul... )
Care 75 % din materie, cand abia ati facut 1 singur semestru?
Iar temele de acasa, sunt doar teme, nu scoala propriu-zisa.
Nu-i nimnei afectat acum, decat de pandemie.
Scoala la ora asta nu mai are importanta...se va relua de la capat, acnd este posibil si in siguranta pentru toata lumea.
Nu pierde nimeni nimic, totul se reia de a capat, pentru toata lumea, in acelasi timp.
De ce haos? Incep iar anul, il repeta, mai bine ca aprofundeaza mai bine materia pe primul semestru ca deja au cam facut-o, ca precis nu-s bine pregatiti, vor face si sem doi, si aia e. Si daca mai stai un an la scoala e chiar frumos, nu e nimic rau.
Nu s-a facut nici un 75 %, din 11 martie pana la final se facea destula materie.
Mie imi placea la scoala, si daca eram bolnav, ma duceam, vedeam profesori, colegi, era o atmosfera placuta, aveam timp zeci de ani sa tot muncesc, nu ma grabeam. Pana m-a mirosit un prof ca picam de febra si m-a trimis cu forta acasa, se vedea ca nu eram bine. Acasa nu imi era bine, sau pe strazi.
Dar sa vedem, poate nu e cazul sa se repete anul, insa la evaluare si bac, va trebui sa taie materia nefacuta adica in Iulie, sa nu atinga astea, si este okey si asa.
Si daca de la anul materia noua nu are legatura cu ce nu s-a facut, e iar bine, daca se continua si trebuia sa stii ce nu se face acum, e nasol.
Ce scoala se face de acasa, am si pus intrebare aici, se face infim, 20 de minute, iar fizica pentru clasa 12-a ai doar la doua saptamani 20 min pe TVR2
Normal ca nu s-a facut 75 % din materie. Si da, nu pierde nimeni nimic, repeta de la cap si au continuitate dupa aia.
Nu se face nici o scoala de acasa, se dau teme, ca copii sa nu se plictiseasca si sa aiba materia, cat de cat proaspata in cap.
Multi din ei fabuleaza si creeaza stiri false, ca si procentajul asta de 75%, sau examenul de BAC dat din materia unui singur semestru, cand materia de BAC a fost selectata intotdeauna din lectiile predate in clasele XI-XII.
Am senzatia ca fiecare publica pe aici, dupa cum viseaza noapte, iar copii cei mai naivi, ajung sa creada si nu se pregatesc adecvat pentru un asemenea examen.
Am zis scoala aia telescoala de la TVR 2, ca se face, desi e f putin.
Pai nu ar conta ca se da din clasa 11 sau a 12-a, conteaza ca daca se da acum in iulie, sa nu se dea din materia care nu s-a facut, deci clasa 11-12 minus semestru doi asta, si e ok, ba chiar e mai bine ca scapa si ei de ceva din materie la bac.
Nu cred ca se da vreun examen in iulie, odata ce in Romania cresc vertiginos cazurile de contaminare cu corona... ieri erau 6600 de cazuri, 331 de morti si 231 in stare critica.
Banuiesc ca se va extinde starea de urgenta cu inca 2-3 luni, ca macar sa se opreasca contaminarea.
Romania este a 21-a tara, ca numar de contaminari (din totalul de 210 de tari contaminate)... depasind intr-un timp record multe tari, care aveau cazuri din februarie si ianuarie.
Situatia este grava in tara, mai ales ca numarul real de contaminati este de 2-3 ori mai mare in realitate, dar pentru ca nu sunt teste si testati, nu se stie inca cifra reala.
Mda, astia zic ca se va reveni la normal dupa varful pandemiei care ar fi dupa paste sau 1 mai, sa vedem. Dar au zis, daca respectam masurile
Sper sa fie asa, ca-i ingrijorator cu cata prostie si indolenta trateaza unii, aceasta pandemie.
Daca se lua in serios situatia, care a inceput doar la mijlocul lui martie, pana acum nu mai existau cazuri de virus, dar vad ca zilnic sunt 300-400 de cazuri noi si mortii continua sa creasca.
S-a pus prima ordonanta de urgenta pe 16 martie, deci la jumate, dar nu s-au luat imediat toate masurile, ci treptat, nu se face asa, nu iei masuri mai dure abia dupa ce se agraveaza treaba!
Eu cred ca se ingheata anul! Ce iunie? Cu masurile care nu se respecta, si cum urca cazurile, nu vad rezolvare pana la toamna. Mai ales ca s-a zis ca din oct-nov e posibil sa ne ia iar treaba.
Starea de urgenta se incheie cand nr de noi cazuri scade constant doua saptamani, dar nu vad ca se va intampla curand asta.
Dacă starea de urgenta nu se prelungește prin sfârșitul lunii mai începutul lunii iunie. Sa gândim pozitiv totuși... Și sa speram ca nu ne vor tine în vara(măcar nu mult dacă o sa fie)
Starea de urgenta a fost instituita pe 15 luna trecuta daca nu ma insel. Mai mult ca sigur ca se va re-innoi. https://huff.ro/......tie-202653
Da. Ma refeream sa nu se prelungească după 15 mai?
Lasa ma ca se ingheata anul, au copiii vacanta si e bine, vor repeta anul asta, nu e rau sa mai stai un an prin scoala, nu va tine in vara, incepeti la toamna anul din nou, eu asa vad treaba.
Nu respecta multi masurile.
Pai doar :
Iesit la cumparaturi, la medic, la plimbare, la servici, e o carantina de nu se poate, erau pietele full, nu se respecta deloc masura.
Au si zis "depinde de noi cat va dura, daca respectam masurile".
IoanaMaria12345678910 întreabă: