| Cherantr a întrebat:

Când se vor trezi oamenii că de fapt nu își doresc o societate woke?
Urlă toți în gura mare că bărbații trebuie să fie sensibili, vulnerabili, duși la terapie, non masculini că aia e toxic. Dacă vrei bărbat masculin, ai misoginism internalizat.
Pe de altă parte, fac un comentariu fără implicații politice, când apăreau știri la începutul războiului din Ucraina, foarte multe erau despre curajul, eroismul și rezistența soldaților. Multe erau de asemenea despre femeile care le găteau, care îngrijeau etc.
Și oamenii se topeau. Ce frumos, ce eroic, așa bărbat să am și eu.
Păi toate știrile alea (din nou, vă rog, nu vreau să discut războiul și politica, doar dau exemplu macro - social) subliniau cumva trăsături masculine tradiționale și trăsături feminine tradiționale. Și oamenilor le plăcea.
Vrem oare cu adevărat să dispară feminitatea și masculinitatea sau ne-am învățat să credem asta? Pentru că mie, de multe ori, ce spunem și ce apreciem în realitate, sunt două chestii diferite.
Extrema dreaptă face furori în lume. Eu sunt sigură că mulți zic de ochii lumii și de frica de a nu fi judecați, că votează progresiștii, dar e imposibil să fie așa. Sigur că se votează de toate, dar extrema dreaptă începe să domine societățile. Mulți votani ai extremelor drepte sunt de fapt tineri.

PS. Încerc să fiu de centru, de nicio extremă, dar voiam să aud părerea voastră

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da eu nu am inteles niciodata de ce trebuie privite asa curentele astea. De ce lumea crede ca daca se ofera posibilitatea unor persoane sa se simta asa cum vor ei inseamna ca toti trebuie si sunt obligati sa fie la fel.
Daca la 2 barbati gay li se permite sa fie asa cum vor ei si sa aiba aceleasi drepturi ca restul asta inseamna ca de maine toti vom fi obligati sa fim gay?
Daca undeva pe lumea asta exista femei care nu vor barbati si vor doar cariera si atat asta insemna ca nu vor mai exista mame devotate?

Daca unor barbati le place sa se epileze pe picioare si sa miroase a levantica inseamna ca toti suntem obligati sa fim la fel?

Nu am inteles niciodata de ce unii oameni fac din libertatea unor minoritati o obligatie pentru majoritate.

| Holiday a răspuns:

"Mulți votani ai extremelor drepte sunt de fapt tineri."

Si in salile de pacanele gasesti mai multi tineri decat persoane in varsta.

| IonelFlorianUrzica a răspuns:

Nu mai suntem ca acum 100-200 de ani! Acum putem sa fim ce ne dorim sa fim! Este ca acum 50-100 de ani oamenii erau duși la terapie doar pentru ca voiau sa fie altceva

| MarianWLF a răspuns:

Nu mai privi in gura social media, e plin de conceptii gresite pe care multi nu le adopta in viata de zi cu zi, si cu masculinitatea toxica la fel, sunt barbati frustrati si femei frustrate iar aceasta bataie interminabila intre feminism si masculi misogini a aparut datorita lipsei de inteligenta emotionala dintre parteneri, nu toate cuplurile se potrivesc si nu toti pot convietui impreuna, ori se cearta cu anii intre ei, ori se despart si cauta sa arunce unul in altul cu noroi in incercarea de a demonstra care din ei are dreptate, cand privesti din departare parca vezi 2 copii mici certandu-se, nu in toate cazurile o persoana adulta fizic e adulta si mental, avem nevoie unul de altul dar avem nevoie sa lucram la inteligenta noastra emotioana la fel de mult cum lucram la inteligenta culturala sau la cariera, la sfarsitul zilei suntem om langa om si trebuie sa avem capacitatea de a ne intelege sau in cazul in care nu se poate in ciuda incercarilor sa o luam pe cai diferite frumos si decent, de comun acord.

| FreddieM a răspuns:

Daca nu-i bagi in seama pe,, wokeri'' se sting încet încet și se amesteca cu lumea, ca devin neinteresanti cu timpul. Faza e ca li se acorda mi multa importanță decât o au ca elemente sociale. Ok, nimeni nu le are baiul, nu au decât să-și consume existenta lor,, speciala' ' în liniște, ca nu-i deranjează nimeni. Eu nu discut sau analizez opiniile lor, modul lor de viață ii privește doar pe ei, nu-i problema întregii societăți.
Cheers