anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care ar fi principalul lucru pe care România l-ar putea îmbunătăți pentru a deveni o țară mai prosperă, în opinia voastră?

Răspuns Câştigător
| Meme10Meme a răspuns:

Sa reformam educatia si sa profitam de resursele noastre. Si sa se faca ceva cu fondurile europene!

20 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă țara este prosperă nu înseamnă că eu voi fi mai prosper. În 1989 România era foarte prosperă în raport cu acum. Ca să fie și țara prosperă și să fiu și eu prosper, este nevoie de alt regim politic. Cum, nu știu, dar altul.

| relian a răspuns:

Sa ceara aderarea la SUA laughing sa faca parte din SUA,desi nu cred ca or sa accepte ala vreodata asa ceva.
Alta chestie,ar fi sa vina la conducere un dictator democratic,sai spanzure pe toti hotii,sa faca curatenie in tara,asta se poate face cu siguranta si fara investitii laughing
Problema este, unde este sau cum ar putea ajunge cineva asa, cam imposibil de realizat.
Chestia este ca trebuiesc legi bune, clare si ceva oameni care sa le aplice, cam asta e tot ca o tara sa o duca cat de cat bine.

| CostinAlamariu a răspuns:

Expulzarea unui anumit segment de populatie care e recunoscuta pentru zgomotul lor pe care unii il numesc "muzica", pentru lipsa lor de gust arhitectural, pentru abuzul fata de ajutoarele de stat si multe altele.
Asta ar imbunatati Romania considerabil.
De asemenea o infrastructura bine pusa la punct

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Sunt sigur că rasismul ne face o țară mai prosperă! De aia era așa frumos la protestele antisemitice în anii 1920. big grin

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vorba nici de rasism nici de antisemitism aici. Stii si tu si o stim cu totii ca anumite segemente de populatie trag nivelul de civilizatie a Romaniei in jos si nu sunt de parere ca diversitatea etnica creaza bunastare ci din potriva creaza conflicte interetnice si mai mult rasism.
Rasismul nu ar exista daca societatea ar fi bine inchegata din mai multe puncte de vedere.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asigurarea locurilor de muncă plătite decent...

Și dacă mă gândesc mai bine, practicarea credinței creștine... România, cu durere spun, este un popor creștin nepracticant. Dacă am începe să îl slujim pe Dumnezeu cu fapta, nu doar cu vorba, cred că lucrurile s-ar schimba iremediabil în bine. happy
Și da, cred cu tărie că prosperitatea unei națiuni este strâns legată de relația ei cu Dumnezeu adevărat.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Este corect ce spui dar uita.te la India. Este o tara foarte religioasa si mizera. De obicei tarile foarte sarace sunt si cele mai religioase. Aducand religia la un nivel fanatic in randul fiecarei persoane vei inrautatii lucrurile semnificativ. Crezi ca in Evul Mediu in insasi Israel lucrurile erau unse cu miere? Cele mai mari hotii, boli si cei mai multi naivi atunci erau. Ar trebui investit in educatie, in mentalitatea noastra de a compara binele cu raul, conspiratiile cu teoriile adevarate, de a ne comporta frumos si civilizat in fiecare moment al vietii fie ca e favorabil sau nu, sa ne acceptam asa cum suntem si sa nu ne judecam, etc - nu sa ne privam de cat mai mult adevar si de evolutia stiintifica dupa o carte religioasa. Hai sa nu dam replici dupa bunul plac, hai sa comparam avantajele si dezavantajele. Biblia e buna, nu judec cine o urmeaza dar vine cu dezavantaje mari de evolutive stiintifica, de incredere in stiinta si tehnologia acestuia si chiar si de mentalitate pe langa aceste invataturi de viata.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Crede-mă, dacă poporul român ar aplica iubirea creștină, ar deveni cel mai prosper din Europa și poate chiar din lume. Așadar, rămân la opinia mea. Cred asta și asta voi susține.winking

