Wow...Cand lucram...pentru ca acum nu mai lucrez...si erau baietii mei mici si singura distractie erau nuntile, botezurile, taierile de mot...etc...minteam ca unul dintre copii era bolnav. ii schimbam mereu...pana am observat ca ori de cate ori minteam, dupa petrecere gaseam copii bolnavi si trebuia cu adevarat sa stau acasa sa-i ingrijesc...asa ca am invatat ca minciuna nu este buna...Pentru mine au fost minciuni mari...si nefolositoare... Un sfert din ceea ce spunem intr-o zi este impanzit de minciuni. Chiar si atunci cand suntem ultracorecti, ceilalti ne bombardeaza cu gogosile lor. Cine spune ca nu a mintit niciodata se insala amarnic. Zilnic ne intalnim cu minciuni mai „albe", mai nevinovate sau de-a dreptul gogonate.
De altfel, cele mai multe minciuni vin prin telefon, si asta pentru ca la telefon nu se pot sesiza expresiile fetei, iar vocea poate fi modelata cu putina atentie. In plus, interlocutorul este rareori atent la ce aude. In schimb, e-mailul poate distruge reputatia.
Femeile tind sa minta pentru a-i face pe cei din jur sa se simta bine, pe când barbatii mint mai degraba pentru a se «gadila» pe ei insisi.
Minciuna poate transforma un om sanatos intr-unul bolnav. Psihologii ii atentioneaza pe cei care fac un obicei din a spune baliverne, ca in scurt timp pot ajunge sa nu mai distinga intre adevar şi minciuna.Psihiatrul Ferdinand Dupré este cel care a dat o definitie acestei boli: mitomania, adica mania de a spune povesti, legende.
Persoanele care pretind ca nu-si amintesc intamplari sau detalii pentru a ascunde adevarul cad victime propriilor capcane. Prin efortul depus atunci cand incearca sa-i convinga pe ceilalti ca nu retin ce au trait, creierul acestora ajunge sa se blocheze intr-adevar...
un scurt top al românilor care sunt de profesie mincinoşi. În fruntea clasamentului se înscriu oamenii politici, urmaţi de angajaţii din companiile de publicitate şi de ofiţerii de credite din cadrul băncilor.
Eram mai mica si era iarna ...si eu cu o prietena de-a mea si cu inca 2 baietii ne-am dus sa ne dam pe zapada aveam o caciula si aceeia mi-au zis ca nu am curaj sa pun o petarda in caciula si eu daa am curaj si am aprins petarda si am bagat-o in caciulitza si ce a urmat bauuu dupa aceea vin acasa si m-a intrebat mama ca unde este caciula da eu i-am zis ca m-am aplecat sa imi leg sireturile si mi-a luat-o un caine din cap ) dar pana la urma i-am spus adevarul
Am mintit in clasa a1a ca mama nu a putut veni la sedinta deoarece fost plecata la piata:d
Minciuna mea seamana cu a lui Raiden, am zis catre diriginta ca nu poate veni mama ca sta la lucru peste program si tata e plecat din oras.. Dar diriga tot a reusit sa vorbeasca cu ei -___- ma rog, cel putin nu i-a tinuat mamei teorii in fata clasei. LOL.
stetoscop întreabă: