Carson McCullers - Inima-i un vanator singuratic.
E despre cum emotiile si idealurile se lupta intre ele, iar oamenii se lupta pentru a ramane impreuna, dar la finalul zilei (sau al vietii), suntem tot singuri. Cartea in sine vrea ca noi sa intelegem ca am putea face orice, dar numai sa avem dorinta de a fi impreuna. Conform povestii, cand cineva drag moare, la fel moare si o parte din noi -chiar toata-, si devine o reactie in lant... si alte persoane care ne apreciaza moare la randul lor (sau o parte din ei), la fel si persoanele care apreciaza aceste persoane care ne apreciaza. In plan principal, fiind vorba de politica, probleme sociale de rasism, si altele, acestea oricum se reduc la a fi nule, datorita celor mentionate mai sus; poate si altele, nu stiu.
Secretele succesului - Dale Carnegie
Te.as intreba si pe tine dar cred ca preferata ta este Biblia.
Hmmm... Biblia am început să o citesc, Evangheliile mai exact, pe la 10 ani. Și da, Cartea asta mi-a schimbat viața. E vie.
Dacă te referi la copilăria mai timpurie, atunci "Edmondo - Inimă de copil" de Edmondo de Amicis și "Felinarul lui Trică", dar nu îmi amintesc autoarea...
Când eram mic nu prea îmi plăcea să citesc, dar totuși, la un moment dat am inceput sa iau cărți de la Biblioteca, și le citeam in maxim 4 zile.
Mai țin minte când Doamna Profesoara de Limba Română mi-a oferit o carte, la inceput nu era prea atrăgătoare, dar după aceea a devenit cartea mea Preferată, se numește Cartea Prafului.
Amintiri din copilărie, I. Creangă (foarte amuzantă)
Goe - schița. Idem - amuzantă