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are sens comparatia ta. India nu e crestina ci e hindusa. Daca India ar fi crestina si nu hindusa sigur ar avea un trai mai bun.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Salut!
Nu ma refer la tipurile de credinte. Ci la religii in general. Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun, te.ai simtit putin atacat cred. Ideea sta altfel. A preda si a indoctrina oamenii cu o religie la un nivel fanatic ar veni cu multe dezavantaje. Acesti oameni ar fi privati de multe aspecte reale ale lumii in care traim si inclusiv in intelegerea cat mai profunda a univerului si al elementelor sale in sine. Sunt de cateva zile pe site, am observat comentariile tale si pari destul de inteligent pe partea asta religioasa. As vrea totusi sa stiu daca tu stii sau realizezi care sunt dezavantajele unei religii fanatice. In orice caz, mi.am recitit mesajul si i.am facut o modificare. In cateva monente ar trebui sa fie afisata varianta editata. Din nou o spun, n.am nimic cu religia fiecaruia, dar mi se pare putin absurd ca in 2021 dupa atata ajutor stiintific sa mai fim de parere ca o reindoctrinare religioasa in masa ne.ar conduce catre o evolutie mult mai mare si o viata mult mai prospera. Mentalitatea buna se poate naste si fara religie. Stii si tu asta.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai linistit nu m-am simtit atacat ci am facut un contraargument la ce ai zis. Ai plecat de la ideea ca india se afla intr-o situatie proasta din cauza ca e "religioasa" dar nu ai luat in considerare faptul ca religiile hindusa si crestina sunt diferite. In timp ce hinduismul promoveaza per total un sistem social ce tine lumea in saracie si mizerie, crestinismul nu promoveaza asa ceva deci argumentul tau ca hinduismul si crestinismul ar avea exact aceleasi efecte sociale prin prisma faptului ca ambele sunt "religii" e lipsit complet de nuanta si adevar.
Ce ai facut tu e o generalizare.
E ca si cum as zice sa nu intri pe Facebook fiindca cunosc eu un user de Facebook care e prost deci inseamna ca toti userii de Facebook sunt prosti.
Hinduismul este doar o religie si nu reflecta si nici nu reprezinta in niciun fel ideea de religie, deci te-as ruga ca pe viitori sa ai opinii mai nuantate si mai putin generalizate

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Cum promovează hinduismul sărăcia și mizeria? E vreo lege ca dacă ești hindus să te limitezi la sărăcie? Sunt destui hinduși bogați, majoritatea încerc cât pot. În plus, India nu e tocmai atât de rea pe cât crezi/se crede. Cunosc indieni foarte ok ca stare materială. Sunt zone acolo care mai-mai zici că sunt New York. Desigur când ai o densitate a populației atât de mare e multă sărăcie, cum de altfel și California are cea mai mare rată a persoanelor homeless.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

M-am exprimat gresit. Pardon. Ma refeream ca daca el crede ca promoveaza saracia tot n-are legatura cu crestinismul.
Dar da, sunt de acord cu tine. Nu avem suficiente dovezi sa concluzionam ca hinduismul provoaca saracia din india

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Nu am spus ca promoveaza. Vezi cum incerci sa te scoti aruncand vina pe mine acum pentru ceva ce tu ai spus. M.am referit la faptul ca religia in India are un procent de cauzalitate ridicat pentru acel trai mizer. Asta a fost un exemplu ca sa pot fi inteles mai bine de catre persoana careia i.am raspuns. Am specificat dupa ca in majoritatea tarilor sarace religia este mai puternica fata de tarile dezvoltate, iar asta este un exemplu real argumentativ pentru un punct dezavantajos dintr.o lista de mai multe dezavantaje ale religiei de care @lovedbygrace sustine ca este extrem de importanta, facandu.ma sa inteleg ca pentru ea mai importanta este indoctrinarea religioasa decat modernizarea scolilor si a programei scolare romane. Vreau sa fiu cat se poate de realist, sa nu tin partea nimanui insa in astfel de situatii clar trebuie sa ne gandim mai mult la educatie si mediile unde se frecventeaza asta decat orice altceva. De.asta am avut ceva de spus la adresa comentariului religios al userului respectiv.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

"Și da, cred cu tărie că prosperitatea unei națiuni este strâns legată de relația ei cu Dumnezeu adevărat"
Asa e, Germania de exemplu nu e o tara religioasa si ia uite cat de departe au ajuns, sunt cu 200 de ani inaintea noastra laughing Aici sunt de acord cu tine.


Cu cat esti mai civilizat si mai inteligent, incepi sa nu mai pui botul la tot felul de fabulatii si povesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut.
Consider ca totul pleaca de la mentalitate. Insa mentalitatea buna si corecta nu vine din nastere. Aceasta este formata in mare parte in cadrele scolii iar asta este primul lucru in care ar trebui investiti bani si timp pentru o imbunatatire semnificativa a traiului din aceasta tara. Contribuie foarte mult si relatiile si colectivul social. Ar trebui facut ceva impotriva influentelor negative pe care le au aceste grupulete inter-umane concomitent cu imbunatatirea programei si a intitutiilor scolare.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu zic că mentalitatea se formează în primul rând în familie. Apoi cu prietenii. Apoi în școală.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Evident. Dar pe langa familie copilul merge de la gradinita de la varsta de 3-4 ani. Deci institutul roman isi are radacinile adang infipte in cresterea copilului. Este corect ce spui, insa si oamenii aceaia au facut parte din scoala. In scoala ar trebui sa te lepezi de toate impuritatile. In momentul de fata, e cam aceeasi cu cea din trecut nefiind bine pusa la punct, cea din trecut tin sa cred ca nu a creat niste oameni total responsabili, corecti, destepti si educati care acum sunt tati, mamici, oameni de influenta. Dar bine ca ai mentionat. Asta ar putea da nastere unei noi idei, ca in timp ce elevii merg la scoala, parintii iresponsabili sa aiba parte de gratuitate la cursuri de formare parinteasca.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Să gândească pe termen lung, nu pe termen scurt.

| HelpingPeople a răspuns:

Mentalitatea